9:27 pm
Guests
08/10/2010
Danas sam napisala jedan podugacak post ali je greskom otisao u bespovrat. Zato, samo cu sad kratko. Prvo, zelim da cestitam svim forumasicama koje su javno iznijele svoja iskustva i potpisale se imenom i prezimenom. To je gradjasnki odgovorno ponasanje prema svojoj djeci i prema zemlji u kojoj zivimo. Hvala!!!
Drugo, treba odrzati temu i insistirati da se stvari poboljsavaju iz dana u dan te da ne padne u zaborav sve ovo sto se ovih dana desava.
Trece, treba imati u vidu da ljekari i sestre koji se ne ponasaju onako kako im profesija nalaze imaju jako siroko drustvo u pacijentima koji se ne ponasaju onako kako to zahtijeva 21.vijek. Vjerujem da ce sada, kada se nakon sedam i po godina, ponovo vratim u porodiliste biti manje porodilja koje puse po sobama, manje onih koje su dosle da se porode tip top nasminkane a za sve dane boravka u porodilistu nisu htjele da se ustanu i ruke operu, manje onih koje nece da doje djecu, manje dama koje prepricavaju po sobama bapske obicaje i predanja da crven-konac i bijeli luk rasprsuju sve strahove, bolesti i urokljive oci onih koji citaju knjige i vjeruju da se zemlja okrece….
Da ne bude nejasnoca – oni u bijelim odorama se razlikuju od nas us pavacicama u tome sto imaju diplomu za to sto treba u bolnici da rade, mi nemamo, oni primaju platu za to sto nas poradjaju – mi ne, oni imaju drustvenu odgovornost, ali imamo je i mi. Klin se klinom NE izbija. Klin se izbija znanjem i hrabroscu.
9:41 pm
branka83 said
Vidim zalite se na Hajru a meni je ona bila super.. Mada pretpostavljam da je bila super zato sto kad je ona dosla u smjenu, ja sam vec imala epidural i nisam se vise opirala pregledima i plakala… Mogu vam reci da je svima laknulo kada sam primila epidural jer sam do tad vristala i plakala dok su me pregledali krvnici…
Ja nisam plakala i vristala,cak me je doktorica i pohvalila na kraju,ali tu sestru pamtim tako kako je opisah…mozda bi bila fina i prema meni uz epidural,onda ionako ne bih osjetila krvnicki pregled 🙂
9:54 pm
Marijana,
možda je bolje sada, ali ipak ja sam odlučila (ako se ikad više budem porađala u PG) da preduzmem neke preventivne radnje , koje svima preporučujem. Evo ih:
-ne daj da te onim zahrđalim brijačem taknu već se sama kako god znaš i umiješ sa stomakom do zuba “sredi” kući, pa makar morala napraviti gimnastičku inovaciju dostojnu OI u Londonu ove godine
-dovuci 2-3 paravana od kuće da bi imala malo privatnosti pri klistiru ili porođaju
-ponesi asepsol i nepropusne plastične papuče za tuširanje slučaj da su tuševi i dalje onako reprezentativni i živopisni, možda te ipak ne zapadne onaj sa ATV
-poneku “zamku” za bube, ima povoljno u Tuzima
-ponesi novinarsku legitimaciju i nosi oko vrata na svakom koraku
Mada, mislim da bi najbolje prošla kad bi odlučila da napraviš jedan reality i dovedeš ekipu TV da isprati cijelu situaciju.
Šalu na stranu, nadam se da je i ova cijela priča doprinijela da se barem mrvicu stvari poboljšaju i da ćeš nam prenijeti da je sad bolje.
10:26 pm
Marijana, vidjeh da si pominjala brošure o porođaju, dojenju, što ponijeti u porodilište, kako se sprema torba, što je potrebno od dokumentacije i sl. Te brošure je štampao UNICEF i ima ih u svim Domovima zdravlja. Ja sam ih dobila kada sam išla u Školu za trudnice u Domu zdravlja kod Radio stanice. Mislim da su ok. Mada možda bi trebala jedna gdje je sve zajedno obuhvaćeno. Pa da se distribuira Domovima zdravlja a oni trudnicama kada dolaze na pregled.. Što se tiče priprema koje draganica pominje ja sam se pred porođaj izdepilirala kao da ću na plažu ono baš fino 🙂 i opet džaba! Kaže mi babica(koja je inače bila stvarno divna): Vidim da si se sredila ali moram makar jednom provući..Eto to su pravila iz praistorije nažalost koje oni moraju da poštuju.
10:41 pm
Draganice, Marijana ce imati tu “srecu” da ce toaleti na akuserskom odjeljenju biti renovirani dok ona tamo dodje, a mozda i cijela porodjajna sala: sa sve posebim boxevima). Znace i kako se ko od osoblja zove jer ce nositi plocice, a zaista sam sigurna da ce jos po nesto do tada na bolje promijeniti. To je za pocetak
11:16 pm
Kristina said
A najvise sam s eobradovala baby friendly akusertsvu, ali ce njega malo kasnije da rekosntrusiu jer ne mogu sve u kumbulj, naravno nemaju mjesta da se sve odjednom izmjeste. Mada ja necu moci biti sa mojoj bebom, ali hoce mnoge majke poslije
ne shvatam,kako neces biti sa bebom?
to sa ziletom je odvratno,sto ne otici na depilaciju i rijesiti problem.bar sam ja tako radila.
11:24 pm
Na portalu Zena Sam Ja,Kaja Milačic je objavila svoje iskustvo iz divnog nam porodilista..
Please procitajte..iskidala sam se od smijeha…http://www.zenasamja.me/dnevni…..php?id=625
Kristina,ide li ovo u dnevne novine??
9:09 am
Guests
08/10/2010
9:38 am
http://www.vijesti.me/vijesti/…..anak-63881
Evo ona sto kaze da lazemo…ode… Mada,ako misle da ce time rijesiti problem,nijesu u pravu.
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
13 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
4 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333