A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
12/05/2012
12:51 pm
Tajchi
Guest
Guests
301sp_Permalink sp_Print
0

Uzivaj Macence i ne opterecuj se. Kuvas, jedes domace, ako ne mozete bez instant supice, nista zato. Ja pazim i pazicu, to je moja odluka. Imam dosta razloga za to, da ne ulazim u detalje.

Jedemo mi i vani, posebno kad smo cio dan u trznim centrima. Ali, ne jedem Mec, ne jedem KFC, gdje mogu narucim peceni krompir umjesto pomfia (iako ga vala mnooogo volim), ne jedem Karadjordjevu (zbog friteze), ne pijemo Coca Colu (mm uzme po nekad pa se ja ljutim jer pije pred djetetom)… Jedem ribu u restoranu za koji znam (radila sa njima) da skoro dnevno dobijaju svjezu ribu, lignje kao i ostale morske plodove. Kod njih je mm narucivao i na vodi hranu, npr. Za sve su nam izasli u susret. Jedem pirinac, kus kus, proso, mediteransko varivo, salate. A onda zavrsim sa kolacem Embarassed. Pojedem i rostilj. Mami mene i ono drugo, ali, posle “umirem” od stomaka jer je to przeno u dubokoj masnoci i noc provedem u toaletu.

Obicno se ponasam u restoranu tako da trazim ono sto meni prija, pitam sve: koje je meso, kako se sprema, da li mogu da mi ne zacine salatu nego da donesu pa cu sama, da li ovo, da li ono… Mm bi sve govorio kako sam “opasnica” dok se nije Sasa pojavio (pitao me u sali jesmo li rod Laugh), pa kad je vidio kakvi su restorani, jasno mu je bilo moje propitivanje.

14/05/2012
11:35 am
macence
Guest
Guests
302sp_Permalink sp_Print
0

U subotu spremala lagane tikvice prema ovom receptu sa naseg portala… fino mi je ispalo, ali nisam nesto previse odusevljena. Malo mi je smetao onaj gornji preliv sa sirom… previse mi je tecan ispao, a osim toga mi je malo kao pokvario ukus. Sledeci put cu bez njega jer mi je bilo malo sosa iz ovog preliva sa piletinom. Sto se tice spremanja, lagano jeLaugh. Ja bih uz ovo jelo spremila malo manju kolicinu i dodala obicnu bijelu rizu kao prilog.

Juce przila file oslica i mlade krompirice i puuno salate… razvalili se, pogotovo machence koji je jeo samo ribu i sredinu hljeba, nije htio nista drugo.

Inace, prestala sam da jedem hljeb za rucak i dobro mi ide, sto me je bas iznenadilo jer sam obozavalac istogEmbarassed. Jedino ga konzumiram za dorucak i to poprilicno, ali integralne kifle ili sa sjemenkama.

14/05/2012
12:37 pm
Tajchi
Guest
Guests
303sp_Permalink sp_Print
0

Macence, spremas se za kupaci? Wink

14/05/2012
1:22 pm
macence
Guest
Guests
304sp_Permalink sp_Print
0

Ma jok, kakav kupaci. Odavno mene zabolje kako izgledam u kupacem, mislim da me nikad nije ni bilo briga. Samo ovo sa hljebom je pocelo kao podrska mm da on smrsa jer on ima podosta viska i sad sam ukapirala da ovako vise pojedem salate, pojedem skoro isto obroka, a istovremeno nekako ne osjecam opterecenje poslije jela, ne nadusim se bas tolikoSurprised. I rucak mi dodje nekako ukusniji. Mada znam da ima jela koja nikako ne mogu bez hljeba i necu ni pokusavati…

14/05/2012
2:04 pm
wesna
Guest
Guests

Macence

Ja sam primijetila da kad ne jedem ili kad manje jedem hleb,stomak mi “splasne”..isti slučaj je i sa tjesteninom,tijestom…uh..A volim i da spremam i da jedem sve od tijestaSmile.

I ja pravih ove tikvice-ok je ispalo,ali sam očekivala više,jer baš volim tikvice i na svaki način ih uvaljujem djeci.

A sinoć sam im i za večeru pravila slani kolač od tikvica

Tikvice(rendane,ocijedjene) pola kila+200 g sira+malo sjeckane slaninice,šunke ili nešto drugo “suvo”+sitno cjeckana glavica luka+malo bijelog luka+5 jaja+brašno(4/5 kašika)+prašak za pecivo+so+biber+šoljica ulja—-

izlije se u pleh i peče 45 minuta,na 180

Imala sam susam pa sam malo umiješala u smjesu i malo posula odozgo.Mogu se dodati začini po želji-ruzmarin,peršun,bosiljak..može i feta sir..ili neki trapist..probaću sa kukuruznim brašnom i javljam utiske.Wink

14/05/2012
2:12 pm
alba
Guest
Guests
306sp_Permalink sp_Print
0

A mehne su one tikvice odusevile! Sve mi je hilo po taman. Bas su mi bipe socne, osvjezavajuce, a volim i kombinaciju piletinr hu slaninen..
Probacu mozda jos veceras ovaj kolac…

14/05/2012
2:20 pm
Tajchi
Guest
Guests
307sp_Permalink sp_Print
0

Pravim tikvice tako, mi je zovemo razljevusa sa tikvicama, ili proja sa tikvicama. Pravim sa kukuruznim brasnom, mnogo mi je ukusnija. Moram reci da su odlicne, ali, nisam stavljala nista od “suvoga”. Samo tikvice, jaja, brasno, sir i malo zacina. Ako idemo negdje na izlet, pravim u kalupe za mafine. To nam je onda i dorucak i zamjena za hleb uz rucak. Sve pravim otprilike, nista ne mjerim, jer nikad nisam ni imala pravi recept za to.

Probajte, super su.

14/05/2012
2:48 pm
macence
Guest
Guests
308sp_Permalink sp_Print
0

I ja pravim proju sa tikvicama, stavim pola kukuruznog, pola bijelog brasna, malo slaninice, izrendam tikvice, malo sira, jedna kisela pavlaka, 4 jaja i prasak za pecivo… za cas, to je upravo u subotu bio dorucak, a opet tikvice one po receptu za rucak… subota je bila dan tivkica

15/05/2012
5:15 pm
marijank
Guest
Guests
309sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi said
 

Ima jos jedna emisija: “Kupovanje preko kupona”, tako nekako. Ljudi kupe za nekolika dolara ono sto kosta po 500 ili vise. A sta kupe, samo djubre, soda sokove i gomilu ljekova: za varenje, za stolicu, za gorusicu, za glavobolju…. U zivotu nisam vidjela da neko unese u svoju kucu toliko ljekova koje kupi u supermarketu!

Cemu ti ljudi nauce svoju djecu? Da li oni uopste imaju biologiju, uce li floru i faunu?! Ja sam gojazna, malo od tableta, malo od hormona, prestala sa sportom zbog kicme, usporio se metabolizam, a volim i da jedem, da se ne lazemo. Ali, u mojoj kuci se jede zdravo stalno! I KKS mi je odlicna. Vidim i vi svi tako. Ovo sto jedu u USA, ja ne bih ni psu dala!

 

slazem se od tacke do tacke,sta sve kupuju ono je grozno.kako je iko tamo zdrav to mi nije jasno.

15/05/2012
8:31 pm
alba
Guest
Guests
310sp_Permalink sp_Print
0

Slani kolac/proja s tikvicama je super! Mali je pojeo citav red, a najvaznije mi je da se njemu svidja:)

15/05/2012
9:17 pm
marijank
Guest
Guests
311sp_Permalink sp_Print
0

macence said
I ja pravim proju sa tikvicama, stavim pola kukuruznog, pola bijelog brasna, malo slaninice, izrendam tikvice, malo sira, jedna kisela pavlaka, 4 jaja i prasak za pecivo… za cas, to je upravo u subotu bio dorucak, a opet tikvice one po receptu za rucak… subota je bila dan tivkica

ja umesto tikvica stavim mladi luk ili poriluk i bude super,nesto kao prijesnac i sve se pojede

16/05/2012
11:52 am
marijank
Guest
Guests
312sp_Permalink sp_Print
0

planiram nesto sa jagnjetinom,mada slabo imam recepata.kako spremate jagnetinu?

16/05/2012
12:26 pm
macence
Guest
Guests
313sp_Permalink sp_Print
0

marijank said
planiram nesto sa jagnjetinom,mada slabo imam recepata.kako spremate jagnetinu?

ne volim, ne spremam…Frown

16/05/2012
2:03 pm
alba
Guest
Guests
314sp_Permalink sp_Print
0

ja obozavam ali nemam nikakav poseban recept-dinstano ili peceno. cesce dinstano, na luku i s ruzmarinom, so, biber, nekad vegeta

16/05/2012
2:28 pm
bubica
Guest
Guests
315sp_Permalink sp_Print
0

marijank said
planiram nesto sa jagnjetinom,mada slabo imam recepata.kako spremate jagnetinu?

pomesam ruzmarin,so,biber. komad mesa secnem na nekoliko mesta(napravis dzepcic),namazem senfom i mesavinom zacina,dobro utrljam i u dzepcice.Beli luk presecem na listice,koje ubacim u dzep. pivo i malo ulja pomesam,u vatrostalnu posudu stavim meso,prelijem pivom i uljem,pa u frizider na 12 sati,povremeno prelivam meso i okrecem. pecem poklopljeno,na 220,nekih 1,5 do 2h,dodam krompir oko mesa,pa jos sat vremena,bez poklopca…

dugo je vreme pecenja i mora se pripremiti noc pre,ali vredi… moze i svinjetina n isti nacin…

16/05/2012
2:58 pm
marijank
Guest
Guests
316sp_Permalink sp_Print
0

pravim tako i super je ali mi se cini da je uvijek isto spremam

16/05/2012
2:59 pm
marijank
Guest
Guests
317sp_Permalink sp_Print
0

najbolje iskoristim piletinu,cini mi se sa njom nema sta se ne moze spremiti.

18/05/2012
10:44 am
Kristina M
Guest
Guests
318sp_Permalink sp_Print
0

Za ucak ideje nemam, ali sam jutro povela praveci poslastice. Osim jagoda sa slagom, napravih djeci za uzinu muffin-e u koje sam uvalila sve sto sam u kuci imala – jabuku, suve sljive, cokoladu sa bananom, cimet…..

Ako neko ima neku ideju za vrlo bzi zdavi rucak neka javi. Za sad samo znam da cu neku corbu sa povrcem, a glavno jelo 🙁

18/05/2012
11:02 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
319sp_Permalink sp_Print
0

napravi sataras , pa ne moras ni corbu…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

18/05/2012
11:19 am
ana
Guest
Guests

Sinoc nisam nista skuvala, tako da ih danas ceka brzinski rucak. Pohovana piletina u susamu i pire od spanaca. Imaju jagode da se zaslade i super!

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
14 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Nedjelja štednje