4:10 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
4:22 pm
Ja ga pravim sa pilecom supom kad je imam, kad nemam sa mlijekom i pavlakom. Volim da proprzim meso, neko ne proprzi, volim zacina, neko samo bijeli luk. Probajte pa pravite kako vi i vasa porodica volite.
Uh Mamika, nemam piletine vise 🙁 Ne kupujem je u radnjama, a organska je prosla 🙁 Ja imam faze, kako koje meso nabavim, tako se kuva, kad nabavim piletinu/curetinu, onda prokokodacemo dok ne pojedemo, tako i sa junetinom/teletinom. A lonac (tu podrazumijevam rastan, boraniju, grasak, pasulj..) spremam sa dimljenim, pa naizmjenicno sa gore pomenutim mesom, nekad lonac, nekad przanija.
4:34 pm
sto volim kada se ovako raspricate o kuvanju
caye,nasla sam recept za ferrero tortu http://www.coolinarika.com/rec…..che-torta/
alba,ja batake pravim sa pilavom bude njamm, mada volim pilecu salatu
jedna je : piletina,pavlaka,majonez,kiseli krastavci i feta sir ili druga: piletina,kikiriki,susam pavlaka,majonez.
tajci,moji kazu da ce im od tolikko piletine porasti krila
moji zaspali u 13h ,i jos spavaju tako da ce rucak biti vecera
je li ko pravio piletina toskana?
ja sam juce pravila ovu tortu http://najrecepti.com/deserti/…..-bananama/ i vec je odavno pravim jer je bas osvjezavajuca i lagana,samo sto poslije filova dodam i slatku pavlaku
7:32 pm
Kuvanje,vjecita neiscrpna tema
Posto je sad sezona porog luka i ima ga svuda,a za razliku od prethodnih godina jako je jeftin eto i prijedloga sta da spremamo ovih dana ako ko ima neki dobar recept neka ga podijeli sa nama ,a posto vidim da je blo dosta price o piletini da podijelima sa vama jedan brz i lagan recept za salatu
Piletina u minut do 12
200 gr kuvanog pileceg bijelog mesa,
pakovanje zamrznutog kukuruza koje treba skuvati,
200 gr sunke,
50 gr prsute,
10 manjih kisjelih krastavaca
i 1 pecena ili svjeza crvena paprika
Sunku,prsutu,krastavce i papriku i piletinu narezezati na tanje trake i dodati kukuruz.Posebno izmijesati 300 gr majoneza,100 gr kisjele pavlake i kasiku senfa.Sjediniti sa ostalim sastojcima i zaciniti po ukusu
Prijatno!
8:17 pm
Tajchi, Macence, ovako je to kod nas:
polpete= ono prvo sto je Tajchi opisala
cufte=isto to ali u paradajz sosu
popetun=vekna od mesa, ono sto sam ja napisala oblikuje se kao vekna i pece.
Ajmokac jos nijesam prbala pa cu vjerovatno to praviti. Lici mi na neku przaniju s bijelim mesom koju sam improvizovala nekoliko puta
A salate, uffff, volim salate… al ne voli moj sin. Kad me pita “sto je to”, pa kad mu kazem a on samo lizne, pljune i kaze “meni se ne Cvidja to” poludiiiiiiim
8:26 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
alba, ajmokac kad jednom probas nema nazad evo ti neki klasicni recept
http://mamajacooks.blogspot.co…..mokac.html dodaci mogu, sve ovo sto je Tajchi rekla , po ukusu i zeljama ukucana…meni su djeca luda za tim jelom.
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
9:53 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
neces se pokajati, vjeruj.
a ova salata sto marijank spominje, kikiriki, susam, piletina, imam tacan omjer ali mi sad mucno da trazim recept, mozda ga ona napise, ali to je ona cuvena pekinska salata iz volija, uh kako je dobra, samo sto kod njih jos ima sitno sjeckana zelena salata (ja je stavim ako ce odmah da se smaze, ako ce da stoji ne stavljam jer postane vodenasta) i secerac. predobra je!
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
9:27 am
Hvala na pojašnjenjima i receptima!
Da podijelim i ja sa vama jedan od boljih recepata koje sam našla dosta davno u novinama: Zelene lazanje.
Obariš zelenu boraniju (ja stavim onu jednu frikom kesicu) i oko pola kile zelja u slanoj vodi (ja to odvojeno barim). Izdinstaš malo luka crnog i 2 male/1 veću tikvicu. Obareni zeleniš dodaš izdinstanim tikvicama i dinstaš sve zajedno oko 5 min. Bešamel sosom zalivaš listove lazanje i redaš smjesu i tako redom dok ne potrošiš materijal. Poklopljeno (ja foliju stavljam) peći oko 30 min, pa još 5-10 min otklopljeno da se zapeče… NJAMI!
9:30 am
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
10:37 am
Macence, ovo zvuci dobro, a posebno kao prilika da mm “podvalim” boraniju 🙂
Ja sam sinoc pravila pitu sa spanacem i prazilukom:
Spanac (0,5 kg) blansirati u hladnoj vodi; praziluk (2kom) proprziti na ulju, pa ocediti; umutiti 4 jaja, sir (200-300 gr), 1,5dl ulja, prasak za pecivo i 3dl mleka, malo soli. Sve sjediniti i time premazivati kore.
Dopalo nam se, ali cu sledeci put smanjiti kolicinu ulja 🙂
11:09 am
Kod nas se svaka količina ulja smatra prevelikom, ali što ću kad je uglavnom neizbježno. Skoro sam pravila običnu pitu (u kupovnim tankim korama) sa višnjama, ali pogriješim i prilično zamastim sve… Sad za prošli vkd se ispravim i pečem ih totalno bez ulja, a u pleh stavim papir za pečenje, pa je poslije zalijem sa dosta šerbeta….NJAMI, a ni kapi ulja
11:38 am
ja ne znam sto bih danas,za dorucak pravila prijesnac. moji vole pa cesto pravim.
sad se sjetih jos dva nacina za piletinu sto sam pravila:
I:piletina se proprzi na malo ulja i maslaca.u tavi gdje ste je przili dodate sampinjone i dindtane nekih 20 min,prelijete sa malo konjaka.kada ispari miris alkohola,vratite piletinu,dodate pavlaku,pustite da baci kljuc i gotovo.
II:poriluk dinstate na 2-3 kasike masl.ulja,dodate piletinu,proprzite,dodate susam malo proprzen,pavlaku i malo karija i gotovo.
11:43 am
e da sjetih se imaju i spagete koje spremam ii bas su dobe za klince.
potrebno:3kas.masl.ulja,2 cena bijelog luka,slanina,2 vece mrkve,1 veca tikvica,pileci fileti,pavlaka,feta ili neki drugi sir,zelena salata iskidana na trakice i spagete.gotovo za 20min a prste da polizes.
ovo uvijek spremam kada nam neko dolazi u goste kako predjelo.
ne znam je li ljepse mlako ili hladno
11:53 am
mamika said
alba, ajmokac kad jednom probas nema nazad evo ti neki klasicni recept
http://mamajacooks.blogspot.co…..mokac.html dodaci mogu, sve ovo sto je Tajchi rekla , po ukusu i zeljama ukucana…meni su djeca luda za tim jelom.
Mamika odlican prijedlog koji se vec danas pripremaKao prilog planiram karfiol i kuvani krompir!Njam
2:05 pm
Ajmokac super! Ja sam promijenila recept s linka time sot sam dodala i crni luk, a i kolicine su mi sve bile otprilike odredjene jer sam ja imala mnogo manje mesa nego ona. PRavila i pecurke (bas sam imala onu ledo mjesavinu pecuraka), po receptu. PIre, cvekla i krastavci. I supa. I muz i ja odusevljeni. A mali: sto je to, ja: meso, sitno sjeckano, on: izdvoji mi ga, ja: ocu, samo pojedi ovo s viljuske sto sam vec spremila(racunam kad proba vidjece mu se pa ce jesti), i uze ga u usta na 2 desetinke i pljunu POludim kad to uradi. Nije ni bilo vremena da osjeti ukus. I onda nije vise htio nista, ni supu ni pire. Za supu, od koje se juce dva puta razvalio, je izjavio da mu se ne “cidja” (svidja). I tako je legao bez rucka…
2:31 pm
Vala ću i ja probati taj Ajmokac, pa da vidimo hoće li moja gospoda htjeti… Uh, kad mi tako pljune i to ne da pljune, nego samo zine i pokušava da izgura taj zalogaj napolje i još traži pomoć da mu to izvadimo iz usta. Neki put se nanerviram, pa neću da mu maknem jer se poslije ljutnje vrati po još!
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
11 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: