6:20 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
vanjamik, ovo jelo je moja sestra skoro pravila, nabasala negdje na recept i odusevila se…ja jos nisam probala, ali svakako hocu, podsjetila si me.
a kad smo kod supe od gljiva, da vam otkrijem jednu tajnu:
Super riblja corba! (ni stari alasi vas nece provaliti )
1 kesa krem corbe od gljiva
1 kesa krem corbe od paradajza
1 konzerva tunjevine (180-200 gr), moze sitna ali ukusniji je file
corbe sipati u 1,5 l mlake vode i kuhati po upuutsvu, 7-10 min uz mijesanje. kad je gotovo dodati tunjevinu iz konzerve zajedno sa uljem, posuti persunom, i po zelji limunovim sokom. To je sve!
Nema sanse da vam ostanu ravnodusni gosti ili ukucani, pod uslovom da vole ove sastojke! fenomenalna je!
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
6:32 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
7:06 pm
ako nisi vicna przenju mozes i da peces poklopljeno u pekacu ili necem sl, znam da mnogi pek i uvijenu alu foliju ali je ja maximalno izbegavam… recimo moze malo da se uvalja u kukuruzno brasno i dobije finu hrskavu koricu.
mamika jesi mozda probala corbu sa nekom drugom vrstom ribe nisu mi bas ludi za tunjevinom, mozda skusa?
7:25 pm
sad se setih jos jednog receta za ljubitelje piletine i karija.
iseci pileci file na trakice ili kockice kako vam se svidja, proprziti na malo ulja u teflonskom ili sl tiganju, pred kraj dodati kasicicu karija. kad se dobro isprzi dodati jednu kiselu pavlaku i ostaviti na toploj ploci i promesati da se dobro rastopi tj “pretvori” u sos.
uz to lepo ide przeni ili pecen krompir, naravno moze samo obaren kukuruz ili pirinac…
7:53 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
caye, nisam . po receptu ide tunjevina iz konzerve, a mozes probati i neku drugu, stvarno ne znam. mozda neka riba, obarena, ociscena itd, pa da se umijesa (neki file npr), ili skusa itd konzervirana.
obicno je spremam ako nam je za rucak neko povrce, pire itd…
u taj sos sa piletinom, pavlakom i karijem redovno umijesam tagliatele, to mi nekako najbolje pase. Njam!
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
8:45 am
Tamara 2 said:
mmm piletina…. ja pravih juce : isjeckate pilece i proprzite na malo maslinovog ulja,dodate sampinjone,i 1dcl bijelog vina,przite dok ne ispari i dodate neutralnu pavlaku ili sos od sampinjona i zacinite i prste da polizete… 🙂 sa pireom je extra
to i ja pravim i super je njam,njam….
12:35 pm
Posto danas nema mrdanja iz kuce, bez na grudvanje i nazad, rijesih da probam ovaj recept koji su Vijesti upravo objavile
12:45 pm
Kristina said:
Posto danas nema mrdanja iz kuce, bez na grudvanje i nazad, rijesih da probam ovaj recept koji su Vijesti upravo objavile
to mi djeluje kao puno posla.nijesam ni ja koristila kokosovo mlijeko, nego sameljes kokosovo brasno i ukuvas sa vodom i eto kokosovog mlijeka
ja sam pravila jutros pitu sa sirom za dorucak.po ovom receptu sam pravila lisnato tijesto i super je http://www.coolinarika.com/rec…..ato-testo/
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
31 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: