8:56 pm
Members
11/11/2013
Drage dame,
danas mi rekose neke moje prijateljice da treba da skinem burmu pred odlazak u bolnicu i da su neke zene cak morale i da prekinu burmu, jer ne moze da se ima bilo kakav nakit…
E sad mene zanima , zasto insistiraju da se sav nakit skine?
Meni je bas stalo da burma bude uz mene, jer mi je muz trenutno u inostranstvu, pa ne bih je skinula ni za sta na svijetu. I sad su mi prsti otekli pa onda bih morala sapunom da probam, ali mi se to iskreno ne radi, jer sam vezana za prsten… Poneko mi se nasmije zbog tog stava , ali jbg – to je ljubav , i sta da radim….
Mora li bas da se skine ili moze da se napravi izuzetak?
9:38 am
Members
17/05/2012
10:55 am
Members
14/12/2012
3:03 pm
Members
05/07/2013
4:04 pm
Members
11/11/2013
Pitala sam doktoricu, kaze mora obavezno da se skine ili bi je prekinuli. Valjda zbog otoka, naticanja ruku u toku porodjaja, vena, ili anestezije ako bi doslo do carskog reza.
Tako da sam se sama namucila, sat vremena skidala i jedva uspjeh sa sapunicom, prst mi poplavio od muke… Bolje ja da je skinem na vrijeme, nego da je oni sjeku!
9:39 pm
Members
10/12/2011
Mima sve su u pravu sto su ti rekli,jer nista os nakita se ne nosi,ja sam burmu mnogo prije porodjaja samog skinula sa prsta ali sam je nosila oko vrata na lancicu Tamo kad odes boze zdravlja nemoj da brines o tome toliko -cak i lak na nokte izbjegavaj ni na nogama ni na rukama -sve ima kako i zasto
6:42 pm
Members
29/09/2013
Nama su u skolici takodje rekli da je preporucljivo skinuti nakit i lak s noktiju. Lak nisam imala, ali burmu jesam, oba puta, niko nista nije ni pomenuo…lak jos nekako i da ima smisla, mada danas koriste (bar se nadam) efektnije nacine da prate dotok kiseonika tokom anestezije…ali nemam pojma o kojim podlivima pricate i zasto burma ili neki drugi prsten smeta? Je li neka imala takvo iskustvo?
8:40 pm
Members
01/08/2012
I meni su u školici napomenuli to za nakit, ali ja sam to više shvatila kao savjet a ne kao moranje. Odnosno da ako ti budu tražili da skineš nakit, da ti ga neko ne ukrade iz sobe… Ista stvar sa novčanikom – ništa ti ne treba Ja ionako vrlo malo nakita nosim (samo minđuše) a to sam skinula kad su krenule kontrakcije.
Mada ovo oko otoka sa nakitom makar ima nekog smisla, ali zato sva ona druga (nepisana) pravila su pretjerana- tipa ne smije ništa na stočić kad doktori dolaze u vizitu, ne smiju gaćice da se nose itd.
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
18 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333