1:57 pm
07/06/2014
Meni je doktorka na redovnom pregledu pre tri godine videla da imam srcoliku matericu. Tada jos nismo planirali bebu. Ona je rekla da je to ok i da bi eventualno morala da lezim pred kraj trudnoce naravno misleci na prirodnu. A sada posto cemo raditi IVF onda mora ta mala pregradica da se ispravi, pa se nadam posle toga da ce sve biti ok.
Milicice moze i jedna pristajem na sve
2:09 pm
Members
28/09/2013
A kako se ispravlja ta pregradica… pretpostavljam da moras puno da lezis i mirujes?! Mozda zbog hormonske terapije mora da se ukloni… Ali,ne sjekiraj se sve ce biti u najboljem redu… 🙂
I ja isto tako Jaco,pristajem na sve!!!
Ja jutros isla kod endokrinologa privatno,iskljucio mi je siofor. Kaze sve je ok.
Tako da se nadam da od iduce nedelje pocinjem kontraceptivne pilule..
3:28 pm
12/06/2014
Jaco, zaboravih ti reći da vikendom ne rade, nego u ponedjeljak da zoveš, tada će ti se javiti i reći šta da doneseš od nalaza.
Ja sam imala pregradu (subseptum) i dr Motrenko mi je to uklonila histeroskopijom, histeroskopom isiječe taj dio (pregradu) i na sledećem pregledu je sve bilo u redu. To se radi da bi embrioni imali više prostora da se ugnijezde (da im ta pregrada ne bi smetala) i da bi trudnoća bila bezbjednija.
Mene nijesu pitali kolika ću nego su ubrizgali 3 embriona, a primila se 2. Čula sam da nekog pitaju hoće li 2 ili 3.
Ni ja ne mogu da se registrujem, osim preko fejsbuka.
Marina82
3:45 pm
17/05/2014
Evo i ja preko fb, i plus nema sanse da okacim neku sliku ili sl , a o pp da ne pricam sanse nema da ih posaljes :-\
Pa ne znam sta ce biti, posto imamo cerkicu prokomentarisala je da ce vratiti dva, mada kada me pozovu obavezno cu sa embriologom o tome da popricam. Nisam sigurna dal da trazim dva ili 3. Cini mi se ako nesto ne bude ok, onaj jedan do 3 je mozda mogao biti pravi a oni vrate samo dva, a onda opet da se prime sva tri, postoji nekad potreba da se ukloni jedan, pa ne znam 🙁
Da prije ponedeljka nista ne mozes zavrsit u kbc. ponesi sve, ali obavezno hormone i jedne i druge, nalaz urologa (nama je on odmah indukovao ivf) ginikologa,
2:12 pm
23/06/2014
Drage moje, cekalice, trudilice…..
zao mi je sto vas nisam nasla kada sam ja prolazila kroz proces VTO, sigurno bi mi sa vama brze proslo vreme…..
zelela bih da sa vama podelim svoju pricu sa srecnim krajem…
Mi smo se odlucili za bolnicu Codra i predivnog dr.Stanisica, za koga imam samo reci hvale.
Moja stimulacije je pocela 17.04.2014. podnela sam je neverovatno lako, a mislila sam da je to tako strasno, na kraju se ispostavilo da je sve laganica. 28.04. u 21.00h primila stop inekciju. 30.04. u 9.00h aspiracija, iz 5 folikula dobili 5 jajnih celija, 4 se oplodilo, 02.05. na dan transfera Dr. Stanisic i embrilog mi preporucuu da vratmo 2 cetvorocelijska embriona koji su u tom trenutku bili boljeg kvaliteta. 16.05. rezultat bete 620
sada sam u 10oj nedelji blizanacke trudnoce
tako, drage moje, stojim vam na raspolaganju… i zelim vam da sve brzo krenete mojim putem
vucem vas za nosice
2:56 pm
17/05/2014
3:00 pm
17/05/2014
da li si se odlucila na zamrzavanje ostalim emb?
Nama ipak savjetovali da zamrznemo od 11, 2 vracena, 6 zamrznuta. Dobri su da ih je greota bacit. E sad ka bih da vjerujem da ce i ovo uspjeti, pa da mi ti nece trebati, ali ajd, za svaki slucaj… nisam kod nas mogl naci mnogo o ponasanju nakon ET…
3:23 pm
Members
28/09/2013
5:07 pm
23/06/2014
hvala vam drage moje i brzo da vas vidim kako idete mojim stopama!!!
irena, ja sam prvih 7 dana najvise lezala, do wc-a, al iskoristim i da prosetam hodnikom…. od simptoma nisam imala bas nista tih dana, al najbitnije je biti opusten (najvise koliko to moze u datoj situaciji), cak tih dana nisam nista citala na netu, samo igrala igrice, citala neke lagane knjige, gledala komedije…prva sedmica brzo prodje, al druga se nekako otegne….i samo opusteno i veruj u svoja cuda koja se sada polako ususkavaju…
i da umalo da zaboravim, budite spremne na jos dodatnih troskova kojih mora biti!!!!
5:31 pm
17/05/2014
Troskovi, hmmm
2x 30e sperm,
45e inhibin i amh
30e psiholog
35e uzvuk
Srecom u zadnji cas uradila chlam, plazme da ne bacim jos stotinjak eura na reagense.
200e centrotide 4 injekcije
150e zamrzavanje sperm
300e zamrzavanje embriona
Da ne racunas vitamine, minerale dodatke za poboljsanje sperm i opsteg stanja org.
5:38 pm
17/05/2014
Ali sve zarad VISEG, NAJVISEG CILJA. Da nasoj princezi podarimo drustvo. <3
A da je dosta, dosta je.
Izostavih one sitnise, estradiol dva puta po 8 e.
Zalosno je sto ima sigurno mnogo ljudi koji ne mogu ovo da priuste,i ostanu uskraceni za nesto tako divno. :-\
Ja se evo ucrvljah, ja cu betu radit11- 12 dan. Pa sta Bog da. 😀
Kakva ti je trudnoca, jel izlazis setas, normalno sve? Odakle si?
6:21 pm
23/06/2014
ja sam sa merionalom probila dozu kou fond prepisuje tako da su nam pored svih ostalih troskova, samo na boce otislo 600e
za sad mi je sve u najboljem redu, ponekad skuvam rucak, al vise odmaram i samo lagne setnje, ne naprezem se , ne dizem tesko….sefujem…pocetkom jula trebalo bi da radim dabl test od terapije sam na istoj od transfera 3×200 utrogestan i 1×1 folan
ja sam betu radila 14.dan i ja sam ti tako, kako Bog da
i samo mis na lepe stvari
iz NK sam, ti?
7:02 pm
17/05/2014
7:06 pm
17/05/2014
8:32 pm
Members
28/09/2013
Irence,cisto da znas ako ne mognes da izdrzis 15 dana,imas test za provjeru trudnoce koji moze da se odradi 8-mi dan od moguceg zaceca,malo vise je skuplji,ali je provjeren…
Sto se tice cijene nas je do sad malo vise sve to kostalo,mada tu je bilo i dosta privatno radjenih nalaza.
Sanja,Irence jeste li vi zamrzavale embrione?
8:33 pm
Members
28/09/2013
8:54 pm
17/05/2014
8:59 pm
Members
28/09/2013
A izvini,nisam vidjela od ranije pisanje.. kako ne stignem stalno da virnem da vidim sta pisete a kasnije bih i ja po nesto da ispisem i propustim onda…
E a ja kad sam radila nalaze nisam drzavno nasla skoro nista..
Super,leskari,odmaraj… sad je to najvaznije!!! Jesu ti rekli koliko dugo moras mirovati?
9:20 pm
07/06/2014
Irence pa divnoo! Super sada da se lepo ugnjezde E super kad su se tako dobro delile. Reci mi da li su te pitali koliko zelis da vratis embriona ili su sami doneli odluku?
Sanja super sto si nam se pridruzila i podelila divnu vest sa nama, kada stignes pisi mene sve interesuje nadam se i ostale devojke.
Milicice dokle ste vi stigli?
Marina i ja polako za vama idemo
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
23 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
8 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386