11:45 pm
http://cokoladaforum.com/slike…..20beba.jpg
Povodom dobijanja nagrade jedne od najpoznatijih marketinških kompanija
Saatchi & Saatchi
1:00 pm
Cini mi se da sam ja ranije razumjela da ce samo porodjajnu salu da renoviraju, ali ne i akuserstvo. Medjutim, vidim da ce ipak sve renovirati:
http://www.vijesti.me/vijesti/…..anak-77078
Naravno, ako ne slazu
8:43 pm
gledah sad prolog o najavi pocetka adaptacije na dnevniku tv vijesti.
prvo Kristina izgledas odlicno!!!! nadam se da se tako i osecas
cini mi se na prvo gledanje solidan prilog mada cu veceras pogledati jos jednom, svidja mi se sto su vise puta pomenuli udruzenje i akciju, sto su i novinarka i kristina pomenule da se oseca pomak u samom odnosu, da se ne vade da se samo zalimo… ai direktor klinickog mi je delovao skromno bexz preteranih obecanja i fino rece moli sve da budu strpljivi nece biti jednostavno…
a najbolje je sto je na snimku iz sale u par navrata vidi dr crnogorac, sigurno sasvim slucajno, a kao zamuceno da se ne vide lica
al kad rece na kraju priloga da je stiglo idejno resenje za novu zgradu, kazu bice to sigurno jedno od naprednijih porodilista u regionu slatko se
11:13 pm
Treba da si ponosna sto je receno koliko si djece rodila i jos radis u sirem smislu za bolji zivot svojoj (i nasoj) djeci.
Opet ja moram: trebala si im isto malo priprijetiti, makar nesto u fazonu da ce Udruzenje nastaviti da prati sta se radi i preko svojih clanova i dobrom saradnjom sa institucijama dalje raditi na unaprijedjenju…. mislim, lupetam sad, ali samo da znaju da mi nismo zadovoljni dok ne vidimo sve zavrseno i da pratimo… bez zle namjere, samo da ne ispadne da nam zamazu oci (kao ovo sa listama cekanja za vrtice).
Inace, bila si sasvim ok!
9:14 am
Ih, ja naravno ne stižem ništa da pogledam… Sad s posla ne mogu, odgledaću doveče od kuće.
Pretpostavljam da Kristini i svima vama, drage žene, treba da čestitam što ste izgurale da počne rekonstrukcija porodilišta u KC. Svaka čast!
Da li bismo mogli, kao Udruženje, u sklopu rekonstrukcije porodilišta da predložimo i izguramo još jednu ideju, za koju nije potrebno mnogo sredstava, već samo dobra volja, malo mašte i istrajnost?
Evo o čemu se radi:
Ja sam rodila dvoje djece u tom porodilištu, prvi put nisam ništa znala ni umjela, kao ni bilo koja od vas, ni oko dojenja, ni oko upale grudi, ni oko čega. Da mi je bilo da mi neko da kratki kurs za tih prvih 20-50 postporođajnih dana!! Da li možemo da iniciramo, pa potpomognemo realizaciju, da se svim porodiljama u KC održi kratka prezentacija-predavanje, o stvarima koje slijede u prvom danu nakon porođaja, pa narednih dana, pa kako šta treba raditi, kako se izmuzati, kako dojiti, kada dohranjivati… Ništa komplikovano, ali baš da bi se otklonili svi strahovi koje porodilja ima, najvažnije je pokazati porodiljama da neko misli na njih, da upravo tada još tih dan – dva poslije porođaja imaju vremena da odgledaju to predavanje – da razmisle o njemu, da znaju da imaju kome da se obrate ako ih nešto posebno ili dodatno zanima itd.
Možda nisam smislila toplu vodu, ali meni se čini da je ovo potrebno.
🙂
9:27 am
Tašo to bi bilo super,ali sumnjam.Nisu u stanju da dodju da ti daju informaciju o stanju djeteta a ne da te savjetuju i pomazu.Naravno ja sam za,lijepo bi to bilo,samo ne znam koliko je ostvarljivo.Evo vidjeli smo nacrt ginekologije kako bi trebala da izgleda kad je sagrade,mozda odvoje prostoriju i za to,pa bude neko ko ce se samo tome posvetiti.
9:42 am
Members
NVO Clanstvo
16/10/2010
Taša said
Ih, ja naravno ne stižem ništa da pogledam… Sad s posla ne mogu, odgledaću doveče od kuće.Pretpostavljam da Kristini i svima vama, drage žene, treba da čestitam što ste izgurale da počne rekonstrukcija porodilišta u KC. Svaka čast!
Da li bismo mogli, kao Udruženje, u sklopu rekonstrukcije porodilišta da predložimo i izguramo još jednu ideju, za koju nije potrebno mnogo sredstava, već samo dobra volja, malo mašte i istrajnost?
Evo o čemu se radi:
Ja sam rodila dvoje djece u tom porodilištu, prvi put nisam ništa znala ni umjela, kao ni bilo koja od vas, ni oko dojenja, ni oko upale grudi, ni oko čega. Da mi je bilo da mi neko da kratki kurs za tih prvih 20-50 postporođajnih dana!! Da li možemo da iniciramo, pa potpomognemo realizaciju, da se svim porodiljama u KC održi kratka prezentacija-predavanje, o stvarima koje slijede u prvom danu nakon porođaja, pa narednih dana, pa kako šta treba raditi, kako se izmuzati, kako dojiti, kada dohranjivati… Ništa komplikovano, ali baš da bi se otklonili svi strahovi koje porodilja ima, najvažnije je pokazati porodiljama da neko misli na njih, da upravo tada još tih dan – dva poslije porođaja imaju vremena da odgledaju to predavanje – da razmisle o njemu, da znaju da imaju kome da se obrate ako ih nešto posebno ili dodatno zanima itd.
Možda nisam smislila toplu vodu, ali meni se čini da je ovo potrebno.
🙂
Taso, to nam je cilj ka kome idemo cim uspemo da realizujemo projekat Grupe za podrsku dojenju. Kad budemo imale nase savetnice za dojenje, pokusacemo da izdejstvujemo da se na licu mesta, u KBC, bar jednom sedmicno savetuju porodilje oko dojenja.
Drzimo pesnice sa se sa projektom krene sto pre
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
7 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335