11:00 am
Blago bakama i dedama sa toliko unucadi,a i mamama, kad ima ko da ih s vremena na vreme pripazi i uskoci kad je frka
Na temu-mi danas pasta fagioli(lako se sprema,zasitno je i ukusno) i kupus salata
Za sutra moram da prelistam celi topik,dolazi mi muz sa kolegom na pauzu za rucak,i pojma nema sta bih
5:52 pm
vanjamik said:
Kristina said:
Posto danas nema mrdanja iz kuce, bez na grudvanje i nazad, rijesih da probam ovaj recept koji su Vijesti upravo objavile
kristina, pravila sam ih veceras! extra su! limunova kora u tijestu je prava stvar! nije bilo dovoljno fila za sve, tako da se mogla neka smazati i sa kremicem
Riješih da ih i ja napravim. Nisam baš vična tijestu, još se uvježbavam 🙂 vanjamik, kristina, može pomoć ako zatreba ?
7:24 pm
ja blesava zamalo danas da ih bacim i onda se sjetih jedne od omiljenih poslastica iz djetinjstva (ono kad nema niceg “slatkog”, a nema ni materijala za napraviti nesto).
evo recepta:
umutiti bjelanca sa secerom 🙂 obicno ide na 2 bjelanca 10 kas. secera i 1 kas. limunovog soka (ili kas. sirceta). posto sam imala 5 bjelanaca, nisam stavila 25 k.secera, vec oko 17. dosta je i to. kad se onako dobro umute i bjelanac bude cvrst, samo se kasikom vadi i redja u pleh (obavezno masni papir ili ono ulje-brasno na podlogu). dugo se peku, na niskoj temp – ja sam na ovom sporetu koristila opciju susenja na 100 stepeni nekih 1,5 sat.
mugi ce da se ljuti ako procita ovaj post 🙂 nisam stedjela struju, ali ako hoce, moze doci da ih proba :)))
7:37 pm
Super, super, hvala puno.
Evo sam ih izvukla casom, čekam malo, pa da pržim, pa punim. Daako ispadne nešto za pojesti:)
A puslice ću kad mi ovo čudo malo zaspi.
A ja bijeli kupus slatki sa mesom danas spremala, ima i za sjutra.
Ni ja struju ne štedim. Nisam 3 dana iz kuće izlazila. Samo nešto spremam i isprobavam recepte.
9:52 am
Čop-sui (Chop Suey)
Ovo jelo se može spremati od različitih namirnica (vrsta mesa i povrća) ali je tehnika spremanja autentična za kinesku kuhinju i čini osnovu većine jela spremanih u woku (kineskom ovalnom tiganju od tučenog gvožđa).
Jelo se kao i većina kineskih jela sprema u porcijama za JEDNU OSOBU (nek vas to ne obeshrabi jer samo kuvanje jela traje 7-10 minuta).
Sastojci za 1 porciju
spremiti pre kuvanja:
100 gr nemasnog mesa (jedna manja šolja pilećeg, goveđeg, svinjskog)
1/3 šolje crnog luka
1/4 šargarepe
1/4 celera
pola čena belog luka
ostalo povrće po želji (patlidžan, pečurke, svež krastavac, bambus..) ali tako da povrća bude najviše duplo više nego mesa.
soja sos
so, biber
malo skroba ili sitnog brašna
malo piva
1/3 kocke za supu rastvorene u malo vode
Priprema
Meso iseći na male komade (1/3 manje nego za gulaš), ostaviti u malo vode u koju ste dodali sode bikarbone (na vrh kašičice) i pustiti da odstoji 2-3 sata ili preko noći. To će omekšati bilo koje meso i uništiti toksine.
Povrće iseći na male delove. Luk na kriške (nikako na kockice), šargarepu u obliku šibice ali ne baš tako sitno, ostalo isto tako.
Imati sve pri ruci pre početka kuvaja.
Zagrejati ulje (jednu-dve kašike) da se puši. Dodati meso (bez vode i suvo da ne bi prskalo ulje). Kad je meso porumenelo izvaditi ga na tanjir sa strane. Dodati opet ulje u tiganj i sipati povrće i to ovim redom: prvo luk, celer i šargarepu.
Propržiti 1 min. dodati ostalo.
Propržiti uz stalno mešanje još 1-2 minuta. Dodati ono meso, malo piva, kocku za supu. Kuvati 1-2 minuta, dodati soja sos, so, biber. Još koji minut i na kraju sve zagustiti sa malo skroba u koji smo dodali vrlo malo vode.
Služiti sa pirinčom.
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
19 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: