1:25 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
2:01 pm
Members
17/05/2012
Tajchi hvala na predlozima sigurno cu nesto praviti a pravila sam nedavno punjene urme e to je stvarno vrh poslastica .
evo lakog recepta za bombice od pomorandze ako neko zeli da proba ,ja ih pravim cesto.
150 gr secera u prahu
100 gr margarina
300 gr mljevenog keksa
1 zaledjena i narendana pomoranza
cokolada za kuvanje
Sve se sjedini i prave se bombice kad malo odstoje najmanje pola sata provuci ih kroz otopljenu cokoladu (mora biti mlaka otopljena cokolada da se bombice ne bi rastopile zbog margarina u njima) i onda ih nabosti na cackalicu i zabosti na stiropor ,ja tako radim da se ne bi razmazivala cokolada,poslije sat vremena ih stavljam u kosarice papirnate
2:18 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
SanjaM mnogo lijepe i zanimljive bombice. Imam samo jedan problem, ne mogu naći domaće pomorandže (to po nekad mama donese od tetke iz Dalmacije), a od kupovnih nikad ne rendam koru. Gledala sam kod Hrvata opsežne analize čime se sve prskaju narandže i drugo tropsko voće koje uvoze, pa imam užasan strah od korišćenja istih sa korom. Nekad su mi kolači sa naranžinom korom bili omiljeni (jafa torta/kolač, sokovi gusti sa narandžom iz zamrzivača, kolači sa kandiranom koricom…), ali, posle gledanja emisije, prestala sam i narandžinu i limunovu koricu da stavljam u kolače.
Valjaju li ove bombice ako se narandža očisti i zaledi bez kore? Jer mogu biti posne, a takve recepte često isprobavam.
2:27 pm
Members
17/05/2012
Ja sam ih pravila sa divljom narandzom ona je malo jaca tj nije slatkasta i nisu bile lose ,njih ima kod mojih u Kotoru,ovdje u PG ih nema,a bez kore mislim da ne bi bile lose mozes probati ,sto da ne ?
Isto mogu i sa bananom da se prave idu dvije banane srednje velicine ,nisam pravila ali planiram
8:02 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
SanjaM said
Tajchi hvala na predlozima sigurno cu nesto praviti a pravila sam nedavno punjene urme e to je stvarno vrh poslastica .
evo lakog recepta za bombice od pomorandze ako neko zeli da proba ,ja ih pravim cesto.
150 gr secera u prahu
100 gr margarina
300 gr mljevenog keksa
1 zaledjena i narendana pomoranza
cokolada za kuvanje
Sve se sjedini i prave se bombice kad malo odstoje najmanje pola sata provuci ih kroz otopljenu cokoladu (mora biti mlaka otopljena cokolada da se bombice ne bi rastopile zbog margarina u njima) i onda ih nabosti na cackalicu i zabosti na stiropor ,ja tako radim da se ne bi razmazivala cokolada,poslije sat vremena ih stavljam u kosarice papirnate
Super mi zvuci recept, cokolada i narandza mi ke extra kombincija! samo Imam nedoumicu dal se renda samo kora ili cela narandza?
12:42 pm
Members
17/05/2012
7:52 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
12:19 pm
Members
17/05/2012
8:33 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
Šmrkče malena, pokupila od nas Zato smo danas supicu od pijetla, domaće rezance, šargarepicu, a glavno jelo pileće bijelo premazano senfom, pa parmezan preko, malo pršute i prutići od kačkavalja, umotano i stisnuto čačkalicama pa prženo u ulju. Prilog pire od spanaća i kus kus. Nema temp. pa je najedoh danas, ne znam šta će sutra biti.
8:04 pm
Members
NVO Clanstvo
24/11/2010
Jedno pitanjce za kuvarice – moram da spremam punjene lignje, naravno posne. Posto na dan slave nemam bas mnogo vremena za kuvanje interesuje me da li mogu noc prije da ih napunim, poslozim u pleh i stavim u frizider pa da ih taj dan pecem? Ili da ih pecem uvece pa da ih podgrijem prije nego sto dodju gosti? Bih da to bude lijepo, toplo ali ne znam kako se ponasaju ako se ostave da odstoje ili ako se podgrijavaju…
10:47 pm
Members
09/02/2012
Ja često dinstam lignje onako na komadiće sa povrćem i rižom i da podgrijem ih od ručka do večere ili ako ih spremam za večeru pa ostane sjutra za ručak…………nije nikada bilo problema………..e sad ne znam to da ih pripremiš uveče a sjutra pečeš…nešto ne znam dal će tako možda boju promijeniti ili …
8:59 am
Members
NVO Clanstvo
24/11/2010
E super, samo me to interesovalo jer mi masu vremena oduzme dok ih operem, isjeckam, napunim… isprze se za cas. Znam da su grozne hladne a i inace sam bolesnik i ne volim da podgrijavam hranu, kad kuvam kuvam sve u minut i neposredno prije obroka, volim da je vruce, sveze… To obicno znaci da se opucim kad su rodjendani, slavlja i tome sl.
Hvala zene!
11:21 am
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
Majja, i ja sam isto kao ti, ne volim jesti kad ostane od ručka ni naveče, da ne govorim o sutradan. Nikad ne podgrijavam, a ne volim ni iz zamrzivača. Sarma je jedini izuzetak. Meni samoj zapadne mnogo toga, i dostinu noći sam ostala budna da bih stigla praviti sve što treba stići na vrijeme (Česnica, kolač za Vaskrs npr.). Zato sad za posne slave napravim salate dan unaprijed (sa pirinčem a sutradan samo skuvam lignje), skuvam pasulj dan ranije pa od njega pravim paštetu na dan slave, ili pečem sa lukom za prebranac, a imaš i dobru foru posnih štapiča od oslića, koji do momenta pečenja u rerni na papiru mogu da stoje u zamrzivaču. Isto kao kupovni štapići ali bez onih svih dodataka. Ribe pečem u kesi i to na “duvanje” pa stavim još nešto da se peče, na drugu pregradu, a na dno prebranac . Možeš li tako nešto da iskombinuješ?
4:21 pm
E da, sve zaboravljam da napisem da sam odlucila da probala Zarkov recept – list sa kaparom, i krenem u prodavnicu da kupim sta treba, pa ne nadjem ni lista, ni kapara:) Tako odlucih da spremam oslica uz neke njegove ideje.
Uvaljala sam filete u brasno, prethodno zacinila, proprzila na kombinaciji maslinovog i suncokretovog ulja. Izvadila ribu sa strane, odlila ulje, vrlo malo ostavila i u to proprzila malo povrca smrznutog u kojem je bilo sargarepe, kukuruza, graska.. dodala soja sos, malo zacina, a onda zalila sa malo vode, dok povrce nije omeksalo. Pred kraj sam usula malo bijelog vina. Kad je ono isparilo usula sam neutralnu pavlaku, probala pa malo dosolila, i vratila ribu unutra. Jos par minuta drzala na ringli i to je to. Meni je bilo fenomenalno, a mora da je i ovaj njegov list sa kaparom:)
8:21 am
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
2:00 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
2:18 am
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
E danas napravih super burek sa sirom koji sam ja pravila a sa kupovnim korama (recept koji kruži netom). Pravila sam ga već jednom, ali ovaj današnji bješe još bolji. A žurila sam, napravih ga za 20 min ukupno, posle se samo pekao. Već 2, 3 dana radim od kuće, pa usput i kuvam. Juče sam pravila teleće medaljone sa pečurkama, onako, pravo restoranski, na pirinču i prepečenom hlebu.
Inače, “jako” mi je zanimljivo od kad radim. Krećem iz kuće prije 8 ujutro, a dolazim posle 7 naveče! Radim u drugom gradu, oko 100 km od moje adrese, pa me putovanje dodatno ubija. A kad dođem kući, do 2 ujutro ne znam gdje ću prije. A ustajem u 6, jer kuvam! Svekrva (samo se pitam kako odgaji svoje 2 djece) mi pazi male, ali ne kuva (osim nešto jednostavno poput kuvanja krompira). Ona ne kuva ni boraniju, grašak, kupus, raštan (crnogorka ali ne zna šta je raštan niti ga je ikad kuvala). Nije spremala ni kelj, niti brokoli, ni prokulice. Spisak je dug. Ne zna ni kako se čisti a ne tek sprema karfiol. Ne zna nit’ je spremala pečurke, a za razne žitarice nikad nije ni čula. Ma divota. O ribi, ribljoj čorbi, paprikašu, morskim plodovima, lignjama, čula ali nema pojma šta i kako spremiti. Ni supu ne kuva, kod njih se jede ona iz kesice.
Pa ja ujutro ustanem u 6, spremim doručak i ručak meni jer nosim na posao (žitarice i salate, ili neku ribu, povrće), onda spremim malenoj doručak, ili ga ostavim da ona nešto ispeče (pitu, burek, kiflicu, nešto što sam spremila već i što mi je u zamrzivaču), nekad ona napravi poparu (pripremim koliko kajmaka, koliko sira i sve stavim u činiju), a zna i prženice (jeeee), pa im onda spremim ručak. Ili sve pripremim pa ostavim da ona stavi u rernu. A onda, s’ dušom u nosu trčim da mi bus ne pobjegne jer nemam drugi i neću stići na posao niti dobiti dnevnicu. Srećom, izvukoh iz malog mozga sve brze recepte, pa se nekako snalazim. Uvijek imam supu, imam i ribe, pa ne brinem za malenu. Od mesa iz supe napravim ajmokac, paštetu, ćuftice, ili stavim u vatrostalnu da se samo zapeče, ribu začinim i stavim u papir za pečenje pa je ona samo ubaci u rernu i izvadi kad je pečena. Skuva krompir, pirinač (Uncle Bean u kesi,stavi se u slanu vodu i ništa ne dira), učila sam je da kuva kus kus. Čistila sam i objašnjavala kako se kuva povrće, šta je ćušpajz a šta bešamel sos i sve to ujutro dok se oblačim, češljam, pakujem…
Često mi se desi da im ujutro ispržim i palačinke, slane, ili fritulice. A kad dođem naveče, dočeka me i pravljenje večere! Moj red je stalno jer drugi nema ko ili neće! Uz to uvijek imam kolač za popodnevnu užinu malenoj. Eh, da mi je da se kloniram!
10:41 am
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
Je li neko od vas spremao bukovače i kako? Ranijih godina, spremala sam samo šnicle, ali, ima tome poodavno, jer smo poslednjih par godina jeli samo šampinjone i vrganje. Ima li neko recept za gulaš? Ili da ga kuvam onako, normalno kao što kuvam i mesni? Mogu li da se peku? Mm na postu, pa sam htjela da ih pečem sa maslinovim uljem preko i začinima, znači, samo tako klot, u tepsiji, u 2 reda. Da li paradajz preko ili samo maslinovo ulje i bijeli luk pa neki začini još. Dajte neki recept ako znate (i posni i mrsni).
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
11 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: