11:07 am
bubica said
ja ne mogu da verujem koliko sma propustila dok ova kanta od racunara nije radila!Kristina,izgledas savrseno! ne razumem i dalje kako sve postizes!
iskreno se nadam da krece na bolje,evo adaptacija,pa da vidimo kako su to smislili,zelim da verujem da ce i medjuljudski odnosi da se poprave… cekam Kjaru…
Bubice, kratko samo cu – znate li da sam sokirana kolicinom ljubaznosti koju sam dozivjela na odjeljenju akuserstva. Znaci pohvale za svo osoblje koje sam ta dva dana srela. I dalje se cudim i ne mogu da se nacudim da su tako ljubazne.
1:24 pm
znaci ova prva faza koja je pocela rajace 6 mjeseci, i do tad ce biti izmjesteno na ginekologiju? jadna ja 😀 em mi je prva trudnoca, em cu da se porodim ne znam ni ja dje 😀
a sto se ljudi tice,ja vjerujem da mnoge od nas nece ni obracati puno paznju na ostalo dok god se prema tebi postupa normalno i ljubazno… vrijeme je vise…
2:17 pm
kja
Bubice, kratko samo cu – znate li da sam sokirana kolicinom ljubaznosti koju sam dozivjela na odjeljenju akuserstva. Znaci pohvale za svo osoblje koje sam ta dva dana srela. I dalje se cudim i ne mogu da se nacudim da su tako ljubazne.
Kazem ja, nego mi malo ko vjeruje:) Zaista su za svaku pohvalu, sve (sem jedne)
6:28 pm
Da se javim i da kazem moje iskustvo u porodilistu.
Citala sam mnogo ovdje i slusala tudja iskustva koja nisu bila dobra,i razmisljala kako cu ja da prodjem.Nisam imala nikoga ko mi je pratio trudnocu a da je radio u bolnici.
U cetvrtak 7 juna sam bila kod mog ginekologa koji je rekao jedan prst otvorena nema kontrakcija,da dodjem za pet dana opet na ctg.Uvece sam setala malo ne nesto mnogo i imala sam bolove u krsta i svi su mi govorili sireti se kosti.Tu noc ja nisam spavala od bolova i odgovaralo mi je samo na ledja da spavam povremeno dok ne dodje jaki bol.Ujutru oko 10h mi je majka dosla i molila me do pola dvanajst da idemo u bolnicu,ja sam samo rekla nije mi pukao vodenjak nemam bolove u predjelu stomaka necu da idem. I mi odosmo u porodiliste (bapske price ne valja majka da zna) tamo jedan mladi doktor me pregledao i rekao 5-6 prstiju si otvorena na ctg jake kontrakcije za sat vremena ces se poroditi.Ja u soku!Babica Dijana me primila u porodiliste odradila sve pripreme i u 12:20 sam usla u porodjajnu salu i sokirala se jaukanjem i vristanjem zena i odbijanje da se da indukcija vaginalete nego su zahtijevali carski rez.Dosla je doktorica Globarevic prestavila se rekla brzo cemo samo da primim infuziju za podizanje pritiska jer mi je bio 80/50 a puls 60. Dok sam to primila jos sam se otvorila 3 prsta u babice Dragica i Dijana su bile tu ,13 h je poceo porodjaj u 13:10 je dosla devojcica.Sili su me samo dva konca.Moogu reci kako sam se nadala dobro sam se udala.
10:54 pm
kjara said
cestitam jos jednom i suuuuuper,sto je jos jedno pozitivno iskustvo!
8:21 am
Lara, da prostis, udala si se savrseno:) Bravo, svaka cast. Ja evo 4. puta to opslih (ajde da ne racunam posljednji zbog carskog) i nista mi se slicno ne desi, nego me svaki put (sem drugi zbog epidurala) boljelo da sam sve zvijezde vidjela i nije bas bilo kratko mada su mi dva puta indukovali porodjaj
1:09 pm
Posto ne mogu naci nigdje temu za box gdje su bebe i zene koje rade tamo,moram reci da sam uzasnuta kako se ponasaju sa bebama i sa majkom.Desilo mi se to da mi je beba spavala kad su je donijeli i da sam je jedva probudila i kad je pocela da jede dosli su i uzeli su mi je sa podoja i molila sam ih da mi je ostave nisu htjeli.I kad sam otisla u box i pitala da je tamo nahranim zena mi je rekla “Majko zakasnila si beba ti je pored tebe gladna “i ja je gledam dje je ona hrani pored prozora gdje je promaja i pitam je mozeli da je pomakne rekla mi je ” ja je hranim ovdje jer je meni vruce i izadjite odavde”
Cak kad su mi je donijeli na prvi podoj nisu mi objasnili kako se doji nego imaju posla.
10:09 pm
OBJE MOJE TRUDNOCE JE VODIO DR.VOJISLAV MIKETIC!ON JE VELIKI COVJEK I DOKTOR.BIO MI JE OBA PUTA NA PORODJAJU.TOLIKO SAM SE SIGURNO OSJECALA KAO DA JE NEKO MOJ RODJENI.POHVALILA BIH JOS I BABICE SENADU I RANKU,KAO DOKTORKE I SESTRE SA ODELJENJA ZA NEONATOLOGIJU,DAKIC,RUDANOVIC,DRAGAS…TOLIKO O DOBRIM LJUDIMA…A SADA DOKTORICA CRNOGORAC,DOKTOR JOVOVIC -KATASTROFA.ONA JE TOLIKO ISFRUSTRIRANA OSOBA,BOLESNA,BEZOBRAZNA!!!!RIJECI NEMAM.A ON … NO COMENT!! /:/
8:22 am
Laro, jesi vidjela kako se zove? Ja sam im svima zapamtila imena, i odmah bi gledala kako se zovu. Jedina sestra koja nije nosila plocicu, a koja je jedina bila mimo drugih, standardno nadrndana, neljubazna, nevaspitana je neka Daliborka cini mi se da su je tako zvale sestre. Pamtim je kao takvu i prethodna dva puta. Ostale su bile odlicne.
I Mirjana je u pravu, trebala bi poslati pismo zastitniku, kazes koji je to bio dan i u koliko sati, znace ko je.
10:27 am
Ima tamo dosta dobrih ljudi, ja sam upoznala neke dobre ljude u Porodilistu, ali ima i losih sto je u neku ruku i logicno jer nismo svi isti. Zato treba uraditi sve sto je potrebno da se lose ispravi, a na tome ce nam biti zahvalni, vjerovali ili ne, i oni koji svoj posao tamo rade korektno i posteno.S tim sto kad kazem uraditi sve, to tako i mislim. Na kraju krajeva, neka se i ne uspije da taj neko bude opomenut, kaznjen ili sl., ali barem cemo znati da smo probali.
Mada sa pravim pristupom ne moze se omanuti
2:36 pm
Sto se tice porodjajne sale ja imam samo rijeci hvale za njih,ali ovamo na odeljenje sestre su isto fine samo me box gdje su bebe iznenadio,treba da su ljubazne da objasne,rade naljepsi posao sa bebama gdje ce ljepse.
Zao mi je sto nisam vidjela kako se zove,jer u tom trenutku ja sam se osjecala kao najgora majka koja kao da ne zeli da nahrani svoje dijete.
Mada mogu poslati pismo i reci koja je smjena bila pa neka ih opomenu,ako to i rade uopste.
7:23 pm
Lara, molim te da obavezno posaljes pismo. Jako je bitno da, zbog promjena na bolje,ne popustamo vec naprotiv da ih stalno opominjemo. Pritisak(jako nizak inace) mi se utrostrucio cini mi se kad sam procitala sto ti je ta nazovi sestra rekla. JEDNOSTAVNO NIJE U REDU! Ne bi smjelo da se osjecas kao losa majka zbog necega sto je rekla jedna losa osoba. Zao mi je sto si imala takvo iskustvo, zato posalji pismo i pomozi da se druge majke ne osjecaju slicno.
8:40 am
Julija said
Lara, molim te da obavezno posaljes pismo. Jako je bitno da, zbog promjena na bolje,ne popustamo vec naprotiv da ih stalno opominjemo. Pritisak(jako nizak inace) mi se utrostrucio cini mi se kad sam procitala sto ti je ta nazovi sestra rekla. JEDNOSTAVNO NIJE U REDU! Ne bi smjelo da se osjecas kao losa majka zbog necega sto je rekla jedna losa osoba. Zao mi je sto si imala takvo iskustvo, zato posalji pismo i pomozi da se druge majke ne osjecaju slicno.
Slazem se! Niko nema pravo da omalovazava ili vrijedja pacijenta, a oni ozgleda to rade kako bi prikrili sopstvene gske i kasnjenja (cast izuzecima).
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
4 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333