7:07 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
9:53 am
ne zamjerite mi sto necu iscitat sve strane…trebalo mi mi par dana za to
ali po ovim poslednjim vidim da ima pomaka, jupiii
sta sam ja propustila sto se porodih prije ove reforme, heheh
salu na stranu….imam iskustva od prije 4god i sad od januara
(neka me nesko prosvijetli kako da stavim u potpisu tickere, pliiz)
onomad sam bila kao i s prvorotke isprepadana, pola se toga ne sjecam, ali opet nemam nista ruzno za reci, osim naravno uslova, wc-a …. osoblje mi je bilo sasvim ok, mozda samo 2-3 namrgodjene face, nista bitno….cak mi je jedna babica i pomogla kako da naucim da dojim niko mi nista nije trazio , ni direktno ni okolo-naokolo, ko sto mi je rekla jedna ”dobronamjerna” poznanica, da MORAM OBAVEZNO imati svoju osobu tamo tj. podmazat neku sestru da mi bude tamo sve i svja inace me niko nece ni pogledat. sprdnja, to uopste nije tacno…a da se ne lazemo, dosta toga zavisi i od naseg stava bogami, bilo je zena koje su se nicim izazvane ponasale kao da su im seste robovi, drske, bezobrazne, pa naravno da nece dobit ljubaznost na to, sigurno.
sad u januaru drugi put, (doduse ja sam oba carska imala, tako da ne znam o ponasanju osoblja u porodj. sali, samo sam kratko bila u njoj na ctg) isto su svi bili super sa mnom, dolaze da pitaju treba li sto (opet kazem, ‘caricama” je zbilja tesko par dana prvih, tako da su mozda prema nama ljubaznije, nemam pojma, da ne grijesim dusu), ovog puta kreveti na daljinac, sa ruckom za ustajanje, nisam mogla vjerovat ali za to je wc horor, ja mislim da je gori jedino onaj u Boćare kupatilo uzas, hrana sta reci, boranija poslije 3 dana infuzije, da mi raznese crijeva, i parizer, fuj…i da, najgora uspomena definitnivno, pun slivnik opusaka! u wc-u za porodilje! nisam mogla vjerovati da ima zena koje ce pusit i trudne i porodjene, vjerujem da i doje s cigaretom u ruci, uzas!!!
u svakom slucaju, svaki pomak je dobrodosao! i vrijeme je bilo!
12:51 am
sun said
…cak mi je jedna babica i pomogla kako da naucim da dojim
Cak! 🙂 Posto platu prima za neke druge stvari, a mi kao osiguranici takiodje placamo neke druge stvari:)
Montenegrina, nijesam se ja tome nadala, nego me Bubica tjesila:) Sto ce nam toalet papir, treba da se zapiramo:) Toliko zena na dva wc-a i bez tople vode svako malo zamisli da idu da se kupaju. SF je malo reci
11:23 am
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
cak je i jedna babica samo radila svoj posao ( ne kazem da i druge ne rade, svaka cast , ali to im je posao zene!!!)… kao da kazem cak mi je frizerka oprala kosu prije sisanja! u stvari sad mi pada na pamet da bi trebali nekako da trazimo da nam daju opis radnog mjesta zaposlenih u porodilistima, i da znam sta od koga mozemo da trazimo i dobijemo, da ne maltretiramo ni sebe ni njih ako im to nije posao. (npr kad sam dobila cvijece zamolila sam higijenicarku da mi nadje neku teglu, vazu iili sl. da stavim cvijece, i zena mi donijela prerezanu flasu od kisele vode, bila sam joj zahvalna jer se potrudila, nasla flasu, cak je rezala a to joj sigurno ne spada u posao, ali eto…meni je i to bilo veliko sa njene strane!)
da se ne bismo ubuduce odusevljavali ako je neko ljubazan, ili nam pokaze kako da dojimo, ocisti nam ranu itd…ne kazem da treba biti nezahvalan, ali mi se nadjemo u cudu i mislimo da smo nesto posebno, kad naidjemo na ljubaznost i profesionalnost, i to je zalosno…
14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)
5:02 pm
Kristina said
sun said
…cak mi je jedna babica i pomogla kako da naucim da dojimCak! 🙂 Posto platu prima za neke druge stvari, a mi kao osiguranici takiodje placamo neke druge stvari:)
Montenegrina, nijesam se ja tome nadala, nego me Bubica tjesila:) Sto ce nam toalet papir, treba da se zapiramo:) Toliko zena na dva wc-a i bez tople vode svako malo zamisli da idu da se kupaju. SF je malo reci
hhaha, ovo sam napisala misleci na to da mi je SAMA pomogla tj. pitala me jel mi to prva beba i krenula pomagati….naravno da je to njihov posao, ali sad drugi put kad sam bila imala sam 2 cimerke prvorotke i nijedna se babica nije sjetila da pita treba li kojoj pomoc, nego su morale po sto puta da nekog zovu, jer ove sto donose bebe, samo ih tutnu, po 3-4 nose onako pa dok zovu nekog drugog za pomoc beba zaspi (jer je sita, of kors).
6:24 pm
Cestitke montenegrina i jasnao, nek’ su zive i zdrave bebice!
Nisam odavno citala ovaj topic, pa iscitavam poslednjih 15-ak postova, narocito ovih svjezih porodilja i vidim kao neke promjene, ali nesto mi je tu sve “tranjavao”, kao da je to eto danas, pa cemo sutra po starom. Bojim da tu napretka nema. To je moj utisak, ne mora da znaci.
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
3 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333