11:36 am
Mi smo juce pravili tortilje sa piletinom (samo sam proprzila piletinu, luk, zacine, kukuruz i malo pasulja sa mexickim sosom), i napravila jos uz to malo jednu tikvicu i patlidzan sa bijelim lukom i neutralnom pavlakom i zacinima. Inace su nam zacini svi konacno porasli da se mogu brati, pa svakom jelu daju divan ukus. I rukolu ubacamo u svalatu svaki dan, imamo je na izvoz:)
12:24 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
1:16 pm
Members
15/12/2011
zene treba mi jedan savjet, posto cu u bolnici ostati 8 dana zbog porodjaja bih mm. i deckicu napravila neku kuvanu hranu koja moze ostati barem 3-4 dana u frizideru pa da podgriju a za preostala 4 nek se snadju brzinski, samo me interesuje koliko moze dugo ostati tako skuvana jer je ne mogu zamrznuti nemam zamrzivac bez malu pregradu …
Imate ideja?
1:40 pm
Members
NVO Clanstvo
01/03/2012
Iako ne idem u bolnicu jos, podgrijavanje i spremanje obroka za vise dana mi je uza specijalnost. Gotovo sva jela spremam u vecim kolicinama u tako velikim serpama (grasak, boraniju, pasulj, sarme, djuvec sa rizom…) i grijem ili u tanjirima u mikrotalasnoj ili u manjoj serpici samo kolicinu koju jedemo tada! Ovo zadnje je najvaznije. Ako ostane nesto, ne vracati nego baciti, pa grijati sutra-prekosutra opet ono sto zelis da jedes. Ja grijem cak i pohovane snicle (bas sam juce to i djuvec spremila za 3 dana). Njih grijem u mikrotalasnoj. Ako nemas mikrotalasnu, griju se u tiganj, zamotaj u alu foliju i poklopi na laganoj vatri 5 min.
1:57 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
sva “zimska” jela/variva mozes, sarma, pasulj, kupus itd, mozes peceno meso ako imas neku posudu tipa taperver, bilo koja da dobro “dihtuje” gospodja koa radi u velikoj kuhinji mi je jednom rekla da sve moze stajati u frizideru , dobro zatvoreno nekoliko dana pod uslovom da nema kostiju…ja od tada iz svakog jela izvadim kosti i nema problema…
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
2:00 pm
Members
NVO Clanstvo
01/03/2012
1:03 am
Members
09/02/2012
Juče sam spremala torteline (makarone,barena i dimnjena pečenica,pršuta,kis. krastavci,trapist.pavlaka i majonez ) za veliko čudo baš sam malo pojela i lignje sa rizom i malo povrća .
A za sjutra planiram pileće bijelo nasječeno na duguljaste rezance u pavlaci za kuvanje sa bijelim lukom….to sam već pravila i fenomenalno je samo nisam sigurna za mene za ovaj bijeli luk zbog mlijeka mada ide vrlo malo ..e sa ne znam šta uz to ..možda pire,mada može i da se prelije preko pečenog krompira
8:10 am
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
marioleta said
A za sjutra planiram pileće bijelo nasječeno na duguljaste rezance u pavlaci za kuvanje sa bijelim lukom….to sam već pravila i fenomenalno je samo nisam sigurna za mene za ovaj bijeli luk zbog mlijeka mada ide vrlo malo ..e sa ne znam šta uz to ..možda pire,mada može i da se prelije preko pečenog krompira
aj napisi recept za ovu piletinu i b luk. cesto spremam sa karijem, isto na trakice propzim pred kraj dodam malo karija, skinem s vatre dodam pavlaku da se rastopi, nekad kiselu nekad neutralnu sta imam kuci, kad se to smucka vratim meso… i uz to najcesce spremim rizu, krompir ili kukuruz
9:07 am
Members
NVO Clanstvo
01/03/2012
Cesto i ja spremam tako preprzeno pilece bijelo sa malcice bijelog luka i malo vegete. Maknes meso i u to malo ulja na vatri dodas pavlaku ili beshamel, bosioka i kad se to par minuta skrcka, vratis piletinu. Ja uglavnom u to stavim i obarenu zelenu boraniju, pa mi onda prilog ne treba, a inace s tim najbolje ide riza kao prilog.
10:27 am
Members
09/02/2012
U tiganju stavim malčice ulja i bijeli luk u presu iznječim i malo propržim,dodam meso, ja od začina stavim sve što stignem (kari mi dragi ne voli a mogu misliti kako je dobro ) bio začin,đumbir u prahu,malo bosiljka,origano…šta volite i imate i na to dodam neutralnu pavlaku ali ne sklanjam meso nego onako zajedno par min i to je to.
Ali po meni posebnu čar mu daje bijeli luk-miris koji ja u životu nisam pojela bez evo sad na ovaj način.Ja uglavnom svašta stavljam inače u hrani od povrća i začina i ja svako svoje jelo nazivam bućkuriš …ali bez lažne skromnosti bude extra .
A uz ovo danas ću ispeći krompir i preliti ovim jer sam krompir prelivala sa onim iz kesice 4 vrste sira u bude fenomenalno.
9:31 pm
Members
NVO Clanstvo
16/10/2010
11:07 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
Svasta!
ovaj recept je vlasnistvo naseg portala , tu je objavljen…fotografija je moja, recept sam i ja negdje cula , nisam ga izmislila, ali ovo je bas bezobzirno- da su bar naveli izvor…bas sramota!
E ovo je bas primjer da se treba zastiti od ovih stvari, ne zbog recepta, to je smijesno vec bi ista stvar bila i da je nesto vece u pitanju, neka akcija, kampanja i sl …neko samo preuzme!
ubuduce preko svih slika na portalu neki zig, logo…
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
16 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: