4:51 pm
http://www.coolinarika.com/rec…..ald-torta/
evo jednog predloga za obradovati zeludac
4:53 pm
a za trudnjace koje ne smiju kolacice evo predloga za rucak
http://www.recepti.com/kuvar/g…..mpinjonima
prijatno
5:55 pm
Tamara 2 said
a za trudnjace koje ne smiju kolacice evo predloga za rucakhttp://www.recepti.com/kuvar/g…..mpinjonima
prijatno
ovo je njam,njam samo bih ja na kraju dodala jos sira,pa tek onda zapekla
12:20 pm
Evo ga i moj cheesecake po receptu moje kumice, lagano i za napraviti i za pojesti…
Kora: dobro sastaviti i utabati 300 gr mljevenog keksa, pola margarina i 2-3 kasike mlijeka u kalup.
Bijeli krem: umutiti 500 gr sira/kajmaka (ja koristim Ala Kajmak Sabacki dva pakovanja od 150+300 gr, pa dodje ukupno 450 gr) sa 200 gr kisjele pavlake i 250 gr secera u prahu. Posebno umutiti 400 ml slatke pavlake i kad je umuceno dodati prethodnom. Dodati 3 kesice zelatina pripremljenog po uputstvu sa kesice. Sve jos malo mutiti i u frizider bar 1 sat.
Vocni zele: kuvati 450 gr visanja (frikom pakovanje u kesici, a moze i drugo voce, ali meni su najbolje visnje) sa 200 ml vode (ja stavim malo vise – oko 300 ml) i 200 gr secera. Kuvati oko 20 min i u vrelo sasuti 2 kesice zelatina samo onako, dobro promijesati i staviti da se hladi.
Kad se vocni zele ohladjen, ali jos uvijek tecan, a bijeli krem dovoljno cvrst, preliti vocni zele preko.
Najbolje je spremati danas za sutra jer mu treba vremena da se stegne…
Prijatno!
5:35 pm
cokoladna torta
brzo se sprema,a kremasta i socna.
prvo se radi fil:
fil:250g margarina/maslaca se umuti sa 200g secera u prahu,doda 400g cokolade rastopljene sa 1dl vrele vode,10 zumanaca.
kora:10 belanaca umutiti ,dodati po 6 kasika secera ,prezle,fila i pola praska za pecivo.peci na 200 stepeni nekih 20-25 min.ohladiti,isjeci na 3 dijela,filati i to je to.ohladiti i posluziti.gore mozete naribati cokolade ili staviti slag.
2:04 pm
Evo nase rodjendanske torte sa grizom i orasima:
Kore (3x)
4 jaja umutiti sa 4 kasike secera i 1 vanilin secer, dodati 2 kasike brasna i 2 kasike mljevenih oraha i pola praska za pecivo. Peci 15-20 min na 200 stepeni.
Fil:
Skuvati 400-500 gr griza u 1l mlijeka (kuvati kao puding da se umuti griz u hladnom mlijeku) sa 6 kasika secera. Kad se dobro ohladi dodati prethodno dobro umucenom margarinu/maslacu (250 gr) sa 12 kasika kristal secera. U umucen fil dodati 10-15 kasika mljevenih oraha.
Ostaviti fil i da se premaze cijela torta na kraju i preko jos dodati 2 krema od vanile.
7:43 pm
Hehe, Andjice, ja keks tortu pravim odokativno i od svega sto imam u kuci :-), margarin/maslac, mleveni keks, secer, zele bombone, orasi, nekad skuvam 2 zumanca na pari pa onda umutim to hladno s maslacem i secerom u prahu pa dodam ml.keks i orahe, najbolje da pogledas ove recepte:
http://www.coolinarika.com/rec…..ks%20torta
ili onu klasicnuod slaga,kisele vode, ml.keksa i dodataka tipa oraha, zele bombona ili seckanih krem bananica, mi nju najcesce pravimo, ako hoces poslacu ti recept
3:31 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
Evo za koricu agruma:
http://novatv.dnevnik.hr/clana…..avite.html
Inače, zaboravih da javim: Podravkin puding (od čokolade) nema sojin lecitin, emulgatore, vještačke zaslađivače, niti išta od onog što se ne bi smjelo naći u dječijoj ishrani (a ni starijih). Ljetos je jela nekoliko puta baš taj Podravkin puding, iako sam u načelu bila protiv pudinga. Ovaj, zaista preporučujem.
3:48 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
Već sam pomenula posne kolaće od ratluka na temi Šta danas kuvam, pa ga evo recept:
1 kutija običnog ratluka (NE od ruže, oraha, pistaća i sl. već običan, ili onaj što mu piše – sa ukusom vanile)
300 do 400 gr susama
Kupite što svježiji i mekši ratluk (lokum). Kutija je obično 450 gr, ima ih i od 500. Ukoliko je ratluk svježiji, utoliko će vam trebati više susama. Susam se proprži na suvom tefonu. Paziti, ukoliko je jača vatra, odmah zagori i nije za jelo, gorak je, ako je preslaba, neće se dobro propržiti. Stojite pored tiganja, stavljajte po malo, miješajte, čim vidite da mijenja boju, sklanjajte sa ploče i ispite iz tiganja, jer je vruć, pa će i dalje pržiti susam. Kad ste svu smjesu od 300 gr ispržile, sipajte ga preko ratluka i rukama izgnječite malo po malo. Meni je jednom na 450 gr bilo dovoljno 300 gr susama, drugi put mi je prošlo skoro 400 gr na 400 gr ratluka. Dok god se mnogo lijepi za ruke, treba još susama. Kad vidite da se može formirati kugla a da ne ostaje po rukama, samo je lepljiva, prebacite na sto, ili radnu pluču, uvaljajte kao rolat i to je to! Može dugo stajati i u zamrzivaču. Reže se na jako tanke šnite. Vrlo je ukusan. Ja volim da mi više krcka, pa u njega dodam mleven i sitno seckan lešnik, odokativno ili koliko kad imam.
Drugi rolat je sa istom količinom ratluka, samo se dodaje kokos. Kokosa ide manje, obično oko 200 gr, jer je on nekako suvlji i “pokupi” ratluk. Kad napravim rolat, zarežem po sredini, malo otvorim, ubacim unutra seckan žele svih boja i opet zatvorim, pa zavaljam da se sjedini.
Ova 2 rolata su jako brza za spremanje, posna su, pa ih često spremam (žele nije uvijek postan, pa njega nekad izbjegnem a unutra stavim lešnik, ili spremi samo tako – klot).
3:59 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
Još jedan zdrav a jeftin kolač:
– na malo masnoće (pola ulja pola putera), pržiti 1 kg rendane slatke karote (šarkarepe) i istu količinu kiselkaste jabuke (super je greni simit sorta). Dodavati kristal šećera po želji, ko voli slađe – više, ko ne voli, nek stavi manje šećera. Kad je dobro ukuvano, da se ne vidi ništa, nego je kao gust pekmez, ali jaaako gust, vaditi k. kašičicom i valjati u kristal šećer. Osušiti na vazduhu. Ovo su odlične bombone za najmlađe, baš se tope u ustima a nemaju nikakve nedozvoljene sastojke.
Za nas starije pravim varijacije: ne ukuvam toliko mnogo kao pekmez, malko manje i dodam orahe, mljevene i seckane, lešnike, dunju, rum ili ekstrakt kajsije. Kada su samo sa šargarepom, kiselom jabukom i ekstraktom, a valjam ih u orahe, svi misle da su od kajsija, podsjete i ukusom i bojom. Lijepe i jeftine kuglice, bolje su sitnije nego krupnije.
Takođe, ako se ne stavlja puter, nego samo ulje, onda su posne.
5:10 pm
Members
22/05/2013
recepti za kuvanje i spremanje hrane, kolaca i torti http://recepti-kuvanje.blogspot.com/
8:46 pm
Members
02/03/2013
Evo recepta moje mame za Knedle sa šljivama http://www.tortecake.com/compo…..ivama.html
ko proba neće zažaliti
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
34 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: