5:57 pm
Izvini, ali moram da ti priznam da si me bas nasmijao:) NEma te opcije na zalost, barem ne zvanicno. Porodilje u PG poradjaju ljekari koji su zaposleni u Klinickom centru, i samo oni mogu to da urade. Prema proceduri, to ne mogu uraditi ni oni ako nijesu u svojoj smjeni tj ne mogu doci da porode zenu ciju su trudnocu pratili, u tudjoj smjeni. Mada ima izuzetaka i moguci su dogovori interni naravno koliko sam shvatila, mada cesce rade opcije da predloze zeni da dodje dok su oni na poslu i izazovu joj porodjaj, ako je “spremna” sto god to znacilo u medicinskom smislu
6:08 pm
Kristina said
Izvini, ali moram da ti priznam da si me bas nasmijao:) NEma te opcije na zalost, barem ne zvanicno. Porodilje u PG poradjaju ljekari koji su zaposleni u Klinickom centru, i samo oni mogu to da urade. Prema proceduri, to ne mogu uraditi ni oni ako nijesu u svojoj smjeni tj ne mogu doci da porode zenu ciju su trudnocu pratili, u tudjoj smjeni. Mada ima izuzetaka i moguci su dogovori interni naravno koliko sam shvatila, mada cesce rade opcije da predloze zeni da dodje dok su oni na poslu i izazovu joj porodjaj, ako je “spremna” sto god to znacilo u medicinskom smislu
nama doktor rece, dr haliti, da su opet dozvolili da doktor koji ti je vodio trudnocu (vjerovatno samo ako radi u KBC) uz jedan zahtjev upucen nacelnici, moze da ti vodi porodjaj. i to zahtjev od bukvalno jedne recenice tipa “molim vas da na osnovu mojih prava kao pacijenta, omogucite prisustvo porodjaju dr haliti azis”. nesto u tom stilu.
6:11 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
6:21 pm
mamika said
vlado, pa ti si “za mustuluka” ako je to tako, mnoge ce se buduce mame tome obradovati
ovako nam je receno, ja sam mislio da se zna za to. zato sam i postavio ovdje pitanje. sad sam i ja malo zbunjen, preispitujem se jesmo li dobro culi (a culi smo 100 %), cak je zan mrdovic to potvrdio kad smi isli kod njega na pregled. i on kaze da to tako, samo sto se valjda ne predaje nikakav zahtjev, vec na samom prijemu kazes da trazis da tvoj doktor bude tu, a ti ga valjda u medjuvremenu obavijestis. to je to sto ja znam. nemojte da ispada da ja (buduci jos malo otac) znam vise od vas.
6:25 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
9:05 pm
Vlado definitivno si nas nasmijao ali tako sto smo se obradovali:) To je novo i u pitanju su dani vjeruj mi. najavljeno je bilo da ce se vratiti ponovo ta mogucnost ali nije objavljeno da je konacna odluka i donijeta. Svakako cemo da trazimo zvanicno da nam kazu sta su sve promijenili od aprila, kada smo se sa njima sastajali, pa cemo znati valjda sve najedno. Promjene u Klinickom centru su mnogobrojne posljednjih mjeseci i “tesko ih je pratiti”, ali je to u ovom slucaju dobro. Hvala na infomaciji. im budemo imali neku infomaciju konkretniju javljamo, ali ne vjerujem da je netacno, kazem ti, ocekivalo se samo se nje znalo od kada ce se krenuti
11:38 am
Odlozise mi za veceras kontrolu, doktor je dezurni. Gledala sam skoro na vijestima da ce biti gotovo prve nedelje oktobra, nadam se da ce zavrsiti. Meni je termin 7. novembar tako da se nadam da ce do tad biti gotovo. Zna li neko hoce li u tom renoviranom porodilistu biti bebe sa nama? I znate li imamo li posjete dok smo tamo i kad? Pade mi na pamet pa da pitam Ja imam milion pitanja Prva mi je trudnoca pa sta cu U cemu ste pakovali stvari za bolnicu? Moze li mala torba da ne nosim ruksak i kese? Hvala unaprijed
12:00 pm
Alisa, na zalost oni za sad renoviraju samo porodjajnu salu, ali ne i akuserstvo gdje poslije lezis i boxove gdje su smjestene bebe. Tako da ces najvjerovatnije ici da se porodis u novoj sali, ali ides poslije u iste one krevete i posteljine kao i svi mi ranije…. i naravno, odvojeno od beba
Kad sam ja bila zene su nosile svasta, pa i kofere na tockice, tako da mozes slobodno… Ja sam nosila ranac, ali je bas veliki, a i svejedno mi je mm donosio svaki dan ponesto i nosio prljavo kuci (na zalost, ja sam tamo bila 14 dana)…
U svakom slucaju, drzimo ti palceve i budi optimista
12:26 pm
Ja se ponadah da ce biti nekih vecih promjena Posebno me nervira to sto su bebe odvojene. Devet mjeseci smo ovako blizu da bi mi je odma odnijeli, poludjecu! Mislim da cu im dosaditi prvog dana Znaci moglo je da stane u ranac? Nisam jos prikupila sve sto mi treba da pokusam da strpam sve Mada i to sto kazes, uvijek mi mogu donijeti. Reci mi molim te jos za te posjete. Jesu li svakog dana u odredjeno vrijeme ili moze neko da dodje da nam donese to sto treba bilo kad?
1:42 pm
Ja sam zaista bila davno, prije vise od 3 godine, ali sam bila bas dugo zato ne znam je li i sad ista praksa. Nismo imali nikakvu vezu niti smo koga poznavali, ali smo iz nekog razloga bili simpaticni tim sestrama i babicama tamo. Valjda im bilo zao kako sam se napatila. Pustali su mm da donese i da se vidimo u svako doba, tj. ja sam grabila priliku kad one odmaraju da ih pitam moze li sad da dodje. Nikako nije dolazio kad su doktori aktivni po hodnicima i slicno, kad je podoj,… One imaju veliki strah od doktora, pa pokusaj s njima da budes fina i da ih zamolis. Ono ako posjetu puste dolje na portirnici, moze da sestrama doda kesu i da se vidite preko onog “zida placa” (staklo za posjete). Inace su zvanicne posjete mislim u 14h i tada je milion ljudi i zena na tom staklu, meni tada niko nije dolazio jer nisam zeljela nikog da vidim. Inace mi je u posjetu samo mm dolazio i jednom mama za tih 14 dana. Eto to su moja iskustva od prije 3 godine, a nova cu vam reci za nekih pola godine
2:19 pm
Da posjete su od 14-15h ali je gotovo nemoguće bilo šta čuti i progovoriti kroz one rupice,može da zamoli portira da ga pusti da ti doda kesu kao sad si se porodila i tako to trebalo bi da puste ili ako imaš vezu još bolje,Ja sam je imala ali nisam je koristila jer kao što rekoh tu se ne može progovoriti..bar je meni bilo
a što se tiče kompetnog renoviranja…mislim da smo daaaaleko od toga..nažalost,a ovo daj Bože da završe kada su i rekli.
4:33 pm
Bila sam na kontroli i sve je ok. Konacno se okrenula kako treba bezobraznica mala Tacno je da mogu da se pisu molbe da doktor koji vodi trudnocu prisustvuje porodjaju. Vrijeme mi tako brzo prolazi da sam vec pocela da razmisljam o tome sta ce mi trebati za bolnicu a vasi savjeti su od velike pomoci
4:51 pm
Alisa84 said
Bila sam na kontroli i sve je ok. Konacno se okrenula kako treba bezobraznica mala Tacno je da mogu da se pisu molbe da doktor koji vodi trudnocu prisustvuje porodjaju. Vrijeme mi tako brzo prolazi da sam vec pocela da razmisljam o tome sta ce mi trebati za bolnicu a vasi savjeti su od velike pomoci
Drago mi je da je sve ok,a što se tiče stvari za bolnicu ovako sam ja nosila oba puta:tri spavaćice na dugmiće ili V izrez radi lakšeg dojenja,imaš u apotekama veš za jednokratnu upotrebu,brus i to su mi iz boksa rekli prve 2-3 dana dok ti ne nadođe mlijeko tj dok nadolazi mega brus onako da te stegne,čikovi tuferi za grudi mada ti oni ineće možda trebati tamo ali eto ponesi par komada,vata sa mrežicom za početak 2-3 pakla pa će ti donositi od kuće,peškir za umivanje i tuširanje i ja sam ponijela 2-3 pamučne pelene da stavim ispod bebe kad je donesu da nije na one njihove čaršave …hmmm ček šta jošššš neko će dopuniti ako sam izostavila,dobro ono pribor za ličnu higijenu…
A za bebu po izlasku manje paklo pelena za box,čarapice odjelce,ćebence zavisi od vremena pampers,trokut i pamučna pelena za povijanje
eto tako ako sam nešto izostavila neko će dopuniti
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
10 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335