A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Porodilište u Podgorici
07/03/2012
9:27 pm
marijana
Forumaš(ica) ipo
NVO Clanstvo

Guests
Forum Posts: 132
sp_UserOfflineSmall Offline
501sp_Permalink sp_Print

Danas sam napisala jedan podugacak post ali je greskom otisao u bespovratFrown. Zato, samo cu sad kratko. Prvo, zelim da cestitam svim forumasicama koje su javno iznijele svoja iskustva i potpisale se imenom i prezimenom. To je gradjasnki odgovorno ponasanje prema svojoj djeci i prema zemlji u kojoj zivimo. Hvala!!!

Drugo, treba odrzati temu i insistirati da se stvari poboljsavaju iz dana u dan te da ne padne u zaborav sve ovo sto se ovih dana desava.

Trece, treba imati u vidu da ljekari i sestre koji se ne ponasaju onako kako im profesija nalaze imaju jako siroko drustvo u pacijentima koji se ne ponasaju onako kako to zahtijeva 21.vijek. Vjerujem da ce sada, kada se nakon sedam i po godina, ponovo vratim u porodiliste biti manje porodilja koje puse po sobama, manje onih koje su dosle da se porode tip top nasminkane a za sve dane boravka u porodilistu nisu htjele da se ustanu i ruke operu, manje onih koje nece da doje djecu, manje dama koje prepricavaju po sobama bapske obicaje i predanja da crven-konac i bijeli luk rasprsuju sve strahove, bolesti i urokljive oci onih koji citaju knjige i vjeruju da se zemlja okrece….

Da ne bude nejasnoca – oni u bijelim odorama se razlikuju od nas us pavacicama u tome sto imaju diplomu za to sto treba u bolnici da rade, mi nemamo, oni primaju platu za to sto nas poradjaju – mi ne, oni imaju drustvenu odgovornost, ali imamo je i mi. Klin se klinom NE izbija. Klin se izbija znanjem i hrabroscu.  

07/03/2012
9:41 pm
baby-blue
Guest
Guests
502sp_Permalink sp_Print

branka83 said

Vidim zalite se na Hajru a meni je ona bila super.. Mada pretpostavljam da je bila super zato sto kad je ona dosla u smjenu, ja sam vec imala epidural i nisam se vise opirala pregledima i plakala… Mogu vam reci da je svima laknulo kada sam primila epidural jer sam do tad vristala i plakala dok su me pregledali krvnici…

Ja nisam plakala i vristala,cak me je doktorica i pohvalila na kraju,ali tu sestru pamtim tako kako je opisah…mozda bi bila fina i prema meni  uz epidural,onda ionako ne bih osjetila krvnicki pregled 🙂 

07/03/2012
9:54 pm
draganica
Guest
Guests
503sp_Permalink sp_Print

Marijana,

možda je bolje sada, ali ipak ja sam odlučila (ako se ikad više budem porađala u PG) da preduzmem neke preventivne radnje Wink, koje svima preporučujem. Evo ih:

-ne daj da te onim zahrđalim brijačem taknu već se sama kako god znaš i umiješ sa stomakom do zuba “sredi” kući, pa makar morala napraviti gimnastičku inovaciju dostojnu OI u Londonu ove godine

-dovuci 2-3 paravana od kuće da bi imala malo privatnosti pri klistiru ili porođaju

-ponesi asepsol i nepropusne plastične papuče za tuširanje slučaj da su tuševi i dalje onako reprezentativni i živopisni, možda te ipak ne zapadne onaj sa ATV

-poneku “zamku” za bube, ima povoljno u Tuzima

-ponesi novinarsku legitimaciju i nosi oko vrata na svakom koraku

Mada, mislim da bi najbolje prošla kad bi odlučila da napraviš jedan reality i dovedeš ekipu TV da isprati cijelu situaciju.

Šalu na stranu, nadam se da je i ova cijela priča doprinijela da se barem mrvicu stvari poboljšaju i da ćeš nam prenijeti da je sad bolje.

07/03/2012
10:26 pm
just mamma
Guest
Guests
504sp_Permalink sp_Print

Marijana, vidjeh da si pominjala brošure o porođaju, dojenju, što ponijeti u porodilište, kako se sprema torba, što je potrebno od dokumentacije  i sl. Te brošure je štampao UNICEF i ima ih u svim Domovima zdravlja. Ja sam ih dobila kada sam išla u Školu za trudnice u Domu zdravlja kod Radio stanice. Mislim da su ok. Mada možda bi trebala jedna gdje je sve zajedno obuhvaćeno. Pa da se distribuira Domovima zdravlja a oni trudnicama kada dolaze na pregled.. Što se tiče priprema koje draganica pominje ja sam se pred porođaj izdepilirala kao da ću na plažu ono baš fino  🙂 i opet džaba! Kaže mi babica(koja je inače bila stvarno divna): Vidim da si se sredila ali moram makar jednom provući..Eto to su pravila iz praistorije nažalost koje oni moraju da poštuju.

07/03/2012
10:31 pm
draganica
Guest
Guests
505sp_Permalink sp_Print

just mamma – eto imamo različita iskustva, meni je ova sestra kad je bacila pogled rekla – aaaaa, baš fino, ovo je baš onako kako mi volimo. Nije mi bilo jasno, al sam bila srećna što sam izbjegla onaj brijač pun kamenca iz 1947 :/ 

07/03/2012
10:34 pm
just mamma
Guest
Guests
506sp_Permalink sp_Print

E i meni su svi pričali da je odvratan, tup i prljav i ja htjela da ga izbjegnem..I opet ništa! Dobro me nije posjekla kad nije bilo ništa za micanje 🙂 No, da je samo to tamo problem ova tema ne bi ni postojala 🙂

07/03/2012
10:41 pm
Kristina M
Guest
Guests
507sp_Permalink sp_Print

Draganice, Marijana ce imati tu “srecu” da ce toaleti na akuserskom odjeljenju biti renovirani dok ona tamo dodje, a mozda i cijela porodjajna sala: sa sve posebim boxevima). Znace i kako se ko od osoblja zove jer ce nositi plocice, a zaista sam  sigurna da ce jos po nesto do tada na bolje promijeniti. To je za pocetak

07/03/2012
10:45 pm
just mamma
Guest
Guests
508sp_Permalink sp_Print

Bravo mama x 4 Wink

07/03/2012
10:56 pm
draganica
Guest
Guests
509sp_Permalink sp_Print

E pa Kristi…. ima nade :). Svaka čast!

07/03/2012
11:04 pm
Kristina M
Guest
Guests
510sp_Permalink sp_Print

A najvise sam s eobradovala baby friendly akusertsvu, ali ce njega malo kasnije da rekosntrusiu jer ne mogu sve u kumbulj, naravno nemaju mjesta da se sve odjednom izmjeste. Mada ja necu moci biti sa mojoj bebom, ali hoce mnoge majke poslije

07/03/2012
11:16 pm
marijank
Guest
Guests
511sp_Permalink sp_Print

Kristina said

A najvise sam s eobradovala baby friendly akusertsvu, ali ce njega malo kasnije da rekosntrusiu jer ne mogu sve u kumbulj, naravno nemaju mjesta da se sve odjednom izmjeste. Mada ja necu moci biti sa mojoj bebom, ali hoce mnoge majke poslije

ne shvatam,kako neces biti sa bebom?

to sa ziletom je odvratno,sto ne otici na depilaciju i rijesiti problem.bar sam ja tako radila.Wink

07/03/2012
11:23 pm
Kristina M
Guest
Guests
512sp_Permalink sp_Print

Isla ne isla moraju te oni pet malo obrijati, i meni su to svaki put to radili iako sam sve sama kuci obavljala.

A necu biti jer je beba u boxu a ja u sobi, mada koliko shvatih nece tako biti zadugo

07/03/2012
11:24 pm
wesna
Guest
Guests
513sp_Permalink sp_Print

Na portalu Zena Sam Ja,Kaja Milačic je objavila svoje iskustvo iz divnog nam porodilista..

Please procitajte..iskidala sam se od smijeha…http://www.zenasamja.me/dnevni…..php?id=625

Kristina,ide li ovo u dnevne novine??

07/03/2012
11:39 pm
Kristina M
Guest
Guests
514sp_Permalink sp_Print

Ici ce sjutra:) To je prvi dio, shareovali smo ga na nasoj fbook stranici a D. Novine ce prenjeti sjutra dio samo jer imaju ogranicenje u broju karaktera

07/03/2012
11:50 pm
mirjana
Guest
Guests
515sp_Permalink sp_Print

Kako se ismijah, toliko da me muž doslovce pitao:”Ženo što si zinula”Laugh

08/03/2012
7:46 am
Sandra D
Guest
Guests
516sp_Permalink sp_Print

”Dosle dvije BABE prvorotke da se porode”..uzas i sramota! I mene su sa 30 kad dodjoh prije 3 godine pitali ”Sto si cekala do sad? Boli te jer ti je prvo a imas toliko godina” ( ?!?! )

08/03/2012
9:09 am
marijana
Forumaš(ica) ipo
NVO Clanstvo

Guests
Forum Posts: 132
sp_UserOfflineSmall Offline
517sp_Permalink sp_Print

Draganice – hvalaLaugh

Kristina – sjajno!!!Laugh

Kajin tekst je odlican!!! Hvala i njoj!

A jeste culi vijest o novoj nacelnici ginekologije? Sa Raspopovickom nisam imala iskustva kao pacijentkinja, vec samo kao novinarka. A sa dr Crnogorac sam imala i kao pacijentkinja iskustvaCry

08/03/2012
9:26 am
Sandra D
Guest
Guests
518sp_Permalink sp_Print

Jel ja ovo tek sad saznajem da je ovdje mnogo nas bivsih i sadasnjih novinara?! :):):)

Izvinjavam se sa ”skretanja sa teme” 🙂

08/03/2012
9:38 am
Frida
Guest
Guests
519sp_Permalink sp_Print

http://www.vijesti.me/vijesti/…..anak-63881

Evo ona sto kaze da lazemo…ode… Mada,ako misle da ce time rijesiti problem,nijesu u pravu.

08/03/2012
10:04 am
Frida
Guest
Guests
520sp_Permalink sp_Print

Moram jos nesto…. Ne mogu da vjerujem da misle da ce ovim providnim postupcima nesto postici. I jos kaze “dosadilo joj”,je li ona misli da je nase drustvo stvarno toliko glupo???

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
13 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
4 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335