11:45 am
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
1:47 pm
mamagaga said:
mene u zadnje vrijeme interesuje inseminacija i uspjesnost iste jer imam pcos muz slabu pokretljivost spermica mada vec imamo jedno dijete iza sebe prirodno al vec dvije godine drugi put ne uspijevam ostati trudna
jel imate nekih preporuka??
Draga mamagaga, nama na kraju ipak nije trebala inseminacija, ali na osnovu informacija koje sam ja prikupljala (a vjeruj da sam bila temeljna), preporucujem ti kliniku Life u Podgorici. Oni imaju i ugovor sa republickim Fondom zdravstva, tako da ti se i troskovi refundiraju.
Osim njih imas i kliniku Danilo I na Cetinju (o njima sam cula razlicite utiske, i pozitivne i negativne – jedna od losijih strana je sto je i lista cekanja duga), mislim i Ars Medicu, a od skoro cini mi se i bolnicu Kodra (takodje PG).
U svakom slucaju, srecno!
7:13 pm
Hvala Cekalice
ne znam jedino da li bih imala prvo na besplatan tretman s obzirom da imam jednu trudnocu iza sebe a svakako mi je bliza Cetinjska klinika s tim sto sam cula da dr. tanja ordinira i u lajfu .. a sa njom sam imala od ranije korektan odnos pa nekako se osjecam prijatnije al razmotrit cu sve predloge mada mi je vecina cura i prijatelja preporucila lajf…
7:40 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
mamagaga, prethodna trudnoca nema veze, ja sam ostvarila refundiranje troskova iako sam imala vec dijete iz prirodne trudnoce, jednostavno problem je nastao nakon te trudnoce itd…za to ne brini, ali mislim da u refundiranje troskova ulazi samo IVF , i to 2 x , a razmatra se i 3. ako vec nije odobreno. Nisam sigurna da se refundira inseminacija (ako se dobro sjecam ne).
I ja sam radila na Life, i imam dobra iskustva ,ali ne znam da je dr T.M. ordinirala tamo.
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
11:13 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
pa radilo se o tome da se pogorsao spermogram, i zbog toga smo odlucili ici na ivf i preskociti inseminaciju koja ima manju uspjesnost, jeftinija je metoda, ali e bas preporucljiva kod loseg spermograma. ivf nam je uspio iz prvog puta.
a kao sto rekoh ,spermogram varira, pa sam zahvaljujuci tome ja sad u 5.mjesecu potpuno neocekivane, prirodne ,trudnoce i tebi zelim takav ishod!
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
6:26 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
11:20 am
Koliko vidim , davno niko nije pisao na ovu temu.
Ja imam vec dvoje djece 14 i 4 godine, ali pred 40-u godinu ..voljela bih jos jedno 😉
Elem, ja sam dobila juce rezultate moje i muzeve, tako da nam je preporucena inseminacija, jer sam ja ok, a njemu rapidno opadaju spermatozoidi , zbog neke vene koja pregrijava testise i to ih ubija… tzv Varicocella
Preporucena nam je klinika Life kao najbolja i najstarija po tom pitanju…
Da li je neko imao iskustva sa klinikom, inseminacijom skoro ?
Hvala unaprijed !
12:07 pm
Ja sam se spremala za inseminaciju i tog ciklusa smo samo pratili rast folikula da dr vidi kako se ponasam kroz ciklus ja vec iz Hr narucila klomifen i kupila pregnyl s obzirom da sam dvije doze dala ona meni jednu da vidi hoce li puci folikul i mi se bacili na prirodne radove ferbuar mjesec snijeg do koljena a ja na folikulometriju same ja i dr ni nadala se nijesam da moze uspjeti kad ono 13dpo dvije jasno vidljive crtice i evo me sad u 7-mom mjesecu tako da sam eto u pripremi za inseminaciju ostala trudna.
Insem. nije strasna barem ne po onom sto su mi pricale neke zene koje sam srela na klinici ali je u sustini mali broj uspjesan, moj problem je bio ovulacija tj. doci do nje, spermogram nije bio idealan al eto uspjelo nam.
A jesu tm. predlozili neko liječenje zbog varikocele? Ako ste se odlucili na to krenite sto prije, i drzim Vam palceve
11:36 pm
mamagaga said
ja vec iz Hr narucila klomifen
Moje iskustvo s klomifenom…joj i sad kad se sjetim dva puta ga kupila u istoj apoteci uz izvjestaj privatnog dr, treci put nisam otisla kod dr vec na svoju ruku u istoj apoteci uzmem klomifen…pita apotekarka gdje je izvjestaj…a ja zaboravila sam ga al kako se slabo kupovao lijek ona me zapamtila i ja posle devet mjeseci rodim Aleksu
Eto najteze se pvo pravi…sad cekam trece…stancujemo ih ko na traci
3:18 pm
Members
07/01/2012
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
97 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543