9:46 am
Ih meni muz nije tu narednih 5 i po mjeseci, a sin mi samo kuvano jede, i to mi nije strasno spremiti, mogu svaki dan dosta celera, tikvicu, patlidzan, brokoli i karfiol sa raznim mesom da mu spremam, samo je stvar volje i maste dal cu u to griz ubaciti, mozda jaje…al mi on nije problem za spremanje jela, al jeste za jesti:( kad to njemu kuvam pojedem i ja tanjir corbice posle posla i gotova stvar. Rad do 5 ubija od sendvica:( al makar popijem i jogurt, pojedem dvije vocke na poslu svaki dan, kuci rucak i to je to, samo sto se nalivam tecnoscu ko kamila i vazda imam osjecaj nadutosti od toga:)
10:33 am
Caye, super su kiflice, sinoc sam ih pravila i pekla i sinoc i jutros.
Za rucak sam danas rijesila da maksimalno improvizujem, pa sam izvadila smrznuti nadjev koji mi je ostao od proslog puta, a pravila sam ga za Meksicku enchiladu (http://www.coolinarika.com/rec…..mexicanas/), a umjesto tortilja sam zamijesila tijesto iz ovog recepta http://www.coolinarika.com/rec…..pt/796841/ koje cu napuniti sa tim nadjevom. Ne znam na sta ce da lici ta kombinacija, ali se nadam dobrom ishodu, jer ce mnogi osti gladni u suprotnom. Mada ih imam dosta koji bi se mogli zasititi samo supom, koja je danas takodje na meniju:)
1:39 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
kod mene danas nema mozganja, pilence sa krompiricima, supa i eto da ne bude da se nisam potrudila- domaci hljeb sa heljdom (doduse iz pekaca – upravo vrti )…
Kristina, ovaj fil gore, pravim isti , ali mi puno ljepsi sa mljevenim mesom nego sa piletinom, ne znam zasto…i obavezno mrvica karija…tortilje kupovne, a kad ne nadjem sama napravim malo vise pa zamrznem. Kad su krte i lomljive samo nabacam fil, nalomim njih, naribam sira i zapecem (klasicni nacos ) ma rasturanje!
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
12:15 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
1:40 pm
Upravo zavrsila s raspremanjem poslije oooodlicnog rucka! Super je ispalo,mamika. S tim sto sam ipak podijelila u dije vatrostalne pa iz dva puta pekla. Rekoh da ne pokvarim dobar recept. Mada mislim da bi slobodno moglo u dva reda da se stavi jer je bas socno, valjda od onog jogurta, a i ja sam bas, bas tanke snicle izrezala. Spremila sam uz to krompir-pire, ledovu smrznutu Mediteransku mjesavinu i supu. Bas je bilo elegantno
1:43 pm
ja sad odoh doma s posla, a za rucak imam pasulj:) Sinoc sve pripremila, sad samo da ga zapecem. Slusala sam doktore juce i prekijuce (evo me kao moja baba, ona stalno govori slusala sam doktore) i kzu da treba jesti kaloricnu hranu, pa ja da ugrabim dok je jos ova zima ljuta:) Popodne pravim konacno onu tortu kiling me softly:)
2:00 pm
Kristina said:
ja sad odoh doma s posla, a za rucak imam pasulj:) Sinoc sve pripremila, sad samo da ga zapecem. Slusala sam doktore juce i prekijuce (evo me kao moja baba, ona stalno govori slusala sam doktore) i kzu da treba jesti kaloricnu hranu, pa ja da ugrabim dok je jos ova zima ljuta:) Popodne pravim konacno onu tortu kiling me softly:)
tako si me nasmejala sa babom i slusanjem doktora izdrazavas li na poslu?
i mi smo juce imali predlog za pasulj, koji cu mozda sutra uzvojiti poso se najavljuje opet sneg!
daas spremam rizoto s musljama, nekad to bude i sa morskim plodovima, a posle cu vam napisati recept, cisto ako vas zanima
2:42 pm
a nama su tj babi doktori zivot zivi, kad god joj nesto smeta kod nas ona nam isprica svoju filozofiju, a prica pocinje sa: Slusala sam doktora prije neki dan na televiziji koji je rekao…:))))
da vam je znati kako mi pasulj lijepo mirise:) inace sam ga zamrznula onako samo skuvanog nezacinjenog onda kad smo isli za njujork, a sinoc dodala luk i zacine pa kao neko Gravce na tavce pravila:) Nijesam pasulj nikad spremala do sad
3:06 pm
mi pravili ovo http://www.coolinarika.com/rec…..ka-struca/
super, kristina kada tvoji hoce da jedu iz zamrzivaca.moji nece sto ostane od rucka za veceru ili kifle sljedeci dan.kad ih spremim tada uzmu i cim malo odstoje nece.sve gospoda
3:28 pm
danas sve posno – bez mesa – isprzila pecene crvene paprike, skuvala krompir, kajmak, supica… kakvo razocarenje – a gdje je meso i kako cemo bez njega!?!
sjutra pravim ovo s piletinom. btw, imam i ja jedan dobar recept sa pilecim belim mesom:
tanko iseci meso, na snicle. svaku sniclu uvaljati samo u prah od supe od pecuraka i posloziti u vatrostalnu ciniju. kad se sve poslozi (moze u nekoliko redova), sve preliti neutralnom pavlakom. peci oko pola sata.
ovo mu dodje kao protiv-recept onom tvom caye 🙂 extra kaloricno, ali mmmmm… ukusno! uz kukuruz secerac i pire, npr.
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
30 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: