A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
06/03/2012
2:37 pm
macence
Guest
Guests
181sp_Permalink sp_Print
0

A jeste li probale pileći file uvaljan u instant prah za supicu? Veoma brzo i ukusno.

Istučeno ili jako tanko izrežano pileće bijelo uvaljati u prah iz kesice za čorbu od pečuraka, pa namazati dobro kisjelom pavlakom i tako redati u pleh malčice nauljen. ZApeći na 200 oko 30 min poklopljeno i onda još 5-10 min otklopljeno. Uz to obični oriz sa mrkvicom i kisjele krastavce…NJAMI!

06/03/2012
3:24 pm
marijank
Guest
Guests
182sp_Permalink sp_Print
0

lena said

II:poriluk dinstate na 2-3 kasike masl.ulja,dodate piletinu,proprzite,dodate susam malo proprzen,pavlaku i malo karija i gotovo.

 

Odlican prijedlog za poriluk i piletinuWinkKoliko ide porog luka a koliko piletine i da li imas jos neki recept za spremanje porog lukaSmile 

stavim jedan poriluk,jedan struk i 2 kom.pilecih fileta.obicno kupim vece pile,izvucem bijelo meso,a ostalo ide za pilav ili sa krtolom.

06/03/2012
5:53 pm
lena
Guest
Guests
183sp_Permalink sp_Print
0

mamika said

alba, ajmokac kad jednom probas nema nazad Wink  evo ti neki klasicni recept

http://mamajacooks.blogspot.co…..mokac.html   dodaci mogu, sve ovo sto je Tajchi rekla , po ukusu i zeljama ukucana…meni su djeca luda za tim jelom.

Mamika ajmokac smo danas probali i svi smo odusevljeni .Od sad ce cesce biti na mom menijuSmileSmile

07/03/2012
11:02 am
alba
Guest
Guests
184sp_Permalink sp_Print
0

Dobar dan! I, sto se kuva danas? Ja za sina ribu (mada znam da je nece jesti pa se vec psihicki pripremam). A za nas siromasno- pasta sa Barilla sosom.

Marijank, mozes li mi dati mjere za salatu sa piletinom i kikirikijem? Mislim da bi se to mom muzu bas svidjelo.

07/03/2012
11:30 am
lena
Guest
Guests
185sp_Permalink sp_Print
0

Alba,

Kod nas danas na meniju pileca supica sa povrece,meso,kuvani karfiol i mozda jos dodam koji kromprirWinkDosta djece ne voli ribu…ja nemam srecom problema sa mojima…Jesi li probala riblje stapice,mozda ce to htjetiWink

07/03/2012
11:31 am
lena
Guest
Guests
186sp_Permalink sp_Print
0

alba said

Dobar dan! I, sto se kuva danas? Ja za sina ribu (mada znam da je nece jesti pa se vec psihicki pripremam). A za nas siromasno- pasta sa Barilla sosom.

Marijank, mozes li mi dati mjere za salatu sa piletinom i kikirikijem? Mislim da bi se to mom muzu bas svidjelo.

Alba,

Kod nas danas na meniju pileca supica sa povrece,meso,kuvani karfiol i mozda jos dodam koji kromprirWinkDosta djece ne voli ribu…ja nemam srecom problema sa mojima…Jesi li probala riblje stapice,mozda ce to htjetiWink

07/03/2012
11:34 am
lena
Guest
Guests
187sp_Permalink sp_Print
0

alba said

Dobar dan! I, sto se kuva danas? Ja za sina ribu (mada znam da je nece jesti pa se vec psihicki pripremam). A za nas siromasno- pasta sa Barilla sosom.

Marijank, mozes li mi dati mjere za salatu sa piletinom i kikirikijem? Mislim da bi se to mom muzu bas svidjelo.

 Evo jednog receptaSmileza stapicehttp://www.dnevnikbebe.com/recepti/deca-od-1-3/zanimljivosti/11-01-20/Riblji_stapici.aspx

07/03/2012
11:35 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
188sp_Permalink sp_Print
0

meni cerka luda za ribom , a malac nece ni da proba.  sa stapicima nisam jos probala , nego spremam svjezu pastrmku, ali mozda bas oni prvo upale…probacu. 

bas nisam odavno ribu, mogla bih danas 🙂

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

07/03/2012
11:39 am
lena
Guest
Guests
189sp_Permalink sp_Print
0

Meni je prijateljica koja zivi u Engleskoj to predlozila jer oni djeci u skolama serviraju i do dva puta nedeljno jer tamo rucaju u skoli,a obavezno i vikendom se tamo to konzumiraWinkDjeca mojih prijateljica,koja inace nijesu ni htjela da okuse ribu sad stapice tamaneSmile

07/03/2012
11:54 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
190sp_Permalink sp_Print
0

bas cu probati, a ja se furam na zdravo, spremljeno kod kuce , a ovo drugo uvijek bolje prolazi Wink

alba, kad smo kod poklona ( sa druge teme) mogla bih te nesto drugo zamoliti ?

cini mi se  da sam nekad u Baru vidjela bamiju, ako znas da ima samo da mi napises gdje ? jako je volim ali ovdje nema da se kupi pa mi stalno neko donosi iz Sarajeva.  i ja znam samo susenu da spremim, a mislim da je ova barska bila sirova, ako znas kako se sprema sirova bamija, pretpostavljam da baranke znaju?

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

07/03/2012
11:57 am
alba
Guest
Guests
191sp_Permalink sp_Print
0

Probacu. Ovaj izvodi u zadnje vrijeme za svasta pa tako i za ribu koju je obizavao. To posebno nervira jer mi ovdje ribu jedemo makar jednom sedmicno ako ne i 3puta.i otac i djed mu love i moze svjezu da je pojede. A jaako zdrava.

07/03/2012
12:02 pm
alba
Guest
Guests
192sp_Permalink sp_Print
0

Ima na pijaci redovno. Ja je ne znam spremati iako je volim, ali zna moja majka pa cu ti napisati. Ja volim pohovane-mmmm

07/03/2012
12:15 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
193sp_Permalink sp_Print
0

ima i susena, ili samo sirova?  pohovana?? prvi put cujem, jedva cekam recept!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

07/03/2012
12:40 pm
vanjamik
Guest
Guests
194sp_Permalink sp_Print
0

Snicle, pileca supa sa tikvicama i karfiolom, dinstane prokulice u pavlaci i krompir-paskanat pire… Za dezert sutlijas koji skuvah sinoc. Ako nece ne bude hteo da jede, prebicu ga 🙂

07/03/2012
2:41 pm
Tajchi
Guest
Guests
195sp_Permalink sp_Print
0

Mi jedemo ribu 2 puta nedeljno – obavezno, a nekad i 3. Stapice pravim tako da su posni, pa da moze i mm da jede. Skuvam filete oslica u vodi sa malo limunovog soka, soli i lovorovim listom (koji brzo izvadim). Ne treba im puno, brzo su skuvani. Zatim ih dobro ocijedim i izgnjecim viljuskom, dodam malo maslinovog ulja, trunku paprike (vise zbog boje), persun, vlasac, biber (bijeli, zeleni, crveni imam ih raznih) i brasno. Pravim valjcice i valjam u prezlu pomijesanu sa brasnom. Stavljam u zamrzivac na masni papir i u pleh, tepsiju, sta moze da stane. Kad se zamrznu, redjam u kesice. Po vadjenju, odmah idu u rernu, tamo se otope i zagriju, a obzirom da su vec kuvani, potrebno ih je peci da budu vruci i da se ispece ono malo brasna sto ima.

 Sledeci recept je meni savrsenstvo, mada mi je vise za ljeto:

staviti file ribe (bilo koja riba) na papir za pecenje na koji je stavljeno malo maslinovog ulja. Posoliti i pobiberati malo. Preko stavljati “na gomilu” cips od povrca (povrce se na sitne krugove reze na SECKU ili, ko nema, na onoj spravi za rendanje kupusa) i svaki sloj zaciniti zacinima koje volite. Upotrebite tikvicu, krompir, sargarepu, sitno seckan praziluk, odozgo paradajz. Na paradajz jos malo masl. ulja i zapakujte paketic (ja ga priheftam heftalicom Cool). Peci. Uf, kakvi se mirisi sireeeeee!

Cesto pravim i lignje, pecene na teflonu uz kap malsinovog ulja i malo bijelog vina. Ili, pohujem lignje. Od pipaka pravim salatu (kuvam ih u vodi i bijelom vinu) pa sa pirincem, maslinama, kis.kratavcicima… Joj, kad kupim po 2 kg (kupujem uvijek svjeze) pa cistim pola dana, posle ne znam gdje sam!

Paavim i morske plodove sa pastom ili u rernu sa pirincem. Ali, hobotnicu ne znam Frown.

Danac cemo supu, meso, sargarepu iz supe, kuvani krompir i pire od graska.

07/03/2012
2:55 pm
alba
Guest
Guests
196sp_Permalink sp_Print
0

ufff, salata ili polpete od hobotnice…….. mmmmmmmmmm….. malo se sto moze s tim poredit. i punjene lignje… pa se od soka koji ispiste i vina napravi takav toc… joooj sto to volim. a krila, sasvim poseban ukus. ma, moracemo skoro…

07/03/2012
3:13 pm
marijank
Guest
Guests
197sp_Permalink sp_Print
0

alba ,ja ti od morskih plodova,sto kazu volim jagnje kada upadne u moreLaughLaugh

mi pravili piletinu sa umakom od sampinjona i pavlake,sa rizotom i piletinu na so,tanka pileca supica

07/03/2012
4:01 pm
Tajchi
Guest
Guests
198sp_Permalink sp_Print
0

Alba, ajde pisi ovdje te recepte, molim te. Hobotnicu jeden u restoranima, ali, ne znam sta bih sa njom kad bih je donijela kuci, niti kako se sprema. A imam svjeze da je kupim, mogu i naruciti da mi dodje. Ne pravim ni punjene lignje, samo na teflon pecem sa malo vina i u maslinovom ulju sa dosta persuna, ili pohovanu. Malena mi voli, naucila sam je. Pisi sve sto znas.

Takodje, ima po nekad i bamija da se kupi, zelja mi da ih probam, a ne znam spremiti. Mamika, nisam znala da ima susenih bamija, mislila sam da se prodaju samo svjeze.

Marijank nasmijala si me. Imam drugaricu sa kojom sam u sretna vremena isla do Budve na rucak, ja ribu, a ona strogo meso, i sve se cudila kako nisam gladna od ribe (a jeshna sam).

07/03/2012
5:13 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
199sp_Permalink sp_Print
0

marijank, super ti ovo za jagnje !  imam neku foru slicnu za hobotnicu na bosanski nacin, pa ce se svidjeti i Tajchi, ali sad nemam vremena 🙂

13, a vidis ja se zacudila kad sam prvi put vidjela svjezu, tek prije par godina. Ja je uglavnom spremam OVAKO  ,a nije ni cudo, jer je i taj recept pisala neka moja zemljakinja 🙂

bas se radujem da alba napise kako se pohuje…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

07/03/2012
8:13 pm
alba
Guest
Guests
200sp_Permalink sp_Print
0

Za sve cete to sacekat da preuzmem recepte od majke, jer ja bas i nijesam toliko umjesna domacica 🙂 Znam sve otprilke, gdje sto ide i kako, ali vam se s tacnim receptima javljam ovih dana.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
10 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Nedjelja štednje