A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Zapečena pašta sa sirom i brokulom
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
31/10/2010
4:05 pm
Dusko Mihailovic
Guest
Guests

Lagani obrok koji će se svidjeti i djeci jer skoro sva vole paštu.

Sastojci:

Rigatoni pašta (Barilla)
Bijeli sir (domaći stari, oko 150-200gr)
Brokula (može smrznuta Ledo)
Biljna pavlaka (Grand cucina)
Umak Beschamel (Dukat)
Umak Parmezan (Dukat)
Bosiok
Peršun

Priprema:

Obariti Rigatone i oko 200 grama brokule  u ključaloj i blago posoljenoj vodi nekih 10-ak minuta i procijediti. U dubljoj vatrostalnoj posudi pomiješati paštu i brokulu sa oko 150-200 grama izmrvljenog  bijelog sira. Uz miješanje u to dodati i malo pakovanje (0,5l) Grand Cucina biljne pavlake. Dodati po kašiku sitno sjeckanih peršuna i bosioka i preliti sa beschamel i parmezan umakom. Staviti…

31/10/2010
6:02 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

I sama pravim slicnu pastu,ali u moju varijantu ide i pileci file i stvarno je mljac Smile

Pastu (obicno uzmeme tagliatelle-rezance Lori ) obariti al dente.
2 pileca filea isjeci na kockice, proprziti na crnom luku (po zelji), kad je skoro gotovo dodati brokoli, a moze i ledo carsko povrce (mrkva, brokoli, karfiol) i jos malo proprziti-par minuta da se ne raspadne povrce. Usuti neutralnu pavlaku za kuhanje (dukat, imlek,megle itd )kolicina oko 3 dcl, so , biber,persun, bijeli luk i obavezno malo karija -to je onda pravi smek!
Umjesati i pastu i navaliti!!! Provjereno dobro!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

01/11/2010
10:48 am
Angie
Guest
Guests

super fino!

kod mene je sve pojednostavljeno, naučili smo nakon prve dohrane da cjelokupan jelovnik prilagodimo dječjem a onda i da što manje vremena provodimo u pripremi hrane ;). rerna se rijetko uključuje radi gran finala.

za male posebno, ja bih sve obarila, a sastojke za sos jednostavno ugrijala u posebnom sudu i sve pomiješala, smatrajući da je obrok gotov.

za brokulu, prije nego barenje, preporučuje se priprema na pari. ako nemate onaj spratni uredjaj (steamer) prosto staviti brokulu sa malom količinom vode (pola šolje, maximum) u šerpu, posoliti, poklopiti i za 5-6-7 minuta probati. treba da ostane pomalo tvrdo, ali ne nejestivo. boja je u potpunosti sačuvana, a i ukus, rekla bih.

opet, mislim se da isprobam i ovu Duskovu verziju, zbilja je odlična!

01/11/2010
12:23 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Ups, ja bih se samo nadovezala na ovaj gore “moj” recept, ako se priprema za bebu da se izbace ovi jaki zacini- kad sam pisala post nisam mislila na dohranu vec me samo Duskov recept podsjetio na ovaj nacin pripreme pa sam htjela podijeliti sa vama…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

01/11/2010
1:02 pm
Dusko Mihailovic
Guest
Guests

A bogami moramo i mi nešto jes’ Wink

01/11/2010
1:41 pm
Kristina M
Guest
Guests

Nema ovo veze sa dohranom 🙂 ovo je za nas veeelike 🙂

01/11/2010
1:47 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

ok, onda nisam promasila temu Cool

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
95 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Nedjelja štednje