A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Porodilište u Podgorici
10/04/2013
11:59 am
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
sp_UserOfflineSmall Offline
1041sp_Permalink sp_Print

Sta ono kopaju iza mrtvacnice tamo blizu heliodroma u krugu KBCa? Da nije sa srecom novi GAK?

10/04/2013
12:57 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
1042sp_Permalink sp_Print

Nije Macence, niti ce skoro :(

A, sta je ne znadem

10/04/2013
11:35 pm
tina
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 17
1043sp_Permalink sp_Print

Tu ce biti nova transfuzija ;)

17/04/2013
12:52 am
Mija
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 9
1044sp_Permalink sp_Print

tina said
Cao svima!

Kao shto vidite, na forumu sam nova, ali sam novaK i kad je u pitanju majchinstvo, jer prvog bebca ocekujemo u narednih mjesec dana :)

S obzirom na to da se bavim profesijom koja bi, prema nepisanom pravilu, trebalo u sve da sumnja, a imam oshtre kriterijume kad je u pitanju zashtita porodice, skoro osam mjeseci sam pokushavala da se informishem o dr koji bi eventualno bio u blizini kad krene porodjaj.

Kao cura sam uvijek koristila usluge privatne ordinacije Hera, no, na pochetku trudnoce su mi saopshtili da ne bi trebalo da mi ta dr (u vezi sa kojom su podijeljena mishljenja, ali sam njen pacijent nekih 7-8 godina i nikada nijesam imala zamjerku) vodi trudnocu, jer bih mogla doci u neprijatnu situaciju kad dodjem u KCCG. Uz to, zbog porodiljskog odustva i bolovanja mi je bio neophodan izabrani ginekolog, pa sam ga i odabrala. Dr Vuksanovic-Bozaric kojom sam odusevljena i koja mi je sve vrijeme pratila trdunocu (do sada).

U petom mjesecu trudnoce dobila sam jake bolove (bio je vikend) i suprug me je odveo u bolnicu, gdje nas je dochekao i primio stazhista (kako smo kasnije saznali) dr Jovovica. To je bilo jako neprijatno iskustvo za nas, jer su ljekar koji me je primio, dr Jovovic i dr Grdinic, nakon pregleda, a kada je trebalo uraditi ultrazvuk (i dalje sam bila pod jakim bolovima; sva sreca, na kraju se ispostavilo da je sa bebcem sve ok, a da sam imala upalu mokracnih) vishe pazhnje posvetili mojoj tetovazhi nego UZ.

Jezivo iskustvo, koje nas je, pa… poljuljalo. Najblazhe recheno. Mjesecima smo se raspitivali kod koga da odemo i koga (naravno nezvanichno) da odaberemo kao dr za “the day”.

A onda smo chuli za dr Globarevic od prijatelja. Na ovoj temi sam u nekoliko navrata pronashla sve pohvale za nju shto nam je bilo od koristi, ali eto, ponovo cu pitati sve one koji su imali iskustva sa njom: da li smo napravili dobar izbor?

Toliko za sada. Kad bebac i ja budemo i materijalno dvije osobe, javljam vam svoja iskustva iz porodilishta :)

Mene je porodila dr Globarevic. Ona je najbolji izbor koji postoji. Moje iskustvo nije iskustvo nekog kome je sve proslo najbolje moguce, cak naprotiv, bilo je puno problema i tuznih trenutaka, ali njeno ponasanje prema nama i cijeloj situaciji je bilo takvo, da iako je sve nekako bilo neocekivano, na mene uticalo da bih njoj povjerila moj zivot i zivot moje djece. Kada sam dosla kod nje, prvi put smo se srele u zivotu, a sada nakon godinu dana, zahvaljujuci njoj, njenom stavu, posvecenosti i odgovornosti, dobicemo jos jednu bebu.

Ne samo vi, vec niko ne bi trebalo da se dvoumi prilikom izbora nje kao ljekara. Ona nije najbolji izbor od postojeceg, vec je najbolji izbor.

02/05/2013
1:14 pm
wesna
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 52
1045sp_Permalink sp_Print

Drugarica mi se porodila prije 10 dana,i kaze da su uslovi bolji..

Ja cu tamo, ako sve bude po planu ,u nedjelju-pa javljam utiske..nadam se pozitivneSmileSmileSmile

02/05/2013
1:41 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
1046sp_Permalink sp_Print

wesna, vec se primaklo??  pa sretno draga nasa!!!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

02/05/2013
3:13 pm
wesna
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
1047sp_Permalink sp_Print

Hvala mamikaKiss.

Primaklo seSmile .Beba je veca i naprednija pa necemo cekati terminSmile

Samo da sve prodje kako treba

02/05/2013
6:46 pm
irena86
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 66
1048sp_Permalink sp_Print

Wesna kolika je beba, kad ti je inace termin?Meni je termin 25maj. Beba je prije 3 dana imala 3,2kg, a sl.kontrola mi je 10.maja. 

Gora 28.05.2013.

02/05/2013
8:48 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304

wesna, nemoj da te brine, moji su preko 4kg, najmladja je bila 4,5 kg, presli termin, a porod super , i bez konca ;)  ti si veteran bice sve super :*

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

14/05/2013
4:41 pm
tina
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 17
1050sp_Permalink sp_Print

Cao svima, evo mene malo sa zakashnjenjem, ali razumjecete me :) Nespavanje, pa su malo i grchici pocheli, pa se gotovo i ne odvajam od malca.

Ovako, uslovi u porodilishtu… Hmm, kad se mora nije teshko. Prema mom skromnom sudu, daleko su i od skromnih, ali bolji trenutno ne postoje (bar ne drzhavni i ne u Podgorici). 

Ono shto je mene odushevilo jeste odnos svih zaposlenih prema porodiljama bar tih dana, dok sam ja bila na odjeljenju (nisam ochekivala takav odnos, a zapravo se ispostavilo da je bio bolji nego shto sam se posljednjih dana trudnoce i usudila da se ponadam).

Igrom sluchaja, porodila sam se mjesec dana ranije, a vodenjak mi je pukao samo sat vremena nakon shto je moja dr, dr Globarevic izashla iz dezhurstva. Kad sam je pozvala, ona se ponadala da stvari i nijesu bash za porodjaj, kako bi beba bila josh par dana u stomaku. Pregledala me je dr Shahmanovic (prethodno je dr Globarevic pozvala i objasnila situaciju), ali je ocijenila da porodjaj ipak treba d bude tog dana (i bila je u pravu, prve kontrakcije su pochele tek 40 min kasnije). 

Zaista sam bila odushevljena odnosom dr Globarevic, dr Shahmanovic, a najvishe babica Maje, Dragice i Dijane (mislim da se posljednja tako zove, nazhalost nisam zapamtila njeno ime), koje su sve vrijeme bile uz mene, pomagale mi koliko se najvishe mozhe u toj situaciji, a mm i sestri koji su krshili prste ispred svako malo davale info o tome da smo beba i ja dobro (porodjaj trajao 7 sati, nijesu mi davali indukciju vec je sve bilo natral, dijelom zbog moje krvne slike, dijelom zbog moje zhelje). Da malac izadje svi su pripomogli :) Ove tri genijalne babice su imale to veche vishe porodjaja, a ono shto sam mogla da primijetim jeste da se nijesu samo prema meni tako odnosile. 

Na odjeljenju su sestre jako ljubazne bile, predusretljive i uvijek raspolozhene da pomognu (bar tih 5 dana koliko sam tamo provela). Moj malac nie bio u inkubatoru iako je poranio, ali je prvih 24h bio na posmatranju, pa mi ga nijesu donosili. U svako doba sam mogla da popricham sa dezhurnim ljekarom ili sestrama u boxu o njegovom stanju, a odgovarali su mi na sva moja (mozhda ponekad i dosadna) pitanja. Isto je bilo i kad je malisha otishao na sunchanje, jer je imao fiz zhuticu. 

Dakle, na stranu ratno stanje enterijera, ja sam ovoga puta zaista zadovoljna i malo je reci prijatno iznenadjenja, jer sam bila vishe nego skeptichna i spremna na sve u sluchaju da nam se desi bilo kakva neprijatnost. Mozhda su mi svi drugi i djelovali bolje nego jesu jer su me zaista odushevile tri babice. Uvjerile su me da ima josh ljudi koji profesionalno rade svoj posao.

22/05/2013
10:45 pm
Cekalica N
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 333
1051sp_Permalink sp_Print

TV ATLAS – Emisija o GAK-u

Odgledah ovo veceras i pocecu s kraja – svaka cast Kristini kako se suzdrzala da, kao neko ko je 4 puta koristio njihove usluge – ostane kulturan i neisprovociran!
Od cega da pocnem – mozda od analogije dr Crnogorac izmedju KBC-a i Angeline Jolie!? Ili od njenog nedostatka kulture, cinjenice da je odgovarala i na pitanja postavljena drugim gostima, prekidala ih, interpretirala njihove izjave onako kako ih je ona shvatila… 
Slusajuci je veceras zakljucila sam da su me oni (GAK/KBC/ko god) podrzavali da dojim, a ja to nisam znala! Da su mi davali informacije o mom i bebinom stanju, a da ja to nisam slusala! Da je hrana raznovrsna i zdrava, pa tako i parce salame koje sam dobila 2 sata nakon porodjaja, a ja to nisam umjela da cijenim! Da su me sestre slusale kad sam ukazivala na to da moje dijete povrace nakon sto ga pred podoj nakljukaju formulom (na koju je bilo alergicno), a da sam ja pretjerivala! Da su uslovi bajni! Da sam dosla da se porodim i da su me porodili (ne znadoh da ima druga opcija) i da treba da sam zahvalna! 
Zao mi je sto nije bilo telefonskih ukljucenja i posto je ova emisija u meni probudila najgore, za sada cu se zaustaviti ovdje.

"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."

22/05/2013
11:28 pm
Mitzi
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 71
1052sp_Permalink sp_Print

Dr. Crnogorac je prevršila svaku mjeru večeras. Pored brojnih laži što je izgovorila bila je užasno nekulturna i bezobrazna. Baš bih voljela nju da vidim kako ide u toalet GAKa!!! Isfali doktora Filipovića koji je svaki dan u pozorišnu vizitu i kad hoćeš nešto da ga pitaš on te ne konstatuje nego svo vrijeme gleda glavnoj sestri u grudi, stari perverznjak. A osoblje koje je zaduženo za donošenje beba i dojenje samo neka su zdravo. Jednom za pet dana je jedna od sestara išla hodnikom i pitala treba li kome pomoć oko dojenja, i to još za ponoćni podoj! Kad sam zamolila jednu od njih da mi pogleda grudi, jer su mi bradavice malo uvučene i vidjela sam da je krenuo kolostrum, ona se iskukala nada mnom i rekla da nema šanse ili vrlo teško da ću dojiti, a da to što curi iz mojih grudi bebi nije dovoljno, usput je našarala hemijskom nešto bebi na pelenu! Da nisam pozitivna osoba i optimista definitivno bi me takav “podstrek” potpuno obeshrabrio.  Nego ću se i ja ovdje zaustaviti jer moram da ugrabim malo sna dok se bebac ne probudi na podoj.

23/05/2013
12:31 am
wesna
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo

Ja potpisujem sve sto je cekalica napisala!!!!!!E da je bilo telefonskih ukljucenja sigurno bih se javila da pitam doktoricu C.ponesto..ipak sam ja prije 15 dana bila na tom istom  odjeljenju koje ona onako isfali večeras-tamo su svi divni,ljubazni preljubazni,posvećeni-ja to ne vidjeh…..ne vidjeh ni dr filipovica nijednom za ta tri dana,ne pita me niko dojim li i treba li mi pomoć,niko mi u viziti nije pogledao grudi,ne vidjeh nigdje po sobi te šarene brošure o dojenju…biće da sam ja luda…

Toliko sam bila zadovoljna samim porodjajem,doktorom,babicama,njihovim odnosom prema meni…ali boravak na akušerskom odjeljenju(zove li se tako???)najradije cu da zaboravim-tužno i žalosno

23/05/2013
7:46 am
Kristina M
Guest
Guests
1054sp_Permalink sp_Print

Dzabe bi vam bilo, ona jednostavno prica svoju pricu i nju nista drugo ne interesuje, a najmanje ocigledno to da prica stvari koje veze sa realnoscu nemaju i da ce tako ogroman ljudi imati priliku da cuje neistine i bude iziritiran takvom pricom. Ali takva je kakva je i tu nema sto, ne mogu ljudi oko nje da je vaspitavaju ali mislim da toi najvise o njoj govori, ne treba njoj niko drugi da je “poklopi”.

Meni najvise drago to sto su zene koje podrzavaju dojenje a nadam se i nadlezni ako su je gledali, shvatili zasto se na dojenje niko ne obrce u KC jer ako imate doktoticu nacelnicu koja kaze da nije imala mlijeka, da valjda niko majku ne treba da uci kako se stavlja beba na dojku…sve je dovoljno jasno.

I ipak je lijepo sto je mnoge stvari rekla, od onog pocetnog prosle godine da nista nije tacno sad je vec dosla na to da se  trude da poboljsavaju sve sto mogu (a mora se priznati da su se mrdnuli ali dima jos puno posla na akuserstvu)  i sto Je kazala da je sramota sto je porodjaj uz epidural regulisan tako kako je.

23/05/2013
8:02 am
Đuljdana B
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 132
1055sp_Permalink sp_Print

wesna,sve je tako bilo i zimus kako sad opisujes

ima li dje ta emisija da se pogleda, propustila sam je

23/05/2013
8:56 am
Kjara P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 159
1056sp_Permalink sp_Print

Ja se nisam uopste iznenadila na njene rijeci i ponasanje, jer je uvijek tako gdje god gostuje, ali me sokirala njena izjava da neke majke imaju SRECE pa doje! 

Stvarno se poboljsao odnos sestara na akuserstvu, ne mislim na babice (ako se tako zovu one sto donose bebe), jer prije 6 god je bilo katastrofa. A sto se tice info o stanju bebe, niko mi nista nije rekao bez ono sto sam procitala u otpusnoj listi, stvarno nisam nista pitala, izgleda sam trebala, i ispascu grozna majka jer se ne interesujem za bebu.

Dzuli, imas reprizu u 13-30h.

http://lmtf.lilypie.com/VYJip1.png

http://lb5f.lilypie.com/olFWp1.png

23/05/2013
9:47 am
Vanja R
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 44
1057sp_Permalink sp_Print

Ja sam prekinula gledanje emisije jer me jako nervirala ona njena prica kako je sve fantasticno, nego eto mi se nasle pametne da kritikujemo…

http://lb1f.lilypie.com/7VhVp1.png
http://lb4f.lilypie.com/T5ODp1.png
23/05/2013
11:07 am
Maja R
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 68
1058sp_Permalink sp_Print

E ja bih prije svega da cestitam gospodji Vesni ( izvinjavam se sto sam zaboravila prezime ) ! Svaka joj cast sto je uspjela da ostane prisebna i iznad svega kulturna slusajuci hvalospjeve i izmisljotine dr. Crnogorac! Ja sam deset puta skakala iz fotelje i vikala i doslo mi je bilo da slomim TV slusajuci je! Ne znam sto je bilo gore – pominjanje Andjeline Dzoli  Confused, pohvale na racun hrane i sl. ili ono da, zaboga, svaka majka treba da zna kako se beba stavlja na dojku Surprised a tek da se svakog jutra prilikom vizite pregledaju dojke, da se daju informacije o bebi…. Mislim, sramota me je bilo slusat!!!

http://www.ticker.7910.org/as1cA9DoM360000MTE5ZGx6fDA1NjYwamR8TWFtaW5hIGtyb2ZuaWNhIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/as1cJIL0g410000MTA3NzdkfDAyOTQ4amxkfE1hbWluYSB2amV2ZXJpY2EgamU.gif

23/05/2013
11:57 am
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
1059sp_Permalink sp_Print

Djelimicno sam slusala onu emisiju jer sam uspavljivala malo nervoznog bebca, a i nije mu bilo cudo sto je bio neuobicajeno nervozan u to doba kad mu je majka bila izrevoltirana do besvijesti. Doktoricu C. sam pred ovaj skoriji porodjaj imala prilike da malo blize upoznam sasvim slucajno… nema veze. Samo hocu da kazem da ono sto sam cula nema bas puno veze sa faktickim stanjem tamo i nisam sigurna da postoji volja i zelja svih njih, pa i nje same da se to promijeni… jednostavno nemaju sluha i boli ih uvo. Nisam nikad ni pokusavala niti se interesovala za epidural, ali ono sto je pricao onaj Mrdovic me zaista iznerviralo. Ne, on ne obecava da ce doci, ne on ne radi na poziv pacijenkinja, ok, to je komercijalni posao, a da li tu ima i korupcije sa njegove strane???? To su pitanja koja su me posebno interesovala i na koja je on tako prosuo neke izjave… Prosto sve, nego sto ga je ona svaki put prekidala, kao da je strah da ce on reci nesto sto ne treba… UZAS!

A kao slag na torti – prica o dojenju. Pisala sam ovdje vec svoje svjeze iskustvo, pa evo i ja medju vama ispadoh blesava, senilna, nezahvalna… Htjede lijepo ona Markovicka da me ostavi jos jedan dan jer gubi na kilazi i da ga kljuka formulom i jos me posavjetovala da mu dodajem poslije podoja uz “prijateljsko i strucno” obrazlozenje: “ne moze svaka majka da doji!” Ovdje je i UZAS mala i naivna rijec!

23/05/2013
12:25 pm
Cekalica N
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 333
1060sp_Permalink sp_Print

Kristina said
Dzabe bi vam bilo, ona jednostavno prica svoju pricu i nju nista drugo ne interesuje, a najmanje ocigledno to da prica stvari koje veze sa realnoscu nemaju i da ce tako ogroman ljudi imati priliku da cuje neistine i bude iziritiran takvom pricom. Ali takva je kakva je i tu nema sto, ne mogu ljudi oko nje da je vaspitavaju ali mislim da toi najvise o njoj govori, ne treba njoj niko drugi da je “poklopi”.

Meni najvise drago to sto su zene koje podrzavaju dojenje a nadam se i nadlezni ako su je gledali, shvatili zasto se na dojenje niko ne obrce u KC jer ako imate doktoticu nacelnicu koja kaze da nije imala mlijeka, da valjda niko majku ne treba da uci kako se stavlja beba na dojku…sve je dovoljno jasno.

I ipak je lijepo sto je mnoge stvari rekla, od onog pocetnog prosle godine da nista nije tacno sad je vec dosla na to da se  trude da poboljsavaju sve sto mogu (a mora se priznati da su se mrdnuli ali dima jos puno posla na akuserstvu)  i sto Je kazala da je sramota sto je porodjaj uz epidural regulisan tako kako j

U pravu si, nije nicija misija da nekog uci licnoj i profesionalnoj kulturi, ali sam morala da izdusim. Vezano za profesionalnu kulturu, sramno je da dvoje ljudi koji predstavljaju jednu instituciju demantuju jedno drugo u okviru iste emisije. Ali dobro…

Dojenje mi je bolna tema :) i najradije bih ovakve ljekare i – npr. – onog gastroenterologa, veliku ekspertkinju u nas posjetila ovih dana i rekla da moje dijete od skoro 10,5 mjeseci jos uvijek sisa i ako mi je ova druga govorila da batalim dojenje jer mi je beba gladna, sto je utvrdila po, citiracu, “tonalitetu placa”.  Da nije smijesno, bilo bi tuzno.

"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
12 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386