A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
22/02/2012
12:32 am
Tajchi
Guest
Guests
141sp_Permalink sp_Print
0

Mamika, je li dziga pileca? Ja sam juce bas spremala curecu na dinstanom luku, + bijeli luk, izreckala dzigericu na komade, dodala dooosta sargarepe i sve to zalivala supom. Dobila sam divan saft koji sam prelila preko krompirica (prvo ih skuvam, onako izrezane, pa onda malo proprzim-kao da je restovan, na ulju ili puteru i non stick tiganju). Odlicno ide i sa pirincem, kus kusom, socivom. Ako imas dosta, onda je isjeckaj, dosta sitno, nemoj mljeti, dodaj pirinac, malo sitno sjeckamo meso od piletine (mozes i kuvano iz supe), jaje, griz, sve to povezi, dodaj zacine pa u gazu, na varjacu, drzi u serpici sa supom da se skuva! Dobijes predivnu mesnu strucu! To onda rezi na parcad. Ne znam pravi recept, moja mama to pravi, bas kako sam objasnila, sve odokativno i mi to obozavamo. A ja je pravim tako sto izmeljem sa pilecim, dodam jaje, zacine, nekad proso (sameljem u mlin za kafu u brasno), nekad samo griz, ma sta imam, i pecem u modli kao mesnu veknu! Preko sipam ili paradajz sos, ili bijeli (besamel, ili besamel + sir, zeleni sos, mirodjija sos, ma sve na bazi besamel sosa), a dodaci su: kinoa, proso, heljda, pirinac, krompir na milion nacina, kus kus, socivo, kuvane prokulice… Uglavnom sta se nadje.

22/02/2012
12:48 am
Tajchi
Guest
Guests

I meni je najmrznija recenica bila: Sta cemo sutra za rucak djeco? A jos sjedimo za stolom i zavrsavamo postojeci rucak od tog dana. Kako me to smaralo?! A evo, ja sam ista takva! BLAGO ONIMA CIJI MUZEVI ZNAJU DA KUVAJU! Moj zato pomaze oko sudja 🙂 Skuvao je i on par puta nesto: ubacio krompir u vatrostalnu, dodao vec spremljene zacine koje sam mu ostavila, i odozgo batake. E to mu je uspjelo 🙂

Rado bih da me nekad odmijeni, ali, mijenja na neki drugi nacin, pa se ne bunim. Inace, sve oko mesa radim ja: kupujem, tranziram, pravim porcije, pakujem, stavljam u friz. Cak sam jedne prilike napunila frizider sa 7 pilica koje sam sama sve obradila (nasli smo organske). Drugi put spremala curetinu za dimljenje, treci put curku od 8 kg. Pravila slaninu, cvarke, topila mast, sve u stanu od 1 jedine sobe zajedno za kuhinjom Cry. Svidja mu se sve sto napravim (jedino mu “smrdi” kad se prave cvarci koje ni ne jede), a nisam ni ja dugo, evo ove zime sam uzela svinjsko posle nekolike godine! Cini mi se da imamo kucu i zivo, da bi me zapalo i da zakoljem (mama azdaja 🙂 )

Moj je problem sto kuvam cesto po 2 rucka, iako mm kaze, ma nema veze, snaci cu se nesto. Meni i ceri jedan rucak, a njemu posno. Ok su mi srijeda i petak, tada jedemo i mi ribu, ili spremim priloge a nama dodam jos meso. Ali, kad krene na vodu… Mislila sam da nikad necu nauciti, da je takva ishrana strasno siromasna, kad ono… Tako bude ukusno, da uzmemo i mi po malo. Najvise ja pokupim ostataka, pa me evo sira nego visa, jer imam pticicu kod kuce, i muza koji voli da jede, ali se cuva.

22/02/2012
8:40 am
marijank
Guest
Guests
143sp_Permalink sp_Print
0

bogami si ti njega,Tajci,posteno razmazila.vjeruj mi,mogu i znaju itekako ,no je lakse u zivotu reci “ja to ne mogu” ili “ja to ne znam”,nego dici dupe i potruditi se.

mi cemo za dorucak palacinke,a za rucak treba tek da smislimoSmile

22/02/2012
11:38 am
Tamara 2
Guest
Guests
144sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi said:

I meni je najmrznija recenica bila: Sta cemo sutra za rucak djeco? A jos sjedimo za stolom i zavrsavamo postojeci rucak od tog dana. Kako me to smaralo?! A evo, ja sam ista takva! BLAGO ONIMA CIJI MUZEVI ZNAJU DA KUVAJU! Moj zato pomaze oko sudja 🙂 Skuvao je i on par puta nesto: ubacio krompir u vatrostalnu, dodao vec spremljene zacine koje sam mu ostavila, i odozgo batake. E to mu je uspjelo 🙂

Rado bih da me nekad odmijeni, ali, mijenja na neki drugi nacin, pa se ne bunim. Inace, sve oko mesa radim ja: kupujem, tranziram, pravim porcije, pakujem, stavljam u friz. Cak sam jedne prilike napunila frizider sa 7 pilica koje sam sama sve obradila (nasli smo organske). Drugi put spremala curetinu za dimljenje, treci put curku od 8 kg. Pravila slaninu, cvarke, topila mast, sve u stanu od 1 jedine sobe zajedno za kuhinjom Cry. Svidja mu se sve sto napravim (jedino mu “smrdi” kad se prave cvarci koje ni ne jede), a nisam ni ja dugo, evo ove zime sam uzela svinjsko posle nekolike godine! Cini mi se da imamo kucu i zivo, da bi me zapalo i da zakoljem (mama azdaja 🙂 )

Moj je problem sto kuvam cesto po 2 rucka, iako mm kaze, ma nema veze, snaci cu se nesto. Meni i ceri jedan rucak, a njemu posno. Ok su mi srijeda i petak, tada jedemo i mi ribu, ili spremim priloge a nama dodam jos meso. Ali, kad krene na vodu… Mislila sam da nikad necu nauciti, da je takva ishrana strasno siromasna, kad ono… Tako bude ukusno, da uzmemo i mi po malo. Najvise ja pokupim ostataka, pa me evo sira nego visa, jer imam pticicu kod kuce, i muza koji voli da jede, ali se cuva.

A zasto mi sve ovo poznato zvuci LaughLaughLaugh

marijank totalno si u pravu,ali dok se njima objasni i cekati ih da krenu,ja sve zavrsila

03/03/2012
9:56 pm
alba
Guest
Guests
145sp_Permalink sp_Print
0

Kristina, cini mi se da su na ovoj temi pominjane one kiflice iz vijesti zw koje si rekla da ih zamrzavas-kad ih zamrznes, prije ili poslije pecenja? Pravis li ih s nekim kremom (ja jesam, s nutelom i super su) i ako pravis kako se ponasaju poslije zamrzavanja?

03/03/2012
10:01 pm
Kristina M
Guest
Guests
146sp_Permalink sp_Print
0

I ja sam ih pravila sa kremom ali i sa dzemom.Sve ih odjednom napravim, pa pola stavim u zamrzivac. te smznute dobro pustim da se opuste i opet narastu, mada su za nijansu tvrdje nego one koje se zamrzavaju

03/03/2012
10:06 pm
alba
Guest
Guests
147sp_Permalink sp_Print
0

E ok, probacu da ostavim iduci put. Hvala

03/03/2012
10:39 pm
caye
Guest
Guests
148sp_Permalink sp_Print
0

cini mi se da je kifle bolje zamrzavati pecene, lepse budu od onih sto se stave pre pecenja. kad vam se jedu samo izvadite i zagrejete na nekih 150-170C 10ak minuta, sigurno se mogu odmrznuti i zagrejati i u mikrotalasnoj al ne znam ja je nemam. zamrzavala sam i klasicne i kroasane, punjene svim i svacim…

03/03/2012
11:13 pm
alba
Guest
Guests
149sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam druge neke odmrzavala u mikrotalasnoj i odlicne su ali prvih po’ ure, uru, poslije nikakve…

03/03/2012
11:13 pm
alba
Guest
Guests
150sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam druge neke odmrzavala u mikrotalasnoj i odlicne su ali prvih po’ ure, uru, poslije nikakve…

03/03/2012
11:13 pm
alba
Guest
Guests
151sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam druge neke odmrzavala u mikrotalasnoj i odlicne su ali prvih po’ ure, uru, poslije nikakve…

03/03/2012
11:42 pm
caye
Guest
Guests
152sp_Permalink sp_Print
0

e pa ja ih i grejem po potrebi tj da se odmah jeduSmile

04/03/2012
12:08 am
alba
Guest
Guests
153sp_Permalink sp_Print
0

Hehe,pa i trebalo bi tako al smo mi uvijek optimisti prije nego sto pocnemo s obrokom:)

04/03/2012
12:43 am
vanjamik
Guest
Guests
154sp_Permalink sp_Print
0

caye said:

cini mi se da je kifle bolje zamrzavati pecene, lepse budu od onih sto se stave pre pecenja. kad vam se jedu samo izvadite i zagrejete na nekih 150-170C 10ak minuta, sigurno se mogu odmrznuti i zagrejati i u mikrotalasnoj al ne znam ja je nemam. zamrzavala sam i klasicne i kroasane, punjene svim i svacim…

i meni se tako pokazalo. zaista je mnogo bolje!

05/03/2012
11:31 am
caye
Guest
Guests
155sp_Permalink sp_Print
0

kuva li se nesto ovih dana ili svi smo se “preselili u pg porodiliste”Smile htedoh da pitam je li ovuda negde neko pominjao ferrero roche toru, nema sanse da sad to nadjem, pa ako moze bacite recept ili link.

05/03/2012
2:46 pm
alba
Guest
Guests
156sp_Permalink sp_Print
0

ja danas pilecu supu i polpetun s krompirom. Evo kako ga ja pravim

oko 300g mljevenog teleceg buta, 1 srednji crni luk, 2 cena bijelog luka, 1 veca /2 manje sargarepe, 1 manja paprika, malo korijena celera, pola malog krompira, 2kasike prezle ili komad hljeba namocen u mlakoj vodi, 1 jaje, 1 kasika salce/paradjz pirea, 2kasicie vegete, malo bibera, malo petrusina. Sve sameljem u sjecku i pomijesam. Uz to obicno peceni krompir zacinjen vegetom i ruzmarinom. Svima se svidja jer ima dosta povrca pa je drugaciji i socniji nego obicno.Kako vi pravite?

Dajte mi ideju kako da iskoristim skuvane karabatake?

05/03/2012
3:02 pm
macence
Guest
Guests
157sp_Permalink sp_Print
0

Evo sam krenula da se izlogujem, kad vidim da se priča o kuvanju… Ne, nismo baš svi stalno na temi “porodilište u PG”, jer mora od nečeg da se i živiWink tj. da se njapa. Prvo mi pojasnite šta vam je to polpetun (nisam iz CG iako jaaaako dugo živim ođe, a i mama mi nije odavde)? Volim da kuvam, sve sam sama naučila, skidam recepte sa neta, nekad ih upodobim našim ukusima, raspoložena sam za nova iskustva, a naročito preferiram brzo spremanje jer radim od 9-17h.

Da ti predložim kako da iskoristiš kuvane karabatake: napravi salatu od njih. Oni obično imaju dosta mesa, pa oguli kožicu, isjeckaj mesa i dodaj svježe salate sve što ti padne na pamet: mrkva, zelena, svježi krastavac, paradajz, super ako imaš i kukuruz šećerac i pasulj konzervirani za salatu…

05/03/2012
3:05 pm
Tajchi
Guest
Guests
158sp_Permalink sp_Print
0

Alba obicno ni stariji a ni vecina djece nece kuvanu piletinu. Meni malena hoce, ali ja ni mm ne volimo. Zato je paniram (brasno, jaje, prezla, pa opet jaje, prezla) i stavim malo da se isprzi. Dobije se prelijepa zlatna, krckava korica a unutra mekano meso. Potrebno je samo par minuta jer je meso vec kuvano (izvadi pazljivo kost iznutra).

Drugi nacin je Ajmokac. Moze se napraviti sa svim djelovima kuvanog pileta, cak i sa hrbatom, kad ne znam sta bih sa mesom. Kuvano meso blago poprziti na malo ulja, dodati brasno i na tiho promijesati malo ali da brasno ne potamni, a zatim dodati mlijeko i pavlaku i skuvati kao sto se i kuva besamel sos. Pred kraj zaciniti (so, biber, suseni bijeli luk, persun, vlasac, ko voli curry, djumbir…). Sluzim ga sa krompir pireom, pirincem, kus kus-om, socivom… Super pojedu i djeca jer je meso sitno sijeckano a ima dovoljno sosa pa je socno i lakse se pozvace.

Kad imam malo mesa, napravim pastetu, u secko, pa dodam sta mi volja: zacine, maslac, k.krastavcice za odrasle, kapare…

Mozes pomijesati sa majonezom i pavlakom, pa kuvana jaja i krompir, k. krastavci i napravi kao salatu za veceru. Dodaj i malo kisele rendane jabke, bude ukus mmmmmm.

05/03/2012
3:12 pm
Tajchi
Guest
Guests
159sp_Permalink sp_Print
0

 Macence, neko kaze polpete, neko cufte, uglavnom, svodi se na isto, s malim razlikama u pravljenju. Cufte su, barem ja tako razdvajam, 1 samljeveno meso sa raznim zacinima: so, biber, bijeli luk, crni luk, persun, jaje, hleb koji se smeksao u mlijeku pa prezene. Polpete su 2 x samljeveno meso u koje se moze dodati i rendana sargarepa, krompir, neko drugo povrce. Nekad je to samo razlika u nazivu. Dobro sto pomenu, moja drugarica kaze samo polpete, ja cufte, jesam li ja umislila ovu razliku koju objasnih, ili to nema veze s’ vezom Embarassed

05/03/2012
3:19 pm
macence
Guest
Guests
160sp_Permalink sp_Print
0

Hvala na pojašnjenju Tajchi. U pravu si za ovu razliku jer si ćufte objasnika baš kao što svi znamo, tj. i ja i sve koje ja znam ih tako pravimo. Do sad nisam dodavala mljevenom mesu povrće u drugom mljevenju, ali je dobra ideja… probaću.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
26 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Nedjelja štednje