2:37 pm
A jeste li probale pileći file uvaljan u instant prah za supicu? Veoma brzo i ukusno.
Istučeno ili jako tanko izrežano pileće bijelo uvaljati u prah iz kesice za čorbu od pečuraka, pa namazati dobro kisjelom pavlakom i tako redati u pleh malčice nauljen. ZApeći na 200 oko 30 min poklopljeno i onda još 5-10 min otklopljeno. Uz to obični oriz sa mrkvicom i kisjele krastavce…NJAMI!
3:24 pm
lena said
II:poriluk dinstate na 2-3 kasike masl.ulja,dodate piletinu,proprzite,dodate susam malo proprzen,pavlaku i malo karija i gotovo.
Odlican prijedlog za poriluk i piletinuKoliko ide porog luka a koliko piletine i da li imas jos neki recept za spremanje porog luka
stavim jedan poriluk,jedan struk i 2 kom.pilecih fileta.obicno kupim vece pile,izvucem bijelo meso,a ostalo ide za pilav ili sa krtolom.
5:53 pm
mamika said
alba, ajmokac kad jednom probas nema nazad evo ti neki klasicni recept
http://mamajacooks.blogspot.co…..mokac.html dodaci mogu, sve ovo sto je Tajchi rekla , po ukusu i zeljama ukucana…meni su djeca luda za tim jelom.
Mamika ajmokac smo danas probali i svi smo odusevljeni .Od sad ce cesce biti na mom meniju
11:31 am
alba said
Dobar dan! I, sto se kuva danas? Ja za sina ribu (mada znam da je nece jesti pa se vec psihicki pripremam). A za nas siromasno- pasta sa Barilla sosom.
Marijank, mozes li mi dati mjere za salatu sa piletinom i kikirikijem? Mislim da bi se to mom muzu bas svidjelo.
Alba,
Kod nas danas na meniju pileca supica sa povrece,meso,kuvani karfiol i mozda jos dodam koji kromprirDosta djece ne voli ribu…ja nemam srecom problema sa mojima…Jesi li probala riblje stapice,mozda ce to htjeti
11:34 am
alba said
Dobar dan! I, sto se kuva danas? Ja za sina ribu (mada znam da je nece jesti pa se vec psihicki pripremam). A za nas siromasno- pasta sa Barilla sosom.
Marijank, mozes li mi dati mjere za salatu sa piletinom i kikirikijem? Mislim da bi se to mom muzu bas svidjelo.
Evo jednog receptaza stapicehttp://www.dnevnikbebe.com/recepti/deca-od-1-3/zanimljivosti/11-01-20/Riblji_stapici.aspx
11:35 am
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
11:54 am
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
bas cu probati, a ja se furam na zdravo, spremljeno kod kuce , a ovo drugo uvijek bolje prolazi
alba, kad smo kod poklona ( sa druge teme) mogla bih te nesto drugo zamoliti ?
cini mi se da sam nekad u Baru vidjela bamiju, ako znas da ima samo da mi napises gdje ? jako je volim ali ovdje nema da se kupi pa mi stalno neko donosi iz Sarajeva. i ja znam samo susenu da spremim, a mislim da je ova barska bila sirova, ako znas kako se sprema sirova bamija, pretpostavljam da baranke znaju?
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
12:15 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
2:41 pm
Mi jedemo ribu 2 puta nedeljno – obavezno, a nekad i 3. Stapice pravim tako da su posni, pa da moze i mm da jede. Skuvam filete oslica u vodi sa malo limunovog soka, soli i lovorovim listom (koji brzo izvadim). Ne treba im puno, brzo su skuvani. Zatim ih dobro ocijedim i izgnjecim viljuskom, dodam malo maslinovog ulja, trunku paprike (vise zbog boje), persun, vlasac, biber (bijeli, zeleni, crveni imam ih raznih) i brasno. Pravim valjcice i valjam u prezlu pomijesanu sa brasnom. Stavljam u zamrzivac na masni papir i u pleh, tepsiju, sta moze da stane. Kad se zamrznu, redjam u kesice. Po vadjenju, odmah idu u rernu, tamo se otope i zagriju, a obzirom da su vec kuvani, potrebno ih je peci da budu vruci i da se ispece ono malo brasna sto ima.
Sledeci recept je meni savrsenstvo, mada mi je vise za ljeto:
staviti file ribe (bilo koja riba) na papir za pecenje na koji je stavljeno malo maslinovog ulja. Posoliti i pobiberati malo. Preko stavljati “na gomilu” cips od povrca (povrce se na sitne krugove reze na SECKU ili, ko nema, na onoj spravi za rendanje kupusa) i svaki sloj zaciniti zacinima koje volite. Upotrebite tikvicu, krompir, sargarepu, sitno seckan praziluk, odozgo paradajz. Na paradajz jos malo masl. ulja i zapakujte paketic (ja ga priheftam heftalicom ). Peci. Uf, kakvi se mirisi sireeeeee!
Cesto pravim i lignje, pecene na teflonu uz kap malsinovog ulja i malo bijelog vina. Ili, pohujem lignje. Od pipaka pravim salatu (kuvam ih u vodi i bijelom vinu) pa sa pirincem, maslinama, kis.kratavcicima… Joj, kad kupim po 2 kg (kupujem uvijek svjeze) pa cistim pola dana, posle ne znam gdje sam!
Paavim i morske plodove sa pastom ili u rernu sa pirincem. Ali, hobotnicu ne znam .
Danac cemo supu, meso, sargarepu iz supe, kuvani krompir i pire od graska.
4:01 pm
Alba, ajde pisi ovdje te recepte, molim te. Hobotnicu jeden u restoranima, ali, ne znam sta bih sa njom kad bih je donijela kuci, niti kako se sprema. A imam svjeze da je kupim, mogu i naruciti da mi dodje. Ne pravim ni punjene lignje, samo na teflon pecem sa malo vina i u maslinovom ulju sa dosta persuna, ili pohovanu. Malena mi voli, naucila sam je. Pisi sve sto znas.
Takodje, ima po nekad i bamija da se kupi, zelja mi da ih probam, a ne znam spremiti. Mamika, nisam znala da ima susenih bamija, mislila sam da se prodaju samo svjeze.
Marijank nasmijala si me. Imam drugaricu sa kojom sam u sretna vremena isla do Budve na rucak, ja ribu, a ona strogo meso, i sve se cudila kako nisam gladna od ribe (a jeshna sam).
5:13 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
marijank, super ti ovo za jagnje ! imam neku foru slicnu za hobotnicu na bosanski nacin, pa ce se svidjeti i Tajchi, ali sad nemam vremena 🙂
13, a vidis ja se zacudila kad sam prvi put vidjela svjezu, tek prije par godina. Ja je uglavnom spremam OVAKO ,a nije ni cudo, jer je i taj recept pisala neka moja zemljakinja 🙂
bas se radujem da alba napise kako se pohuje…
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
10 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: