11:30 am
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
sta pratila, doktorirala na tu temu :)))) sve moguce u deset godina pokusavanja , i maybe baby, i lh testove porucivala, i osluskivala ali definitvo meni najbolji pokazatelj je sluz , ona ” eggwhite” to je taj dan
zaboravih reci da sam i toplomjer za bazalnu temp nabavila i to pratila i sto cuda jos…
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
1:24 pm
24/02/2016
Cao svima, ja sam nova na forumu… Vidim da ovdje nije bilo aktivnih vec duze vrijeme, pa podizem temu.
Ovo je prvi mjesec da pratim ovulaciju, i to radeci folikometriju. Inace imam redovne cikluse 28/29 dana i ovulacija mi bude sredinom mjeseca, ali ipak zna da ‘seta’ po par dana. Koristila sam i maybe baby (meni je tacno pokazivao plodne dane, provjerila sam i ovog mjeseca jer sam uporedo isla kod gin), bazalnu temperaturu sam mjerila (ferility friend), mada ona bi mozda trebala skociti sjutra, s obzirom da mislim da mi je danas bila ovulacija (17DC).
Imam sina od 3 godine, i vec 7 mjeseci pokusavamo sa drugom trudnocom. Ostala sam trudna prvi mjesec, medjutim bila je biohemijska. Ono sto bih naglasila je da sam taj mjesec najmanje mislila o trudnoci, samo se nijesmo pazili, sestra mi se udavala, pa smo bili u trci oko toga, i bas sam se iznenadila. Sledeci mjesec su nam rekli da napravimo pauzu. Narednog sam imala udes u kojem nije bilo povrijedjenih, ali sam tesko podnijela psihicki sve, pa sam taj mjesec pripisala stresu (iako imam redovne cikluse od samog pocetka, taj mjesec sam dobila nakon 40 dana, sto je stres uzrokovao).
Naredna dva mjeseca je muzeva majka bila slabog zdravlja, pa smo i tu bili pod nekom vrstom stresa. Pred kraj godine je umrla, i svima je tesko palo. Nakon nesto vise od mjesec, suprug mi je imao jos jedan gubitak u porodici, takodje blizak. Ovog mjeseca, kad se sve malo smirilo, odlucila sam da idem na folikometriju. Krenula sam od 11dc. Danas 17DC mi je zakazano da opet dodjem (juce vodeci folikul 20mm, endo 10mm), medjutim ja sam jutros osjetila jako probadanje sa desne strane, i vjerujem da je folikul pukao.
Ispratili smo ovulaciju onako kako nam je doktorica rekla, pa vidjecemo rezultate za 15ak dana 🙂
Sa nama je sve u redu, svi nalazi, ja sam kroz ovaj buran period gledala da uradim neke nalaze, i provjerim opste stanje. Sa sinom sam ostala trudna drugi mjesec, pri cemu sam se vodila plodnom sluzi. Ovaj put mogu reci da je nemam puno, koji su razlozi ne znam…
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
15 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333