A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Porodilište u Podgorici
28/01/2013
3:50 pm
Dragisa D
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 4
sp_UserOfflineSmall Offline

Moju suprugu je “PORADJAO” MIKETIC koji se nije udostojio da je pogleda toku 8h poradjanja, sva sreca te je moja zena bila pametna te je zvala doktore iz sveg mozda, a na to su je babice ucutkavale i govorile joj ne mos tako da se ponasas itd. Ona je spasila sama sebi bebu time sto su na kraju jako nekulturne i bezobrazne babice pozvale doktore i hitno je poslali u operacionu sali. naseg andjela je mam spasila predosjetivsi da nesto nije uredu, i nije bilo 2 puta pupcana vrpca ako vrata.

ADMIN: OVAJ POST JE EDITOVAN JER JE SADRŽAO UVRJEDLJIVE ELEMENTE KOJI SU IZBRISANI.

28/01/2013
4:33 pm
Đuljdana B
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 132
942sp_Permalink sp_Print

Evo da i ja podelim sa vama moje iskustvo u podgorickom porodilistu. Vec 2 nedelje se kanim da vam sve ispisem ali bebica ne da :-) . Ovako, mi smo cijeli decembar “visili” u porodilistu na kontrolama jer je moja dr bila na bolovanju a zamene nije bilo pa su mi  dr Miketic i sestra Ljilja sa patologije izasli u susret i vrsili 2 puta nedeljno ctg i neophodne kontrole, bili su bas ljubazni, iako nisu morali da rade to. sredino0m decembra kada sam usla u 40.nedelju isla sam svako vece na kontrole i tada su me pregledali ko je stigao, niko nije pravio problem, setala sam mjesec dana okolo otvorena 4 prsta, te veceri kada sam se porodila bila sam samo 5 prsta otvorena ali kako je termin prosao nedelju dana resili su da me prime u porodiliste, sve je inace bilo ok, nisam imala kontrakcije na ctg-u, uradjena  je redovna toaleta koji rade pred porodjaj i dmah su krenule kontrakcije, porodila sam se u roku od sat i po, bio je tezak i rizican porodjaj jer nisu predvideli velicinu bebe, ocekivali su oko 3.5kg, a bili smo teski oko 4350gr, dr Grbovic je bila u smjeni ali psao je prepustila stazistkinji, ne znam joj ime jer nije imala plocicu sa imenom,ali bila je odlicna, drzala  me ruku i bodrila, sestra Adisa, koja je disala zajedno sa mnom i nije se pomerila od mene od momenta prijema do prelaska na sledece odeljenje, i jos jedna babicva kojoj isto ne znam ime jer nije imala plocicu sa imenom ali svo vreme me je masirala kako ne bi bila radjena epiziotomija. tu noc i sledeci dan do podneva proveli smo u sobama pored porodjajne sale, e to je uzas, tu ne donose bebe, imala sam srecu da me u podne prebace na odeljenje akuserstva,e tamo je vec druga prica

28/01/2013
5:39 pm
Đuljdana B
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
943sp_Permalink sp_Print

da nastavim, tamo je sve bilo uredno,cistacice su redovno cistile, ali o ljubaznosti osoblja ni reci sem sestre Milice i Ljubice, zene su molile za pomoc oko dojenja, nisu se ni osvrnule, moja bebica je konstantno plakala jer nisam imala taj prvi dan mlijeka, sestre su se prodrale iz druge sobe cija to beba toliko place,a niko nije ni pogledao o cemu se radi,onda to vece i sledeci dan nije bilo grijanja,smrzle smo se, nije  bilo ni tople vode ujutru pa smo se tusirale hladnom pred vizitu, a o tome da postoji samo jedan tus da ne govorimo. niko nam ne mjeri temperaturu,nisu pitali ni o odlasku u toalet, pri otpustu smo dobili savjet da kupimo odmah ml.formulu da imamo za svaki slucaj, seticu se jos, da hrana, katastrofa, ma to je blaga rec, j a sam u rucku odmah ugledala delove mrezice za krompir i ostavila, meso cista masnoca,nidje M esa, uzas

28/01/2013
7:29 pm
marijana
Forumaš(ica) ipo
NVO Clanstvo

Guests
944sp_Permalink sp_Print

Dzuli – od koga si dobila savjet da kupis formulu?

29/01/2013
6:14 pm
Đuljdana B
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
945sp_Permalink sp_Print

hehe,sve do jedna sestra na odeljenju me je pri otpustu sapucuci savjetovala da kupim ml.formulu, a ja jos veca luda poslala muza odmah da kupi da se nadje,no je stoji ne otvorena a i nije nam potrebna,mlijeka imamo za jos jedno dete, sto mm voli da se sali pa kaze i za izvoz  :-)

30/01/2013
9:48 pm
mediii
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 2
946sp_Permalink sp_Print

dzuli neka je sa srecoom,sto godina..I meni je bila isto ova sestra Adisa i bila mi je stvarno od velike pomoci,objasnila mi kako da disem iako sam bila u skolici nekako kad si tamo jos prvorotka sve zaboravis dok traju oni bolovi.Redovno sam citala vase price i dozivljaje iz porodilista da sam bila prestravljena dok sam lezala na onom stolu,sestre su me pitale sto sam se uplasila toliko ,sto sam se ukocila,a za divno cudo shvatila sam da nisu toliko strasni koliko sam ih zamisljala,kako sam slusala od komsinica i nekih drugarica..Ako slusas kako da dises i kako poslije da guras kad dodje vrijeme i ako si priseban i ucestvujes u svom porodjaju mislim da ce na taj nacin svaka zena lijepo proci,ne treba slusati nikakve komentare nego pomoci svojoj bebici da sto lakse pretrpi prolaz kroz karlicu,moja je bila 18 tako su rekli i cekali zbog toga da lijepo se spusti kako oni kazu,a meni izgledalo kao vjecnost…Bilo je njihove pomoci dosta ali mislim moje najvise,i na kraju kad mislis da bas ne moze gore i jace da boli dolazi vrijeme za ono guranje koje sam sama radila na stranu kako su mi objasnili i zadnji napon na ledja,malo po malo uz pomoc babica i doktora rodila se Hana,kada mi je stavila Adisa babica na stomak osjetila sam takvo olaksanje i ponos sto sam uspjela,ona se umirila kao neko mace na mom stomaku i onda su je odveli bila je teska 3400 i taj osjecaj ne bih dala ni za sta na svijetu….Akuserstvo je vec malo muka bila oko dojenja,zutice,cekanje nalaza,plac moj ali i to je proslo jedva sam cekala da izadjem odatle i da idemo kucici ….odooh sad da pajkimo imala sam potrebu da podijelim sa vama moje lijepo iskustvo sto se tice porodjaja.. Kiss

31/01/2013
7:31 am
neda
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 253
947sp_Permalink sp_Print

mediii i moja se cerka Hana,nbas je postalo popularno ime!mi nismo puno stariji od vas.imamo 5m.meni su oba porodjaja bila carska,ali nemam neku primedbu na sestre i dr.Dr.Sahmanovic,divna doktorka i |Jovovic su mi odradili ovaj yadnji carski,bili su su super yaista.a i sestre.pre 4 god sa sinom sam imala neugodnu situaciju sa babicom oko toga da mi pokaze oko sisanja,bila je gruba i ostavla je gorak utisak,cekala sam sada,ux pamtim kao slon,hoce li biti i kako ce se ponasati ta ista babica.za cudo sama se ponudila za pomoc.eto i to je za pohvaluEmbarassed

01/02/2013
5:50 pm
kockica
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 5
948sp_Permalink sp_Print

Par puta pisem poruku,raspisem se ko luda i ne ode mi…posto moju trudnocu vodi dr iz Codre sa kojom sam prezadovoljna,tamo sam i ostala trudna radeci IVF,i nosim dvojke,dali ja moram odabrati nekog dr i u KBC da bi imao uvid u moj slucaj ili kada me posalju na lezanje zbog CR,porodice me ko me zakaci u tu smjenu?

01/02/2013
10:20 pm
Kristina M
Guest
Guests
949sp_Permalink sp_Print

Oni bi ti sad rekli da ti ne treba, ali mislim da ti je bolje, ili da te barem tvoj doktor pred kraj trudnoce uputi kod nekoga od njih tamo u KC koga dobro zna

01/02/2013
10:34 pm
Nela86
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 158
950sp_Permalink sp_Print

Kockice, dobro dosla na forum i cestitam na ostvarenoj trudnoci!

Slazem se sa Kristinom, bolje da te uputi na nekog s obzirom da je u pitanju CR i da ce ti porodjaj svakako biti zakazan… Mada sigurna sam da ce ti taj dr koji ti vodi trudnocu vec i sam preporuciti nekog od kolega u KBC, vec u osmom mjesecu s obzirom da nosis blizance.

03/02/2013
3:05 pm
Ena
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
951sp_Permalink sp_Print

Cao drage trudnice i mame

Iscitala sam veci dio postova, i rekla bih da otprilike, sto se tice porodilaista u KBC-u , vecina nas ima slicna iskustva.. Ali, citajuci neke clanke, moglo bi se zakljuciti da je situacija malo poboljsana u porodilistu.. Sto se tice prve trudnoce, bila mi je sjajna i laka,alo je porodjaj bio izazvan 10 dana nakon termina, jer moja devojcica nije htjela napolje. Iskreno, ne pamtim neka lijepa sjecanja, ni u odnosu prema porodiljama, ni bebama, od strane osoblje..sto je zaista tuzno.. Nadam se da je sada bolje.

Ova trudnova mi ne lici na prvu, gotovo od pocetka sam imala kontrakcije, prvo bol u krstima..sada mi je to prestalo, ali mi se s vremena na vrijeme stvrdne stomak. Pijem Utrogestan, 3 puta dnevno. Termin mi je 19.aprila. Ali vim udjem u 9.mjesec, osjeca u se rasterecenije, i konacno cu moci malo da izadjem iz kuce. Da li ima jos neka trudnica sa slicnim terminom, mozda se sretnemo?

03/02/2013
4:18 pm
Kristina M
Guest
Guests
952sp_Permalink sp_Print

Dobro nam dosla:) Znam kako ti je imala sam istih probelma dva puta, a onda kad bih usla u deeti dosla bih i do desetog:)Drzi se, bice to sve super. Odmaraj kad imas kontrakcije, tj  zatezanja, ali ne mozes bez njih sad jer su one normalna pojava od 6 mjeseca. Bitno je samo da nijesu ucestale i bolne.

03/02/2013
8:38 pm
Ena
Novajlij(k)a
Guests

Members
953sp_Permalink sp_Print

Kristinice, hvala na dobrodoslici

Znaci, nije nemoguce ni da sandrugim djetetom prikasni termin.. Pa meni su te kontrakcije ili zatezanja pocela ranije, gotovo od pocetka trudnoce, tako da mi je cijela trudnoca pod stresom, ali dobro, evo ide vrijeme, skoro sam u 8-i mjesec..a to sve brzo prodje, pa se gjesim da nije ni deveti daleko.. I tek sam sada postala svjesna da treba JA da se poradjam. Ovog puta imam mnogo savjesnijeg i pozrtvovanijeg Dr. , pa se nadam da ce mi makar porodjaj lakse pasti.,
Kontrakcije mi nisu uopste bolne, ali zna cesto da mi se stvrdne stomak, tada pravac odmaranje, i bude mi bolje.

03/02/2013
9:17 pm
Cekalica N
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 333
954sp_Permalink sp_Print

Ena, evo jos jedne koja se napila utrogestana i giniprala, a moja princezica prekocila termin 10 dana :-) ne brini, sve ce biti ok ;-)

"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."

03/02/2013
9:49 pm
Ena
Novajlij(k)a
Guests

Members
955sp_Permalink sp_Print

Cekalice, bas ohrabrujuce. Ja sam stalno pod pritiskom od tih kontrakcije, terapija i svega. I bas znaci da cujes necije misljenje i iskustvo. Znaci tvoja princezica 10.dana preskocila termin

03/02/2013
10:34 pm
Kristina M
Guest
Guests
956sp_Permalink sp_Print

Meni je to uspjelo sa savo cetvoro, sve sam im “cerala” naposlje, prevog i posljednjeg deset cijelih dana kasnije, a druga dva porodjaja su mi indukovali zbog epidurala, 4 i osam dana poslije termina inace bi i oni do 10 cekali. S tim da sam posljednje dvije trudnoce imala problema i otvorila sam se ranije, imala kontrakcije, pila gynipral , pa se zacementirala kad je trebalo da popusta skroz:)))

05/02/2013
10:07 am
irena86
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 66
957sp_Permalink sp_Print

Da vas pitam… Ja planiram da se porodim sa epiduralnom anestezijom i voljela bih da me porodi dr. Raicevic, koji me inace prati. E sad, sa njim jos nisam razgovarala o tome( imam kad) ali da li je moguce da se porodjaj nekako “zakaze” u smislu da bude u smjeni kad je vas dr, daju vam indukciju , pa epidural i eto :) Jel imao ko takvu neku pricu?

Ja sam 6 mjesec, al vec po malo razmisljam o porodjaju  i malo me strah, al ne od samog porodjaja nego od ovih “tehnickih” stvari koje nisu do mene, tipa: oce li anesteziolog bas tada poci na kafu, ili da ce mi biti dr u smjeni koji nije bas za epidural ili neko ko ce me pustiti bez indukcije 100sati dok ne crknem:)

Gora 28.05.2013.

05/02/2013
12:31 pm
Nela86
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 158

Irena, mislim da se upravo tako i radi, a potvrdice ti neko ko je imao takav porodjaj… Kad budes blizu termina ili kad prebacis, odnosno kad ti dr gin. pregledom utvrdi da je sve “spremno” (grlic skracen, omeksao…) onda ti moze reci da dodjes u njegovu smjenu kad je i anesteziolog tu pa da ti pokrenu porodjaj indukcijom i daju epidural… 

Kad sam razmisljala o epiduralu bila sam vrlo zainteresovana, ali mi se nekako nije svidjala ta ideja indukovanog porodjaja… Onda odlucih da cu na CT, a tamo nema epidurala pa sam se svakako oslobodila te dileme :) Ali nazalost izlgeda da me indukcija svakako ceka – presla sam termin i ako nista ne bude do petka, vjerovatno ce mi indukovati porodjaj :(

05/02/2013
2:38 pm
kockica
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 5
959sp_Permalink sp_Print

A zna li neka od vas,ima li u KBC zenskih doktora i ako ima,znate li imena?Mene inace vodi divnaaaa doktorica iz Codre,Vesna Kavaric,a njena sestra radi u KBC pa bi ja kod nje…da slucajno ne znate ko je ta doktorica?

05/02/2013
4:14 pm
Kjara P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 159
960sp_Permalink sp_Print

Nela nemoj se plasiti indukovanog porodjaja, ne znam da li sam ja izuzetak ali meni je mnogo lakse pao nego sad kad sam dobila bolove i sve samo krenulo. Inace prvi put sam termin 9 dana premasila a sad 6.

Irena sa njim ces se sve dogovoriti, samo se dobro raspitaj i nemoj da ti prerano indukuje porodjaj.

http://lmtf.lilypie.com/VYJip1.png

http://lb5f.lilypie.com/olFWp1.png

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
6 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415