1:37 pm
vanja,tako se prave i padobranci samo sto jos dodas kokosovo brasno i poslije spajas sa marmeladom.
mi danas teletinu i krompir,supica i bice neka salata.mislila opet praviti onu tortu
NemAna pogledaj na pocetak ove teme sto sa stavila recept za pletenicu.ona ne moze da ne uspije,a mnogo je dobra.
3:05 pm
Ni ja nijesam neki strucnjak za tijesta, tj. da budem iskrena- nemam pojma o tome, al sam prekjuce pravila kiflice iz vijesti koje je Kristina preporucila i super su mi ispale! Samo ih je bilo puno i to prilicno velikih, tako da smo ih tek danas dokrajcili.
E, aj' mi preporucite neki dobar recept s mljevenim mesom, mimo polpetuna, polpeta, cufti, bolonjeze sosa i musake.
A evo “americke krofnice” za po' ure gotove:
2 jaja
1 solja jogurta
2solje brasna
1/2 praska za pecivo
malo soli, malo secera
izmutiti, ostaviti 15 min, dok se ugrije ulje i prziti. Djeca obozavaju. MI jedemo kao priganice s dzemom, medom…
3:43 pm
Alba, ja to podijelim u dva dijela:) To sam zaboravila napomenuti da ih je kumbulj, Ja ih npr uvece sve napravim, pola sa sirom pola sa dzemom i kremom pa podijelim i zamrznem.
Danas sam neku pastu pravila, niko ne zna kako se zove, iz malog mozga, supu i salatu, uh nesto mi je i to previse tesko palo. A popodne su muffine sa brusnicom i suvim grozdjem da im skumbuljam.
4:30 pm
ja spremila onu piletinu sa jogurtom i senfom, ali nisam imala file, vec sam prvo kuvala karabatake za supu, pa onda njih zapekla. skuvala sam i pirinac (proprzi se luk, ubaci pirinac, pa limunova kora, i onda pileci bujon… ja sam ga tako spremila, a u originalnom receptu se ubacuju i lesnici, leblebije i grasak – neki receppt sa 24kitchen, ovo mu dodje kao salata-obrok).
marijank, ja u recept za padobrance stavljam i malo brasna… ali, njih vise volim da kupim, redje ih sada pravim
a moji planovi da izadjem iz kuce – ostadose u kuhinji
10:02 am
i ja sm pocela da mozgam, al mi slabo ide:-) juce sam dinstala junetinu i za prilog su bili brokoli na pari sa malo senfa odozgo. a danas ako ne smislim nista bolje teleca supica i bareno meso ili dinstana piletina, tu ne mogu da omanem da ce se svi lepo najesti, i smislicemo nesto za prilog, mozda prokule ili riza da li ste probale podrvakinu basmati rizu, nama se jako dopala ima neki specifican indiski smek , tako da se napokon jede cesce u nasoj kuci
10:51 am
evo na brzinu dodjosmo do nove ideje za rucak danas, tata zvao da pita sta treba da se kupi pa dade predlog, pastirska pita, ili kako neko kaze musaka sa pireom. al je fora da se socno dinstano mleveno meso i povrce (po zelji moze i bez povrca) stavi na dno a odozgo pire i tako zapece, najlepse mi ispadne kad samo izgnjecim krompir bez dodataka, mada sve zavisi od vrste krompira. ima puno verzija al evo recimo mozete da pogledate http://www.coolinarika.com/rec…..rska-pita/
10:58 am
Members
NVO Clanstvo
16/10/2010
Ja sam malo adaptirala jedan Najdzelin recept i cesto ga spremam kad imam viska mlevene junetine.
Potrebno: lisnato testo blok, 200gr mlevene junetine, luk, 2-3 kuvana jajeta, saka crnih maslina, paradajz,
Izdinstati luk na malo ulja, pa dodati meso dok dobro ne pobraoni , dodati iseckana kuvana jaja, iseckane crne masline, iseckani 1 celi paradajz ili pola solje paradajza iz konzerve. Posoliti, pobiberiri.
Razvuci polovinu lisnatog testa, staviti na pleh, rasprodtrti smesu od mesa preko, prekriti drugom polovinom lisnatog testa, dobro zatvoriti ivice viljuskom i napraviti nekoliko rupica po vrhu.
Premazati razmucenim jajetom, posuti susamom i peci dok testo ne bude gotovo (oko 30 minuta).
Sluzim ga uz jos crnih maslina.
1:04 pm
vanjamik said:
sta je to “krcko”?
uzela kod zena koje prodaju expres lonce, posudje, raznorazne djakonije za pripremanje hrane…..
da sad ne bih detaljno objasnjavala, jer ga tooooolllliiiiiko volim da me je strah da se ne upustim u duuuuguuuu pricu.evo linka, pa ti mozda bude jasnije.Ja nemam ovu marku, ali svi rade na istom principu.Ja sam prezadovoljna, a djeca narocito. Ako ti treba jos koja info, tu sam
http://temaso-svet.com/node/127
na netu ima jako puno recepata, mada sam ja sve uglavnom sama osmislila…bas je jednostavan za upotrebu i odrzavanje….
1:15 pm
E i ja nadjoh malo mljevenog mesa u frizideru pa cu da pravim kineske snicle mada niko ne zna zasto se zovu kineske http://www.coolinarika.com/rec…..enog-mesa/ i pire, uz neko Ledovo povrce evo se jos razmisljam koje cu.
A ovu pastirsku pitu definitivno pravim naredne sedmice jer moja djeca dve sa mljevenim mesom vole, nijesu na mene definitivno. Uglavnom ga sjeckam, nesto mi je ljepse mada je veca dusa
1:51 pm
kristina , ja pljeskavice pravim ovako:mljeveno meso,malo sode bikarbone,vegeta,prezla,malo gazirane voge,crni luk,bijeli luk i sve umijesim
recept uzela od sveki i odlican je.ona je bila sef kuhinje prije vise od 20 godina hotela onogost.
ja danas pravim pasulj a za sjutra
spagete sa piletinom i tikvicama.poslije stavim recept jer su njam,njam
1:58 pm
Vidji dje je bio broj, na stranici portala, prvoj imas kontakt :))))
http://www.roditelji.me/kontakt/
Nijesam ih tako uopste na kraju razvijala nego sam uzimala male kuglice, pa ih u elipsasti oblik razvlacila, na vrh stavljala fil i onda rolala do kraja. Nesto su mi ljepse i jednostavnije tako, ja se nesto ne snalazim sa onim krugovima i rezanjem na puno djelova. Mnogo mi ruzne tako ispadnu
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
24 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: