6:40 pm
Members
NVO Clanstvo
14/09/2011
10:51 pm
Members
27/08/2012
11:10 pm
Members
05/04/2011
lara92 said
Dzuli, mene su odmah šili, dok sam bila još “vruća”, tako da mi nisu davali anesteziju, i jeste me dosta boljelo, ali me i prvi put sa anestezijom boljelo. Reviziju mi nisu radili, tako da ne znam. Valjda će se javiti neko ko ima to iskustvo.
Isto
"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."
11:11 pm
Members
05/04/2011
11:17 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
ja sam sva 3 puta prosla bez sivenja pa za to ne znam, ali na trecem porodjaju mi je dr uradio reviziju (na prva dva nisu ) odmah nakon izlaska posteljice, bez anestezije…ne mogu ti reci da me je boljelo,jos si valjda pod hormonima itd pa sve ide lakse, ali znam da je rekao da je bolje odmah dok je sve narodski “vruce” …nista strasno, jacina bola mi je bila kao kad te pregledaju na viziti kad pritisnu trbuh da se vidi kolicina krvarenja.
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
1:17 am
Members
06/03/2012
meni su dali anesteziju i sili su me malo duze, jer sam se stalno pomjerala
koliko znam posteljicu rasire odmah i ukoliko nesto ne bude u redu rade reviziju. Na mene je babica bila ljuta, jer sam debela, jer ni manje babice ni ogromnije zene jutros (samo nek mi je ona dobro zdravo) i sto sam rekla da bolje znam svoje tijelo nego ona prilikom pripreme za porodjaj (da, nikad nisam osjetila kontrakciju do ukljucivanja indukcije)
Pa me je nakon dva sata u prodjajnoj malo jace pristisla i rekla da vidimo boli li ovo, drugim rijecima, imala sam “srecu” da naidjem na nadzak babu i zelim joj hidrantnu kremu iz dna duse
8:57 am
Members
NVO Clanstvo
14/09/2011
meni je nedavno jedna prijateljica ispricala da su joj uradili i reviziju i sivenje bez anestezije i da je crla od bola, i ja sam pomislila mozda je jedina,necu valjda biti baksuz, ali kad mi je juce josjedna u domu zdravlja to ispricala,strah mi je usao u kosti, osjetljiva sam na bol i bas me strah sada,u prvoj tr.mi je sve uradjeno u kratkotrajnoj anesteziji,pa sam dobro prosla,bezbolno,ovi ce mi sada naplatiti i to
9:41 am
Members
05/04/2011
9:52 am
Members
05/04/2011
MAnja said
Na mene je babica bila ljuta, jer sam debela, jer ni manje babice ni ogromnije zene jutros (samo nek mi je ona dobro zdravo) i sto sam rekla da bolje znam svoje tijelo nego ona prilikom pripreme za porodjaj (da, nikad nisam osjetila kontrakciju do ukljucivanja indukcije)
Pa me je nakon dva sata u prodjajnoj malo jace pristisla i rekla da vidimo boli li ovo, drugim rijecima, imala sam “srecu” da naidjem na nadzak babu i zelim joj hidrantnu kremu iz dna duse
Srce malo! Poseban respekt za sve vitke babice i neka samo nastave da sikaniraju debele porodilje…
10:33 am
Members
05/04/2011
Kristina said
ZA epiziotomiju daju anesteziju, za rupturu (kada se pocijepas) ne. ZA reviziju ako ti je budu radili, a ne znam sto ti to pade na pamet (cetiri puta sam tamo bila nikad mi to radili nijesu) imas pravo na antesteziju i trebas da trazis
I taj biser ne razumijem, da za epiziotomiju, ne za rupturu? Ja sam imala oboje, mora da su se plihali oce li mi je dati )))
10:42 am
Members
NVO Clanstvo
23/06/2011
Mene su prvi put sili odmah i nisu mi dali anesteziju i nista me nije boljelo a trajalo je bas. A drugi put katastrofa, sili su me posle 15-ak min i nisu mi dali nista (bila ruptura), samo 3 konca a cini mi se vjecno je trajalo, jao kad se samo sjetim kao krvnik da sam joj bila(mora da je bila ljuta sto su je probudili a nisu trebali nju vec drugog doktora), plakala sam od bola, u jednom momentu sam htjela da je udarim nogom ali sam se suzdrzala.
11:37 am
Members
27/08/2012
Uh, ne detaljisah prije, nije mii se milo sjetiti toga dijela. Moja djeca vole izgleda rukom da grabe, tako da su oboje izašli sa rukom uz glavu. S tim što je ćerka imala 4 kg i svu me rascijepala i spolja i iznutra. Jesu mi radili epiziotomiju, znali su da je krupna beba, ali je ona haos napravila. Šili su me sat i 40 minuta i anestezija je tu slabo pomogla, možda jeste za spoljašnje, ali za to unutra mi nije bilo pomoći. Ritala sam se, pa im otežavala, a najgore je bilo to što mi je probila glavni krvni sud, i krv je tekla ko luda. Doktorica koja me ušivala je srećom primijetila i zvala doktora, kod koga sam jasno vidjela strah. Pošto sam dosta uska, jedva su mogli da priđu, samo su trpali one krpe od pola metra da bi isušili, ali od krvi su teško mogli da vide. Boljelo je užasno, ali kad je moja sreća bila dobro, istrpjela sam i to. Izgubila sam masu krvi i 2 dana nisam mogla ustati iz kreveta, a da sjedim nisam mogla ko zna koliko poslije.
Sad mi nisu radili epiziotomiju, ali me i on ručicom pocijepao, samo što je sitniji, pa je šteta bila manja, tj samo spolja. Nisam znala da zbog toga nije bilo anestezije. Mada mislim da me biljelo jer je šivenje radila neiskusna doktorica (mada ne bješe tako mlada), pa je duplirala posao i od 2,3 konca, nastade ih više.Baš je bila nespretna, ali bar ljubazna, pa mi je lakše palo. Ježila se svaki put kad treba da ubode. Sad sam mogla da sjedim posle 2 sata, koja razlika.
12:36 pm
Members
01/08/2012
12:47 pm
Members
27/08/2012
Nemoj se prepadati Nela, uglavnom sve to prođe kako treba, nekome se zalomi da mu bude teže, al prođe to i zaboravi se. Meni je ovaj drugi porođaj stvarno bio fantastičan, i odmah sam se osjećala odlično, kao da se nisam ni porađala. Ako se odlučiš za epidural onda nema ni tih bolova kod ušivanja. Ja nisam, jer me više strah epidurala, nego bolova, naročito me bilo strah prvi put, a sad rekoh kad sam prvi put preživjela, i svaki drugi put ću.
Revizija se radi ako vide da fali dio posteljice kada izađe, i onda valjda sastružu matericu da ne ostane nešto. I bolje je, ako posumnjaju da nije cijela, da se odmah odradi, nego da kasnije nastane veći problem.
2:55 pm
Members
17/04/2012
Vec sam odje pisala o mom iskustvu. Reviziju mi nisu radili, a nisam nisam ni znala sto je to dok nisam kasnije u sobi cula od jedne zene kojoj su radiliuh. Da su mi radili vjerovatno ne bih znala sto me je snaslo. Imala sam rupturu i rekli su mi 2 koncica ali kako lara92 rece ispade ih vise jer je pocetnica sila. Bas me je zaboljelo kad je pocela jer je “predebelo zahvatila” kako rece njen mentor pa je vratila iglu pa opet ali opet pogresno i tako je to trajalo jer je on sve morao da joj korak po korak objasnjava. Onda je dao drugom dr da nastavi, koji je isto na praksi cini mi se. Srecom udje doktorica koja je bila na porodjaju i rece im da mi daju anesteziju jer je to osjetljiv dio. Tako da sam nakon toga osjecala samo neprijatnost i zatezanje. Nisam znala da inace ne daju anesteziju za rupturu. Nije mi ni bilo palo na pamet da je trazim ali je dobih, bar da je dr ranije reagovala .
3:27 pm
Members
NVO Clanstvo
14/09/2011
3:33 pm
Members
27/08/2012
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
21 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)