12:09 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
Evo jos jedna tema , koja mene cesto muci.
jutros smo imali tople sendvice – ovi su spas kad imate svega pomalo , a nicega konkretno
Dakle, stari hljeb, ne mora ali da se iskoristi, narezati na kriske i premazati svaki filom, a onda ih par minuta zapeci u vreloj rerni.
Fil: osnova je 1,2 jaja, malo majoneze, neutralne pavlake (ili mlijeka, jogurta, sta ima u kuci) i onda dodajete na to sta se nadje, ostatke mesa od juce, prsut, kis.krastavci, masline, a sto je najbolje u njih mozete zamaskirati i sve sto vam klinci ne vole npr brokoli, karfiol, grasak, paprike itd, i odozgo naribati sira.
Jutros cak nisam ni premazivala nego sam nagurala kriske u manji pleh pa nije imalo praznog prostora, malo zapekla i onda prelila ovu smjesu preko i jos kratko zapekla samo da jaja i sir sve povezu. Nama je ovo najbolja varijanta toplih sendvica…
dajte vase ideje
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
1:32 am
Ono sto pravim za dorucak je:
– muckana jaja sa sirom (u spyder pan- u) ne lijepi se a gotovo za 2 min
– jaja na oko sa nekim mesom
– omlet filovan svim i svacim pa preklopljen (curi sir, ima mesa, a nama starijima i nesto od kiselog). Omlet pravim sa mlijekom, pavlakom i malko brasna, pa je bas velik i pufnast
– sendvic sa kajmakom i pecenicom (kad imam topao hleb iz pekaca)
– popara
(to je kad nemam vremena ili negdje zurimo).
Malo vise vremena mi treba za:
– palentu (pa stavim kajmak, sir, meso, sta imam), nekad je i grilujem
– przenice
– tortilje sa sirom, pecenicom, kajmakom, kuvanim jajetom, ma sta imam u kuci, muzu dodajem i krastavcice, papriku, pasulj, paradajz…
– slanu taranu (napravim tijesto, osusim, stavim u kesu i kuvam po potrebi)
Kad imam vremena da pecem/przim onda:
– projice. Najbolje su ove, provjereno: http://www.coolinarika.com/rec…..e-projice/
– http://www.coolinarika.com/rec…..rzi-burek/ Obozavamo ga
– przeni jastucici sa sirom. Uvijek kad pravim gibanicu, uzmem vise kora i ostavim u frizider. Traju 5 dana, pa 3-ci ili 4-i, narezem kuh. makazama dugacke trake, namazem sirom i jajetom, savijam u trouglove i przim. Na ubrus da se ocijedi, malenoj sa pavlakom preko sluzim, meni pavlaka + parmezan. MM stavi i majonez i kecap (mada ga kritikujem). Nekad ih jedemo bez icega preko, zavisi od zelja.
– malena voli priganice, ali, na zalost, ne ispadaju mi onako kako bih voljela, pa njih jede u CG-u kad smo. Moram se oko njih vise potruditi.
A kad sam bas dobre volje, razvijam kore, pa pravim bureke, taj dan stavim za rucak, a ostalo zamrznem pa vadim za dorucak. Isto tako radim sa kiflicama – pravim pa zamrzavam. Pravila i mlince pa sam i njih spremala sa mlijekom i sirom.
Nekad, ako nadjem zamrznuti zu zu da je povoljna cijena, stavim u friz i spremam i njega za dorucak (pa uz to neki namaz, sir, kajmak, meso…).
Ne mogu se sjetiti sta jos pravim, ima toga podosta, uglavnom, stalno nesto izmisljam i pratim recepte, samo da malenoj ugodim.
1:37 am
Mamika posto si pomenula stari hleb, evo ti jos recepata:
hleb nasjeckaj na kockice, neka stane pola sata vani da se jos prosusi, pa ga dodaj u smjesu jaja, sira, nekog mesa, jogurta i sve stavi u podmazan pleh ili tepsiju (jos je bolje ako na dno pospes palente, ali ne mnogo). Malo ce da mu se nadusi sredina prilikom pecenja, ali, ispada super!
Sa Svapskim sirom, jabukama, orasima, grozdjicama, mlijekom, ovo moze biti i odlicna slatka varijanta (samo tada dosta ugnjeci hleb, da bude kao kolac na kraju, da se ne vide korice). Svapski je jeftinija varijanta rikote, uglavnom neslani sir.
8:29 am
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
1:07 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
dok se tajchi ne javi, mislim da se radi o ovome : http://www.coolinarika.com/rec…..trokutice/
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
1:25 pm
E nisam znala da ih ima! Ma Coolinarka je zakon. Bas sam jutros imala ove moje trokutice, super ih je pojela, jer joj “krckaju”. Stavila sam samo 1 jaje i malo sira, nisam pavlake. Bas cu probati ovako kako je recept sl. put. Jutros sam neke savijala kao trouglove a druge motala, znaci valjkasti oblik, samo zarolam od pocetka do kraja i ono sa strane da ne bi curio fil, savijem kao sarmu u unutrasnjost. Rezala duguljaste trake, ali, ovo je lakse. Samo sto sam moje przila, pa budu bas brzo gotovi. Ocijedim ih izmedju 2 ubrusa, mada nisu mi nista ni popili ulja (iako se ne prze na bas jaku vatru da ne bi zagorele kore).
12:22 am
I ja dosta cesto muku mucim sta da spremim za dorucak,ali evo za pocetak da sa vama podijelim recept za krofnice koje se jako brzo naprave ,ali isto tako i pojedumakar kod nasa potrebno je 3 jaja,2 jogurta u casici ,3 solje brasna(mjera je solja od jogurta)prasak za pecivo i vanilin secer.Sve umutiti rucno,najbolje sa onom zicom za mucenje i prziti u vrelom ulju…najbolje vaditi tijesto malom kasikomPoz
6:32 am
Lena hocemo li isti dorucak jutros? 🙂 U Hrvatskoj ih zovu “fritule” i ja nameracila jutros da ih pravim pa da javljim utiske. Posto smo samo 2, pravicu sa 1 jajetom. Ja cu po ovom receptu:
7:34 am
Ja cu vam samo da znate ove recepte koje pisete i ostavljate poceti pripremati za dio na portalu HRANA i RECEPTi gdje bismo trebalo da dijelimo ono sto mi i nasi klinci najvise volimo. Vi krenite da slikate sve sto budete spremale, pa saljite 🙂 Sve cete naravno biti potpisane kao prave vrijedne mame koje prave super specijalitete
9:11 am
Evo se malo hlade i navalicemo na dorucak. Pravila ovako (kombinovala vise recepata):
– 1 jaje,
– 3 van. secera + malo vanilin arome
– 1 kasiku meda
– malo muskatnog orascica (ko voli i hoce)
– par zrna soli
– 100 ml kisele pavlake
– 100 ml jogurta
– 5 supenih kasika ostrog brasna
– 7 supenih kasika mekog brasna (po potrebi vise, ako je veliko jaje)
– 1 pzp
– grozdjice po zelji (oprati ih ako su iz renfuze i namociti u vodi)
– da ne bi popile ulja, staviti malo alkohola (rakije, likera, ja sam stavila bademov liker, neki italijanski, nije jak, samo se miris predivno osjeca).
Zamutila tijesto tvrdoce da se zahvati kasikom a da ne curi i przila u zagrijanom ulju na srednjoj temp. Ako je jaca, mogu zagoreti a unutra ostati sirove. Po zelji posuti prah secerom. Prijatno.
10:03 am
Tajchi said:
Lena hocemo li isti dorucak jutros? 🙂 U Hrvatskoj ih zovu “fritule” i ja nameracila jutros da ih pravim pa da javljim utiske. Posto smo samo 2, pravicu sa 1 jajetom. Ja cu po ovom receptu:
http://www.coolinarika.com/rec…..mame-medo/
Tajchi hvala za recept Isprobacu prvom prilikomKod nas na Cetinju priganice zovu FLITULICE jer su male i okrugle a i preukusneiako kazu da ih nije lako spremiti ja ,za sada,nema poteskoca …pozz
10:29 am
na mail [email protected] ili ih ovdje postavite pa cu ih samo preuzeti
10:40 pm
Tajchi said:
Mamika posto si pomenula stari hleb, evo ti jos recepata:
hleb nasjeckaj na kockice, neka stane pola sata vani da se jos prosusi, pa ga dodaj u smjesu jaja, sira, nekog mesa, jogurta i sve stavi u podmazan pleh ili tepsiju (jos je bolje ako na dno pospes palente, ali ne mnogo). Malo ce da mu se nadusi sredina prilikom pecenja, ali, ispada super!
Sa Svapskim sirom, jabukama, orasima, grozdjicama, mlijekom, ovo moze biti i odlicna slatka varijanta (samo tada dosta ugnjeci hleb, da bude kao kolac na kraju, da se ne vide korice). Svapski je jeftinija varijanta rikote, uglavnom neslani sir.
Ova slana varijanta mi je ispala odlicno jutros! Preporucujem!
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
80 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: