3:08 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
11:28 am
Members
15/12/2011
zene da vas pitam imate neke recepte i ideje sta kuvati spremati za rucak za nas dojilje ja pokusavam naci al nigdje ne nailazim na konkretne recepte vec samo savjete i preporuke s obzirom da ne smijem jest grasak kupus.. itd.. ostaje mi paprikas juneci, piletina riza supica a vise mi se sve vrti u krug vec dva dana kuvam supu leso meso i krompir.. jer ne znam sta bih drugo
1:19 am
Members
09/02/2012
Ja sam posle prvoga porođaja strogo vodila računa šta mogu jesti a šta ne ,ako nisam bila sigurna da mogu nisam ni uzimala i sin mi je ogriješio od grčeva a sad jedem ama baš sve ,ne u većim količinama i beba mi nema grčeve…..u bocnici za ručak drugi dan je bio grašak mada i oni savjetuje sve da se jede u manjim količinama.
2:44 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
Evo mi danas imamo boraniju za ručak. Obično stavim: parče suvog mesa, malo pančete, malo pršute (kockicu) i malko kobasice, šargarepu, 1 paškanat, luk bijeli i crni, 1 krompir i začine. Danas sam stavila upola mesa, jer ćemo sutra na mesnu gozbu u jedan restoran (dimljenja butkica sa krompirom). Prijela mi se boranija.
Nabavila sam domaćeg, organskog petla, 3 komada. Još nam je čovjek donio na kućnu adresu, sa sve džigom, jednjakom, srcem, nogicama i glavom. Cijena jeste veća, uf, boli me glava odmah (4,9E), ali, vrijedi svake pare. Jooooj, da znate kakva je supa?! Ovih danas smo je jeli uz sve! Nisam ljepšu supu od djetinjstva jela, žuta, žuta, a miriše cijela kuća. . Uz domaća jaja, organska, sa istog salaša, pa njokice u supi… Malena je jela pun tanjir sa 2 njoke, 2 sargarepice i paškanatom svaki dan pa posle supe još po nešto što je spremno tog dana. Kad tako jede, nije mi žao pare ni za šta. Pijetao je najbolji za supu, nema tu puno bijelog mesa, ali, ipak izvukla sam dosta: šnicle za 2 ručka svima + kockice za dinstanje 1 ručak meni i malenoj, ostavila karabatake za 2 ručka svima, ostavila paprikaš za 2 ručka svima + 1 put nama dvijema, džiga malenoj 1 put + svima za neki rusinski specijalitet “nazate”, za supu nekih 6 x. Mislim da smo dobro prošli, a od kuvanog mesa iz supe biće i za ajmokac, ili paštetu za večeru da joj napravim.
Kako vi spremate pileće? Nemojte mi samo ono: cijelo pile u rernu sa krompirima, to mi je skupo, a i mala smo porodica za tako nešto. Imate li recepte za neku finu pašteticu koju bi pravila od kuvanog mesa za večeru, da ne stoji mnogo. Bješe li neka salata napisana već, podsjetite me, da ne tragam sad po svim stranicama.
2:51 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
7:00 am
Members
NVO Clanstvo
24/11/2010
9:38 am
Members
NVO Clanstvo
01/03/2012
Tajchi i ostale, ne znam jesam li jedan “pileci” recept prije podijelila s vama, ali evo ponovo. Jeste brzinska stvar, ali mi se davimo u tome. Isijecem piletice bijelo na kockice i obarim zelenu boraniju u slanoj vodi (to obicno uradim veceras), pa sutra kad dodjem s posla isprzim na malo ulja ili jos bolje maslaca tu piletinu dok ne pocne da rumeni (ne previse), dodam jedan-dva cena bijelog luka (ne stavljam so ni vegetu) i nakon par minuta dodam boraniju obarenu, krcka se zajedno nekih 5 min, pa onda u sve to beshamel sos (gotovi ili pravim malo gusci – oko 200 ml) i to mi se sve onda krcka oko 2-3 minuta uz mijesanje. ETO!
Pravim ili polovicno i ja vikendom bar jedno jelo za par dana (kuvana “seljacka” jela corbasta sa mesom i povrcem), pripremim snicke samo da se isprze ili tako nesto da pregrmim sedmicu. Cak i pizzu spremam sa gotovim tijestom kad nemam sta drugo i uvijek imam materijala za pizzu u frizideru. Poneki put, narocito kad idemo nedje popodne (npr. da skupljamo potpise za peticiju:-) kupim cevape i za cas to pojedemo kuci…
10:10 am
Members
NVO Clanstvo
23/12/2011
10:37 am
Members
15/12/2011
2:06 pm
Members
NVO Clanstvo
01/03/2012
Ja po starinskom cekam da rastan “uvate” bar 2 mraza, pa onda da navalim:-)
E, evo malo smijeha kako sam smislila sta za ovaj vikend da kuvam. Posto mi je klinac prehladio, pa obicno kuvam pilecu supicu inace vikendom, ali posto uz to, naravo treba i glavno jelo bilo mi gnjavaza. I tako u petak vece ja smisljam,a on gleda Strumfove i odjednom Gargamel razocarano kaze posto nije ulovio Strumfove: opet cemo jesti corbast pasulj sa tvorom… Lampica se upalila, svi sastojci u kuci i … evo subota i nedelja corbast pasulj, doduse sa rebrima i kobasicom (nemam tvora).
Inace sam evo nakupovala smrznutog povrca i ribe (file) jer moram priznati da ne mogu vise da stojim toliko i pohujem, filujem, sjeckam… Jos ovo malo dok se porodim, pa cu onda valjda biti laksa.
3:03 pm
Members
17/05/2012
ja upravo pecem krapa u foliji sa lukom mladim crnim ,bijelim ,ruzmarinom i persunom ,inace nikad nisam bila ljubitelj rijecne tj jezerske ribe jer sam sa primorja ipak se dolje jede bijela riba ali ova varijanta mi se sad svidja …a blizi se slava i bice posna ove godine ako neko ima neki predlog sto spemiti neka pise
Kad vec pomenuste rastab,mi ga u basti imamo i za pijacu
Redovno ga svekrva sprema makar jednom sedmicno kad krenu hladniji dani,eto i njega sam zavoljela a moja majka ga je slabo spremala uglavnom kelj!
3:25 pm
Members
NVO Clanstvo
16/10/2010
Moj muz je ribolovac, ponekad ima srece pa donese nekog finog sarana (ali samo ponekad )
Obicno ga spremim sa suvim sljivama, pirincem i lukom i to mi je extra! Znaci saran se ocisti i isece na potkovice (to muz odradi), za to vreme se prorzi glavica luka na ulju, doda se solja pirinca, belo vino i suve sljive i brusnice. Jos malo se proprzi, zacini, pa se prespe u trpsiju, a odozgo se poredjaju potkovice sarana. Tepsiju u rernu, pa dok sve lepo ne porumeni, a ako je mnogo suvo doliva se po malo vina.
3:32 pm
Members
17/05/2012
11:19 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
Uf, volem šarana tako, samo što ja dodam i kisele jabuke, kožarke po mogućnosti.
SanjaM, volim posne slave zbog izazova, mrsnu mi je uvijek lako spremiti. Od kolača: – posne oblande (imaš dosta recepata po netu, glavno je voda i šećer, dosta oraha i na kraju margarin. Ili imaš recepte i bez margarina, ili sa dodatkom suvih smokava); voćna posna salama (suve smokve, šljive, kajsije, urme, sok od naradže, malo ruma, karanfilić pa praviš roladu), a možeš je staviti i u oblandu; posne bombice: posni keks, kokos, pirinčano mlijeko, orasi, margarin, pa jedan dio u kokos drugi u šećer pomiješan sa sitno mljevenim orasima; urme punjene prethodno navedenom smjesom pa uvaljane gornjim dijelom gdje je punjenje u orahe, ili skroz provučene kroz čokoladu; šljive punjene mljevenim orasima i limunom pa uvaljane u mljevene orahe; dehidrirani pirinač (bijeli, rozi, zeleni), pa preko šerbet, posna čokolada i margarin i eto ti lijepih kocki; bijeli rolat od ratluka sa kokosom; rolat od od ratluka sa susamom; šišarkice (corn flaces sa medom, posnom čokoladom i margarinom)… Recepata koliko hoćeš. Vjeruj mi, brže se spremaju nego mrsni.
11:39 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
Macence hvala za recept, nisam do sad spremala tako. Za sutra mi je musaka u planu, a salata rendana cvekla i šargarepa.
SanjaM za slano a posno, spremam sarmu sa povrćem ili samo sa pirinčem i prazilukom; sarmu sa orasima (uf, na to “zlo” me ovamo naučiše); crvenu, suvu papriku punjenu prebrancem; ili prebranac sa ribom; ili sam prebranac (al je ljutkast, gust, sa dosta aleve paprike i da prste poližeš); pa kiseli kupus pečen kao podvarak sa suvim krapom; dosta lignji (ubijem se čisteći po nekoliko kila za dinstanje, ili one pržene krugove…); hladnu salatu od pirinča (ali obavezno skuplji, koji se ne lijepi i dugog zrna) sa dinstanim prazilukom, crnim maslinama, kaparom, sitno seckanim i mariniranim crnim lukom i pipcima lignji kuvanim u bijelom vinu sa lovorom; ili isto to ali sa zelenim maslinama i dinstanim pečurkama; posna salata od makarona sa posnim trapistoim, posnom majonezom, graškom iz konzerve, tunjevinom, kiselim krastavčičima, kuvanom šargarepom; pasulj iz konzerve (nekolike različite vrste), kukuruz, šargarepa, biber, crni luk predhodno mariniran, ako nađeš negdje rukolu, radić ili tome slično da ga oplemeni bojom, i dinstane crvene, zelene i žute paprike (ili iz turšije) pa sve zajedno smiješano i dobro začinjeno; pašteta od tunjevine iz konzerve; pašteta od pasulja iz konzerve; Kuvan oslić u vodi, b.vinu sa dodatkom soli i lovora, ocijeđen, dodato ulje i brašno, začini i pravljene pljeskavice pa pržene; posne pite od kupovnih kora (sa krompirom, pečurkama, dinstanim kupusom, pirinčem i prazilukom)… Kad imamo para, spremim i kanape – e sa dimljenim lososom, inćunima, jednom i sa kavijarom , ili samo one bruskete od paradazja ili paste od maslina. Ne mogu se sad sjetiti svega, ali, često mi je zapalo od kad sam se udala da spremam nešto posno, pa sam brzo naučila.
10:25 am
Members
NVO Clanstvo
24/11/2010
http://sweetandsalty-irena.blo…..okies.html
Evo da podijelim sa vama jedan lijep recept. Obicni suvi keksici, pravila ih sa djevojcicama – one odusevljene sto su mijesile i pomagale, pravile oblike od raznih kalupa . Super smo se provele.
12:47 pm
Members
NVO Clanstvo
10/01/2011
Majja dobar je recept, samo žumanca, šećer i puter, mmmm. Ali, za nas ispadne premnogo A nemam ni aparat (e čudim se da još i njega nisam kupila!). Zato se javljam tebi, spakuj jednu košaricu i šalji
Mi smo jutros doručkovale ovo: http://draganaj.canalblog.com/…..99861.html. Obično izbjegavam jaja za doručak i ručak (musaka danas), ali, stvarno nisam imala šta drugo. Napravila sam samo nama dvijema i to pola doze, tati sam malo ostavila za popodne da proba. Savjet za ove krofnice: ako su žitke, dodajte malo brašna, inače ostanu žive unutra. Probajte kakve su posle prženja prve 2 krofnice pa dodajte jogurta ili brašna po potrebi. Već sledeći put ćete znati i bez recepta.. Vadite malom kašikom, nikako supenom.
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
19 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: