A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Porodilište u Podgorici
31/08/2012
11:14 pm
Podgoricanka
Guest
Guests
841sp_Permalink sp_Print

Dva puta mi se post izbrisao, nemam zivaca sad da opet kucamSmile detaljnije drugi danSmile

05/09/2012
5:35 pm
vlado
Guest
Guests
842sp_Permalink sp_Print

Imam pitanje, za upucene, gdje treba da se preda zahtjev za prisustvo porodjaju ljekara koji je pratio trudnocu? Pitah jedan dan na portirnici, pa su me malo blijedo gledali. Rekoh, bolje ovdje da pitam, ovdje sve znate :) . I da, radi se o PG porodilistu.

05/09/2012
5:57 pm
Kristina M
Guest
Guests
843sp_Permalink sp_Print

Izvini, ali moram da  ti priznam da si me bas nasmijao:) NEma te opcije na zalost, barem ne zvanicno. Porodilje u PG poradjaju ljekari koji su zaposleni u Klinickom centru, i samo oni mogu to da urade. Prema proceduri, to ne mogu uraditi ni oni ako nijesu u svojoj smjeni tj ne mogu doci da porode zenu ciju su trudnocu pratili, u tudjoj smjeni. Mada ima izuzetaka i moguci su dogovori interni naravno koliko sam shvatila, mada cesce rade opcije da predloze zeni da dodje dok su oni na poslu i izazovu joj porodjaj, ako je “spremna” sto god to znacilo u medicinskom smislu

05/09/2012
6:08 pm
vlado
Guest
Guests
844sp_Permalink sp_Print

Kristina said
Izvini, ali moram da  ti priznam da si me bas nasmijao:) NEma te opcije na zalost, barem ne zvanicno. Porodilje u PG poradjaju ljekari koji su zaposleni u Klinickom centru, i samo oni mogu to da urade. Prema proceduri, to ne mogu uraditi ni oni ako nijesu u svojoj smjeni tj ne mogu doci da porode zenu ciju su trudnocu pratili, u tudjoj smjeni. Mada ima izuzetaka i moguci su dogovori interni naravno koliko sam shvatila, mada cesce rade opcije da predloze zeni da dodje dok su oni na poslu i izazovu joj porodjaj, ako je “spremna” sto god to znacilo u medicinskom smislu

nama doktor rece, dr haliti, da su opet dozvolili da doktor koji ti je vodio trudnocu (vjerovatno samo ako radi u KBC) uz jedan zahtjev upucen nacelnici, moze da ti vodi porodjaj. i to zahtjev od bukvalno jedne recenice tipa “molim vas da na osnovu mojih prava kao pacijenta, omogucite prisustvo porodjaju dr haliti azis”. nesto u tom stilu.

05/09/2012
6:11 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
sp_UserOfflineSmall Offline

vlado, pa ti  si “za mustuluka”  ako je to tako, mnoge ce se buduce mame tome obradovati :)

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

05/09/2012
6:21 pm
vlado
Guest
Guests
846sp_Permalink sp_Print

mamika said
vlado, pa ti  si “za mustuluka”  ako je to tako, mnoge ce se buduce mame tome obradovati :)

ovako nam je receno, ja sam mislio da se zna za to. zato sam i postavio ovdje pitanje. sad sam i ja malo zbunjen, preispitujem se jesmo li dobro culi (a culi smo 100 %), cak je zan mrdovic to potvrdio kad smi isli kod njega na pregled. i on kaze da to tako, samo sto se valjda ne predaje nikakav zahtjev, vec na samom prijemu kazes da trazis da tvoj doktor bude tu, a ti ga valjda u medjuvremenu obavijestis. to je to sto ja znam. nemojte da ispada da ja (buduci jos malo otac) znam vise od vas. :)

05/09/2012
6:25 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
sp_UserOfflineSmall Offline
847sp_Permalink sp_Print

pa sto da ne znas vise od nas?  jednako si  (ces biti  😉  )roditelj  kao i mi, i treba da si obavijesten, a osim toga ste i svjezi po pregledima pa se mozda nesto i promijenilo u zadnje vrijeme …

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

05/09/2012
9:05 pm
Kristina M
Guest
Guests
848sp_Permalink sp_Print

Vlado definitivno si nas nasmijao ali tako sto smo se obradovali:) To je novo i u pitanju su dani vjeruj mi. najavljeno je bilo da ce se vratiti ponovo ta mogucnost ali nije objavljeno da je konacna odluka i donijeta. Svakako cemo da trazimo zvanicno da nam kazu sta su sve promijenili od aprila, kada smo se sa njima sastajali, pa cemo znati valjda sve najedno. Promjene u Klinickom centru su mnogobrojne posljednjih mjeseci i “tesko ih je pratiti”, ali je to u ovom slucaju dobro. Hvala na infomaciji. im budemo imali neku infomaciju konkretniju javljamo, ali ne vjerujem da je netacno, kazem ti, ocekivalo se samo se nje znalo od kada ce se krenuti

08/09/2012
1:54 am
marioleta
Guest
Guests
849sp_Permalink sp_Print

Tačno je da dr koji ti prati trudnoću može doći po pozivu i da te porodi samo se obratiš načelnici…to je počelo već nekih 10-tak dana Smile

08/09/2012
9:43 pm
Alisa84
Guest
Guests
850sp_Permalink sp_Print

Vlado i Marioleta bas ste me obradovali Smile. U ponedaljak idem na kontrolu pa cu se raspitati sta tacno treba da se uradi. Da li je istina da ce do prve nedelje oktobra biti gotovo renoviranje porodilista? 

10/09/2012
3:21 pm
marioleta
Guest
Guests
851sp_Permalink sp_Print

Alisa84 nema šanse da će biti gotovo do tada,jeli ti  prvi porođaj?

Iskreno meni je puno bolje ovo sad što su napravili privremeno nego ona prva porođajna sala,a mislim da će se pričekati za ovu novu.

Javi kako si prošla na kontrolu Smile

10/09/2012
3:53 pm
Kristina M
Guest
Guests
852sp_Permalink sp_Print

pocela je u julu a rekli su da ce trajati 3 mjeseca, ako se dobro sjecam

10/09/2012
11:56 pm
marioleta
Guest
Guests
853sp_Permalink sp_Print

jeste Kristina tako su rekli ali probiće termin kao i sve kod nas,daj Bože da završe ali baš sam danas razgovarala sa sestrom kaže nema šanse ali eto vidjećemo Smile

11/09/2012
11:38 am
Alisa84
Guest
Guests
854sp_Permalink sp_Print

Odlozise mi za veceras kontrolu, doktor je dezurni. Gledala sam skoro na vijestima da ce biti gotovo prve nedelje oktobra, nadam se da ce zavrsiti. Meni je termin 7. novembar tako da se nadam da ce do tad biti gotovo. Zna li neko hoce li u tom renoviranom porodilistu biti bebe sa nama? I znate li imamo li posjete dok smo tamo i kad? Pade mi na pamet pa da pitam Smile Ja imam milion pitanja Embarassed Prva mi je trudnoca pa sta cu Embarassed U cemu ste pakovali stvari za bolnicu? Moze li mala torba da ne nosim ruksak i kese? Hvala unaprijed Laugh

11/09/2012
12:00 pm
macence
Guest
Guests
855sp_Permalink sp_Print

Alisa, na zalost oni za sad renoviraju samo porodjajnu salu, ali ne i akuserstvo gdje poslije lezis i boxove gdje su smjestene bebe. Tako da ces najvjerovatnije ici da se porodis u novoj sali, ali ides poslije u iste one krevete i posteljine kao i svi mi ranije….Frown i naravno, odvojeno od bebaFrown

Kad sam ja bila zene su nosile svasta, pa i kofere na tockice, tako da mozes slobodno… Ja sam nosila ranac, ali je bas veliki, a i svejedno mi je mm donosio svaki dan ponesto i nosio prljavo kuci (na zalost, ja sam tamo bila 14 dana)Frown

U svakom slucaju, drzimo ti palceve i budi optimistaKiss

11/09/2012
12:26 pm
Alisa84
Guest
Guests
856sp_Permalink sp_Print

Ja se ponadah da ce biti nekih vecih promjena Confused Posebno me nervira to sto su bebe odvojene. Devet mjeseci smo ovako blizu da bi mi je odma odnijeli, poludjecu! Mislim da cu im dosaditi prvog dana Embarassed Znaci moglo je da stane u ranac? Nisam jos prikupila sve sto mi treba da pokusam da strpam sve Laugh Mada i to sto kazes, uvijek mi mogu donijeti. Reci mi molim te jos za te posjete. Jesu li svakog dana u odredjeno vrijeme ili moze neko da dodje da nam donese to sto treba bilo kad?

11/09/2012
1:42 pm
macence
Guest
Guests
857sp_Permalink sp_Print

Ja sam zaista bila davno, prije vise od 3 godine, ali sam bila bas dugoFrown zato ne znam je li i sad ista praksa. Nismo imali nikakvu vezu niti smo koga poznavali, ali smo iz nekog razloga bili simpaticni tim sestrama i babicama tamo. Valjda im bilo zao kako sam se napatilaCry. Pustali su mm da donese i da se vidimo u svako doba, tj. ja sam grabila priliku kad one odmaraju da ih pitam moze li sad da dodje. Nikako nije dolazio kad su doktori aktivni po hodnicima i slicno, kad je podoj,… One imaju veliki strah od doktora, pa pokusaj s njima da budes fina i da ih zamolis. Ono ako posjetu puste dolje na portirnici, moze da sestrama doda kesu i da se vidite preko onog “zida placa” (staklo za posjete). Inace su zvanicne posjete mislim u 14h i tada je milion ljudi i zena na tom staklu, meni tada niko nije dolazioSmile jer nisam zeljela nikog da vidim. Inace mi je u posjetu samo mm dolazio i jednom mama za tih 14 dana. Eto to su moja iskustva od prije 3 godine, a nova cu vam reci za nekih pola godineWink

11/09/2012
2:19 pm
marioleta
Guest
Guests
858sp_Permalink sp_Print

Da posjete su od 14-15h ali je gotovo nemoguće bilo šta čuti  i progovoriti kroz one rupice,može da zamoli portira da ga pusti da ti doda kesu kao sad si se porodila i tako to trebalo bi da puste ili ako imaš vezu još bolje,Ja sam je imala ali nisam je koristila jer kao što rekoh tu se ne može progovoriti..bar je meni bilo SurprisedSurprised

a što se tiče kompetnog renoviranja…mislim da smo daaaaleko od toga..nažalost,a ovo daj Bože da završe kada su i rekli.

15/09/2012
4:33 pm
Alisa84
Guest
Guests
859sp_Permalink sp_Print

Bila sam na kontroli i sve je ok. Konacno se okrenula kako treba bezobraznica mala SmileTacno je da mogu da se pisu molbe da doktor koji vodi trudnocu prisustvuje porodjaju. Vrijeme mi tako brzo prolazi da sam vec pocela da razmisljam o tome sta ce mi trebati za bolnicu a vasi savjeti su od velike pomoci Kiss 

15/09/2012
4:51 pm
marioleta
Guest
Guests
860sp_Permalink sp_Print

Alisa84 said
Bila sam na kontroli i sve je ok. Konacno se okrenula kako treba bezobraznica mala SmileTacno je da mogu da se pisu molbe da doktor koji vodi trudnocu prisustvuje porodjaju. Vrijeme mi tako brzo prolazi da sam vec pocela da razmisljam o tome sta ce mi trebati za bolnicu a vasi savjeti su od velike pomoci Kiss 

Drago mi je da je sve ok,a što se tiče stvari za bolnicu ovako sam ja nosila oba puta:tri spavaćice na dugmiće ili V izrez radi lakšeg dojenja,imaš u apotekama veš za jednokratnu upotrebu,brus i to su mi iz boksa rekli prve 2-3 dana dok ti ne nadođe mlijeko tj dok nadolazi mega brus Confused onako da te stegne,čikovi tuferi za grudi mada ti oni  ineće možda trebati tamo ali eto ponesi par komada,vata sa mrežicom za početak 2-3 pakla pa će ti donositi od kuće,peškir za umivanje i tuširanje i ja sam ponijela 2-3 pamučne pelene da stavim ispod bebe kad je donesu  da nije na one njihove čaršave Surprised…hmmm ček šta jošššš neko će dopuniti ako sam izostavila,dobro  ono pribor za ličnu higijenu…

A za bebu po izlasku manje paklo pelena za box,čarapice odjelce,ćebence zavisi od vremena pampers,trokut  i pamučna pelena za povijanje Kiss

eto tako ako sam nešto izostavila ConfusedFrownSmile neko će dopuniti

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
10 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386