A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
12/10/2012
3:08 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
341sp_Permalink sp_Print
0

:)  uklonili su stranicu, vide nije se saliti sa ljutim roditeljkama :) )) ali eto , iz svega covjek nesto moze da nauci…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

28/10/2012
11:28 am
mamagaga
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 247
Member Since:
15/12/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
342sp_Permalink sp_Print
0

zene da vas pitam imate neke recepte i ideje sta kuvati spremati za rucak za nas dojilje ja pokusavam naci al nigdje ne nailazim na konkretne recepte vec samo savjete i preporuke s obzirom da ne smijem jest grasak kupus.. itd.. ostaje mi paprikas juneci, piletina riza supica a vise mi se sve vrti u krug vec dva dana kuvam supu leso meso i krompir.. :D jer ne znam sta bih drugo :D

28/10/2012
3:50 pm
Kristina M
Guest
Guests
343sp_Permalink sp_Print
0

Jesi sve normalno nema potrebe da bilo sto ukidas, samo na primjer nemoj u vecim kolicinama jesti grasak, kupus, mahune… Dakle u nekim normalnim kolicinama mozes BAS sve da jedes. 

29/10/2012
1:19 am
marioleta
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 161
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
344sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam posle prvoga porođaja strogo vodila računa šta mogu  jesti a šta ne ,ako nisam bila sigurna da mogu nisam ni uzimala i sin mi je ogriješio od grčeva a sad jedem ama baš sve ,ne u većim količinama i beba mi nema grčeve…..u bocnici za ručak drugi dan je bio grašak mada i oni savjetuje sve da se jede u manjim količinama.

03/11/2012
2:44 pm
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Evo mi danas imamo boraniju za ručak. Obično stavim: parče suvog mesa, malo pančete, malo pršute (kockicu) i malko kobasice, šargarepu, 1 paškanat, luk bijeli i crni, 1 krompir i začine. Danas sam stavila upola mesa, jer ćemo sutra na mesnu gozbu u jedan restoran (dimljenja butkica sa krompirom). Prijela mi se boranija.

Nabavila sam domaćeg, organskog petla, 3 komada. Još nam je čovjek donio na kućnu adresu, sa sve džigom, jednjakom, srcem, nogicama i glavom. Cijena jeste veća, uf, boli me glava odmah (4,9E), ali, vrijedi svake pare. Jooooj, da znate kakva je supa?! Ovih danas smo je jeli uz sve! Nisam ljepšu supu od djetinjstva jela, žuta, žuta, a miriše cijela kuća. . Uz domaća jaja, organska, sa istog salaša, pa njokice u supi… Malena je jela pun tanjir sa 2 njoke, 2 sargarepice i paškanatom svaki dan pa posle supe još po nešto što je spremno tog dana. Kad tako jede, nije mi žao pare ni za šta. Pijetao je najbolji za supu, nema tu puno bijelog mesa, ali, ipak izvukla sam dosta: šnicle za 2 ručka svima + kockice za dinstanje 1 ručak meni i malenoj, ostavila karabatake za 2 ručka svima, ostavila paprikaš za 2 ručka svima + 1 put nama dvijema, džiga malenoj 1 put + svima za neki rusinski specijalitet “nazate”, za supu nekih 6 x. Mislim da smo dobro prošli, a od kuvanog mesa iz supe biće i za ajmokac, ili paštetu za večeru da joj napravim.

Kako vi spremate pileće? Nemojte mi samo ono: cijelo pile u rernu sa krompirima, to mi je skupo, a i mala smo porodica za tako nešto. Imate li recepte za neku finu pašteticu koju bi pravila od kuvanog mesa za večeru, da ne stoji mnogo. Bješe li neka salata napisana već, podsjetite me, da ne tragam sad po svim stranicama.

03/11/2012
2:51 pm
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
346sp_Permalink sp_Print
0

Kristina, kad ovako ispišem kako se nas troje snađemo i napravimo dosta ručkova, ne mogu a da se ne zapitam kako vas 6 – toro?! Nek ste živi i zdravi i vazda vam preticalo. Isto važi i za sve ostale, djecom bogate porodice, da ne nabrajam sad.

03/11/2012
9:41 pm
Kristina M
Guest
Guests
347sp_Permalink sp_Print
0

Mi vikendom skuvamo bar dva rucka, a onda uglavnom uvce ili ujutru prije posla kuvamo za sjutra ili taj dan. Subotom sam kod mojih sa djecom, a nedjeljom nam Dusko neke njegove specijalitete:) POdijelimo tu obavez u toku sedmice pa nekako lakse padne, ali je najteze smisliti

04/11/2012
7:00 am
Maja R
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 68
Member Since:
24/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
348sp_Permalink sp_Print
0

E to si dobro rekla – najteze je smisliti! Kad pitam ukucane sto cemo danas pa mi kazu sto god oces dodje mi da vrisnem!

Odavno se nosim mislju da napravin neku vrstu jelovnika za nedelju dvije unaprijed pa da to spremam! 

http://www.ticker.7910.org/as1cA9DoM360000MTE5ZGx6fDA1NjYwamR8TWFtaW5hIGtyb2ZuaWNhIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/as1cJIL0g410000MTA3NzdkfDAyOTQ4amxkfE1hbWluYSB2amV2ZXJpY2EgamU.gif

04/11/2012
9:38 am
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
349sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi i ostale, ne znam jesam li jedan “pileci” recept prije podijelila s vama, ali evo ponovo. Jeste brzinska stvar, ali mi se davimo u tome. Isijecem piletice bijelo na kockice i obarim zelenu boraniju u slanoj vodi (to obicno uradim veceras), pa sutra kad dodjem s posla isprzim na malo ulja ili jos bolje maslaca tu piletinu dok ne pocne da rumeni (ne previse), dodam jedan-dva cena bijelog luka (ne stavljam so ni vegetu) i nakon par minuta dodam boraniju obarenu, krcka se zajedno nekih 5 min, pa onda u sve to beshamel sos (gotovi ili pravim malo gusci – oko 200 ml) i to mi se sve onda krcka oko 2-3 minuta uz mijesanje. ETO!

Pravim ili polovicno i ja vikendom bar jedno jelo za par dana (kuvana “seljacka” jela corbasta sa mesom i povrcem), pripremim snicke samo da se isprze ili tako nesto da pregrmim sedmicu. Cak i pizzu spremam sa gotovim tijestom kad nemam sta drugo i uvijek imam materijala za pizzu u frizideru. Poneki put, narocito kad idemo nedje popodne (npr. da skupljamo potpise za peticiju:-) kupim cevape i za cas to pojedemo kuci…

04/11/2012
10:10 am
wesna
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 52
Member Since:
23/12/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Macence primamljiv je ovaj tvoj receptSmile

Ja danas kuvam raštan,sa brašnjenom i crvenom kobasicom i slaninom….njamSmile

04/11/2012
10:37 am
mamagaga
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 247
Member Since:
15/12/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
351sp_Permalink sp_Print
0

ja danas ne znam sta cu :D sto rece Majja dodje mi da vrisitm kad kazu “sto oces”

juce sam njima kuvala grasak ja jela omlet.. ajd da ne bude da odma jedem grasak :/ Tajchi ti bas znas da ekonomises bogme su se pjetlovi isplatili.

Idem na coolinariku da trazim recepte bih nesto sa tikvicama…

04/11/2012
2:06 pm
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
352sp_Permalink sp_Print
0

Ja po starinskom cekam da rastan “uvate” bar 2 mraza, pa onda da navalim:-)

E, evo malo smijeha kako sam smislila sta za ovaj vikend da kuvam. Posto mi je klinac prehladio, pa obicno kuvam pilecu supicu inace vikendom, ali posto uz to, naravo treba i glavno jelo bilo mi gnjavaza. I tako u petak vece ja smisljam,a  on gleda Strumfove i odjednom Gargamel razocarano kaze posto nije ulovio Strumfove: opet cemo jesti corbast pasulj sa tvorom… Lampica se upalila, svi sastojci u kuci i … evo subota i nedelja corbast pasulj, doduse sa rebrima i kobasicom (nemam tvoraLaugh).

Inace sam evo nakupovala smrznutog povrca i ribe (file) jer moram priznati da ne mogu vise da stojim toliko i pohujem, filujem, sjeckam… Jos ovo malo dok se porodim, pa cu onda valjda biti laksaWink.

04/11/2012
3:03 pm
SanjaM
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 150
Member Since:
17/05/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
353sp_Permalink sp_Print
0

ja upravo pecem krapa u foliji sa lukom mladim crnim ,bijelim ,ruzmarinom i persunom ,inace nikad nisam bila ljubitelj rijecne tj jezerske ribe jer sam sa primorja ipak se dolje jede bijela riba ali ova varijanta mi se sad svidja …a blizi se slava i bice posna ove godine ako neko ima neki predlog sto spemiti neka pise Smile

Kad vec pomenuste rastab,mi ga u basti imamo i za pijacu Smile 

Redovno ga svekrva sprema makar jednom sedmicno kad krenu hladniji dani,eto i njega sam zavoljela a moja majka ga je slabo spremala uglavnom kelj!

04/11/2012
3:25 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
354sp_Permalink sp_Print
0

Moj muz je ribolovac, ponekad ima srece pa donese nekog finog sarana (ali samo ponekad Laugh)

Obicno ga spremim sa suvim sljivama, pirincem i lukom i to mi je extra! Znaci saran se ocisti i isece na potkovice (to muz odradiLaugh), za to vreme se prorzi glavica luka na ulju, doda se solja pirinca, belo vino i suve sljive i brusnice. Jos malo se proprzi, zacini, pa se prespe u trpsiju, a odozgo se poredjaju potkovice sarana. Tepsiju u rernu, pa dok sve lepo ne porumeni, a ako je mnogo suvo doliva se po malo vina.

04/11/2012
3:32 pm
SanjaM
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 150
Member Since:
17/05/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
355sp_Permalink sp_Print
0

Ana tako ga i ja spremam bas je super a isto tako moze i jegulja da se spremi e to je tek specijalitetLaugh

Mnogo je super ukus kad se osjeti suva sljiva taman koliko treba!

04/11/2012
11:19 pm
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
356sp_Permalink sp_Print
0

Uf, volem šarana tako, samo što ja dodam i kisele jabuke, kožarke po mogućnosti.

SanjaM, volim posne slave zbog izazova, mrsnu mi je uvijek lako spremiti. Od kolača: – posne oblande (imaš dosta recepata po netu, glavno je voda i šećer, dosta oraha i na kraju margarin. Ili imaš recepte i bez margarina, ili sa dodatkom suvih smokava); voćna posna salama (suve smokve, šljive, kajsije, urme, sok od naradže, malo ruma, karanfilić pa praviš roladu), a možeš je staviti i u oblandu; posne bombice: posni keks, kokos, pirinčano mlijeko, orasi, margarin, pa jedan dio u kokos drugi u šećer pomiješan sa sitno mljevenim orasima; urme punjene prethodno navedenom smjesom pa uvaljane gornjim dijelom gdje je punjenje u orahe, ili skroz provučene kroz čokoladu; šljive punjene mljevenim orasima i limunom pa uvaljane u mljevene orahe; dehidrirani pirinač (bijeli, rozi, zeleni), pa preko šerbet, posna čokolada i margarin i eto ti lijepih kocki; bijeli rolat od ratluka sa kokosom; rolat od od ratluka sa susamom; šišarkice (corn flaces sa medom, posnom čokoladom i margarinom)… Recepata koliko hoćeš. Vjeruj mi, brže se spremaju nego mrsni.

04/11/2012
11:39 pm
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Macence hvala za recept, nisam do sad spremala tako. Za sutra mi je musaka u planu, a salata rendana cvekla i šargarepa.

SanjaM za slano a posno, spremam sarmu sa povrćem ili samo sa pirinčem i prazilukom; sarmu sa orasima (uf, na to “zlo” me ovamo naučiše); crvenu, suvu papriku punjenu prebrancem; ili prebranac sa ribom; ili sam prebranac (al je ljutkast, gust, sa dosta aleve paprike i da prste poližeš); pa kiseli kupus pečen kao podvarak sa suvim krapom; dosta lignji (ubijem se čisteći po nekoliko kila za dinstanje, ili one pržene krugove…); hladnu salatu od pirinča (ali obavezno skuplji, koji se ne lijepi i dugog zrna) sa dinstanim prazilukom, crnim maslinama, kaparom, sitno seckanim i mariniranim crnim lukom i pipcima lignji kuvanim u bijelom vinu sa lovorom; ili isto to ali sa zelenim maslinama i dinstanim pečurkama; posna salata od makarona sa posnim trapistoim, posnom majonezom, graškom iz konzerve, tunjevinom, kiselim krastavčičima, kuvanom šargarepom; pasulj iz konzerve (nekolike različite vrste), kukuruz, šargarepa, biber, crni luk predhodno mariniran, ako nađeš negdje rukolu, radić ili tome slično da ga oplemeni bojom, i dinstane crvene, zelene i žute paprike (ili iz turšije) pa sve zajedno smiješano i dobro začinjeno; pašteta od tunjevine iz konzerve; pašteta od pasulja iz konzerve; Kuvan oslić u vodi, b.vinu sa dodatkom soli i lovora, ocijeđen, dodato ulje i brašno, začini i pravljene pljeskavice pa pržene; posne pite od kupovnih kora (sa krompirom, pečurkama, dinstanim kupusom, pirinčem i prazilukom)… Kad imamo para, spremim i kanape – e sa dimljenim lososom, inćunima, jednom i sa kavijarom Cool, ili samo one bruskete od paradazja ili paste od maslina. Ne mogu se sad sjetiti svega, ali, često mi je zapalo od kad sam se udala da spremam nešto posno, pa sam brzo naučila.

  

05/11/2012
10:25 am
Maja R
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 68
Member Since:
24/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
358sp_Permalink sp_Print
0

http://sweetandsalty-irena.blo…..okies.html

Evo da podijelim sa vama jedan lijep recept. Obicni suvi keksici, pravila ih sa djevojcicama – one odusevljene sto su mijesile i pomagale, pravile oblike od raznih kalupa . Super smo se provele. Smile

http://www.ticker.7910.org/as1cA9DoM360000MTE5ZGx6fDA1NjYwamR8TWFtaW5hIGtyb2ZuaWNhIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/as1cJIL0g410000MTA3NzdkfDAyOTQ4amxkfE1hbWluYSB2amV2ZXJpY2EgamU.gif

05/11/2012
12:47 pm
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
359sp_Permalink sp_Print
0

Majja dobar je recept, samo žumanca, šećer i puter, mmmm. Ali, za nas ispadne premnogo Frown A nemam ni aparat (e čudim se da još i njega nisam kupila!). Zato se javljam tebi, spakuj jednu košaricu i šalji Wink

Mi smo jutros doručkovale ovo: http://draganaj.canalblog.com/…..99861.html. Obično izbjegavam jaja za doručak i ručak (musaka danas), ali, stvarno nisam imala šta drugo. Napravila sam samo nama dvijema i to pola doze, tati sam malo ostavila za popodne da proba. Savjet za ove krofnice: ako su žitke, dodajte malo brašna, inače ostanu žive unutra. Probajte kakve su posle prženja prve 2 krofnice pa dodajte jogurta ili brašna po potrebi. Već sledeći put ćete znati i bez recepta.. Vadite malom kašikom, nikako supenom.

05/11/2012
12:59 pm
Maja R
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 68
Member Since:
24/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
360sp_Permalink sp_Print
0

Pravili smo samo pola smjese i ispala su 2 pleha. Kod ovih suvih kolacica je dobro sto mogu duze da stoje -ja ih drzim u jednoj metalnoj kutiji sa poklopcem. Nemam ni ja aparat samo sam oklagijom razvila tijesto i vadili smo oblike modlicama – kao vanilice.

http://www.ticker.7910.org/as1cA9DoM360000MTE5ZGx6fDA1NjYwamR8TWFtaW5hIGtyb2ZuaWNhIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/as1cJIL0g410000MTA3NzdkfDAyOTQ4amxkfE1hbWluYSB2amV2ZXJpY2EgamU.gif

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
19 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Nedjelja štednje