A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Porodilište u Podgorici
01/03/2012
11:28 pm
caye
Guest
Guests
301sp_Permalink sp_Print

Citam komentare ispod danasnjeg teksta na cafe montenegru, ne mogu da verujem, sta ljudi pisu tj misle, koji je to nivo nekulture, nepostovanja i sebiclukaYell to tacno oslikava trenutnu celokupnu situaciju, zato se te iste setre, cistacice, doktori, ponasaju kako se ponasaju! i niz se siri na prodavacicu, saltersku radnicu, taxistu, uciteljicu, komsiju, dete……..

01/03/2012
11:47 pm
alba
Guest
Guests
302sp_Permalink sp_Print

Dakle, uzas. Ja jednostavno ne znam sto bih rekla. Niti za uzasno potresno svjedocenje niti za primitivne komentare. Jad i cemer od drustva.

02/03/2012
12:59 am
andjica
Guest
Guests
303sp_Permalink sp_Print

Morala bih objasniti neshvaceno jer se osjecam prozvano, Ja sam rekla krenulo se agresivno,sto znaci da mislim da je trebalo ici direktno ali ne bas napadajuce,jer u navdenom tekstu prica ne neko ko je to dozivio nego neko ko je posmatrao,u tekstu se takodje navodi medicinsko osoblje,bez imena ili bilo kojih naznaka,sto je odmah ubacilo citavu ginekologjiu u isti kos,sto znaci da sad Kbc kaze i pozove bilo koga da se javno oglasi ko je dobijao batine i ko je vrijedjan,mislite da bi se taj neko javio,ne nebi vjerujte mi,moje misljenje je bilo da se na blazi nacin nastupi,pa kad se krene onda da pomenemo sve,jer ovaj tekst lagano moze da dobije sire razmjere tipa sudstva,razumijete, Oni ce sve uraditi da se brane i to tako ide u nedogled kao i sva nasa posla. E sad ja samo iznosim svoje misljenje u vezi toga,ako zelimo promjene o njima konkretno treba da se prica,a slucaj u tekstu nebi bile nikakve promjene nego da je srece otkaz i za sestru i za doktora bez ikakve rasprave.

02/03/2012
1:11 am
andjica
Guest
Guests
304sp_Permalink sp_Print

Tijana.p said:

Kristina, nema mjesta nerviranju. Nista trenutno nije vaznije od tvog i mira svake trudnice ili porodilje na ovom forumu. Eto, sad je meni krivo sto spomenuh taj glupi portal, no i ja pukoh danas.

Ovako, imam ponesto iskustva sa medijima, kritikovanjima i nardoskim m+komentarima. Mislim da i ako se krenulo agresivno (a licno nijesam toga misljenja, vec smatram da je bio potpuno korektan tekst), vremenom ce leci sve na svoje. Malo je bombastican naslov, onako senzacionalisticki bio… Pretpostavljam da ce se neka vrata trenutno i zatvoriti Uroditelja, ali ne zadugo, a da ce i MZ uskoro napraviti kontakt. Vjerujem da ce se zdruzenim snagama popraviti uslovi. I kao sto ste vec spomenuli, u nekom od narednih tekstova Udruzenje treba da objavi listu prijedloga sto i kako popraviti (neke stvari odmah, a neke postepeno). Mislim da bi bilo odlicno da se nadje u novinama i pozitivno iskustvo porodilje iz Bara ili Bijelog Polja- čini mi se da su se mamika i alba hvalile uslovima tamo, ako ne grijesim. Pa da se porazmisli kako su te bolnice uspjele da ispune očekivanja, a KC ne.

Razmisljem nesto, koliko je narod zadnjih godina castio i “castio” osoblje ginekologije, vjerujem da bi se mogla izgraditi jedna solidna klinika 😉

Skroz si navela sve na sta sam ja mislila,da se navedu da razmisle kako je u drugim gradovima a kako kod nas i td….Mozete misliti sad taj haos kod njih kad to citaju,jer ljudi koji su u stanju da rade tako nesto verbalno i fizicki da napadaju pacijente oni u stvari ne treba da rade ,a ne da ne rade nesto iz straha da ne izadje u neovine ili da ne dobiju otkaz.

02/03/2012
8:28 am
Sandra D
Guest
Guests
305sp_Permalink sp_Print

oce li mi ko reci gdje je to pisano na CDm-u ubih se trazeci jutros da procitam sta su pisali?

02/03/2012
8:33 am
caye
Guest
Guests
306sp_Permalink sp_Print

wesna said:

http://cafemontenegro.com/inde…..ews=232935

Evo link za CDM 

02/03/2012
8:50 am
Majja
Guest
Guests
307sp_Permalink sp_Print

Zgrozih se citajuci ove komentare na CDM. Kakav smo mi to narod! Ako nismo licno dozivjeli ovako nesto, jeste neka zena pored nas, prijateljica, rodjaka…svi znaju da je ovo ziva istina, da se ovakve price ponavljaju godinama unazad! Kako neko moze da sumnja u istinitost teksta!!!!FrownFrownFrown

02/03/2012
8:53 am
Kristina M
Guest
Guests
308sp_Permalink sp_Print

E svasta mi je kroz glavu prolazilo od juce i oko svega sam se bakcala, ali sad nesto opet tumbajuci skontah: Ljudi moji, pa zar treba sad neko da se snebijeva zbog svega ovoga? Konacno je neko prelomio i rekao na sta je sve naisao na odjeljenju Ginekologije i akuserstva u Klinickom centru, ono sto je dozivio i vidio, sto smo svi znali, i sto je nedopustivo, i sad treba da se razglaba je li to tacno, je li saopsteno kako treba, je li se moglo na drugi nacin, kako ce oni sve to shvatiti.. Sve je meni to ustvari prolazilo kroz glavu, ali me opet ljutnja i prisjecanje navedose jutros da NIJE trebalo. Uostalom, niko u tamo nije rekao da se to desava svim zenama koje dodju u KC, niko nije rekao da su prema svima takvi kakvi jesu da su svi zaposleni takvi, ali je cinjenica da neki jesu i da su neke zene, i ne tako malo njih dozivjele sve to.

Ne idemo mi u porodislite zbog njih nego su oni tamo zbog nas.Ne idem ja da se poradjam da bih njih maltretirala i sebe i svoje dijete a sve na racun njihove brige za nase zdravlje i njihove nervoze. Duzni su da nam pomognu i da nam obezbijede osnovne uslove. Duzni su jer smo mi duzni da njima svaki mjesec placamo osiguranje, iako ga ne koristimo. Ja nemam dje drugo da se porodim bez tamo, i da imam opet bih njima morala da placam iako ne bih koristila njihove usluge. Stvarno su se kockice pobrkale. Necu da “vatam vezu” da bi se neko na mene obrnuo kako treba i kako mu je profesionalna i eticka obaveza, necu  milion stvari na koje me tamo primoravaju i sad stvarno necu 🙂

02/03/2012
9:01 am
mare
Guest
Guests
309sp_Permalink sp_Print

Ne bih se nervirala oko glupih komentara koji opravdavaju viku, psovke i udarce, jer to govori dovoljno o autorima. Treba imati na umu i da osoblje Klinickog centra zivi medju nama, odnosno da su oni samo odraz opce kulture i nacina ponasanja. Mislim da je bitnije da je to jucer bio daleko najcitaniji tekst portala, a i sa najvise komentara. O taktici – je li bilo bolje poceti od rupa na spavacicama i losih kreveta ili krupnih i sustinskih problema koji se mogu rijesiti bez ulozenog novcica? Pa, odgovor na ovo prvo vec znamo – nema para, pa se strpite, ne budite razmazene. Profesionalno ponasanje osoblja je vec placeno. Ako iz Ministarstva i uprave KC i ne bude javnog priznanja greske, makar ce se oni sto vicu i udaraju razmisliti hoce li im, konacno, ime izaci u novinama. A to bi, nakon sto su price konacno u javnosti, mogao biti sljedeci korak. 

02/03/2012
9:17 am
Dusko Mihailovic
Guest
Guests
310sp_Permalink sp_Print

Ono što bi bila normalna reakcija struke, uprave KC, Ministarstva zdravlja… nakon ovih ispovijesti (a ima ih vec danas vise ovdje na portalu, nego sto ih je bilo juce) je da odmah uz pomoc hrabrih zena koje su rijesile da se prekine cutanje o najgorim stvarima koje se desavaju u nasem zdravstvu, odmah ustanove po protokolima koje je osoblje dezuralo kada su se dogadjali incidenti i sprovede disciplinske postupke a cak i u slucajevima korupcije i nesavjesnog rada oduzme licence i izopsti takve iz Ljekarske komore i javno izvini svim zenama u Crnoj Gorri koje su prosle takva maltretiranja, ponizavanja i stres.

02/03/2012
9:28 am
Majja
Guest
Guests
311sp_Permalink sp_Print

” Četvoro djece sam rodila u podgoričkoj bolnici. I ni jedan jedini put se nisam srela sa ovakvim slučajevima koje vi iznosite na portalu roditelji.me. Niti ja imam to iskustvo niti bilo koja žena koja je tamo ležala, niti moje prijateljice…..koje imaju po 2-3 djece. Vi ste sve princeze, naučile ste da živite na svilenim krevetima. Milo vam je napraviti dijete, a nemate snage da ga rodite. Oćete da doktor i babice učine umjesto vas. Daj prekinite više sa tim glupostima. ” Rece jutros neka teta koja sebe naziva MAJKOM i ostade ziva! Yell Znam da se ne treba obazirati na ovakve komentare i gluposti ali mene je ovo toliko iznerviralo, pretrnula sam sva kad sam procitala. Kad ovo izjavi jedna zena, majka…sto ocekivati od drugih! 

02/03/2012
9:56 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
sp_UserOfflineSmall Offline
312sp_Permalink sp_Print

ma nema razloga za nerviranje oko komentara, ja krenuh juce 100x da se registrujem i odgovorim  tamo, ali nema potrebe , zaista!  puno vise je onih koji podrzavaju i slazu se sa napisanim tekstom. 

mislim se sta odgovoriti osobi koja kaze da bez malo psovke i samara zena i nije sposobna u tim momentima donijeti dijete jer je “van sebe”  …  i jos malo…Confused (jer ocigledno je da ma sta odgovoris nece shvatiti)

Ja  zelim cestitati ovim zaista hrabrim zenama koje su svojim imenom i prezimenom stale iza ovih prica!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

02/03/2012
9:57 am
anki
Guest
Guests
313sp_Permalink sp_Print

e ovo je nevjerovatno, a sto smo mi “princeze” – nemajke, sad je ova crnogorka hrabrija od svih nas, samo je ona prava majka, e ja cu vam priznat da sam kukavica,velika kukavica… ali da sam se potrudila ko nikad u životu, ja nijesam vriskala ali nijesam umjela da dam taj neki famozni napon, a i kako cu, ko mi je rekao kako, a pitala sam, uz sav bol i muku pitala sam kako, ali od oni se nimalo nijesu potrudili ni dobar dan da kažu, a kamoli nesto bolje…

a i da smo umjele i mogle same, 99% nas, sigurna sam nikad nebi otisle tamo…

02/03/2012
9:58 am
bubica
Guest
Guests
314sp_Permalink sp_Print

Ja mislim da jeste trebalo sve ovo da krene i treba da se napravi ovakva frka i treba da se jave i ovi koji negiraju,vredjaju…meni ne smeta.

Sve ovo treba,da bi nesto prestalo da se dogadja,a nesto pocelo! Jasno je da su potrebne velike promene,ali evo,neka pocnu prvo sa ovima za koje im ne trebaju materijalna sredstva(mada im je to najlakse,mnogo je teze nauciti nekoga ljudskosti,kulturi i poslu koji ne zna da radi).

I opet cu izaci javno gde god treba,bez imalo srama i stida,jer pojedinci treba da se stide mene i ostalih zena koje su prosle slicno.

02/03/2012
10:00 am
bubica
Guest
Guests
315sp_Permalink sp_Print

Ja  zelim cestitati ovim zaista hrabrim zenama koje su svojim imenom i prezimenom stale iza ovih prica! 

hvala mamika.

02/03/2012
12:21 pm
Marijachi
Guest
Guests
316sp_Permalink sp_Print

E sad pročitah komentare ispod jučerašnjeg teksta.Još jednom me udari šamar istine;u kakvom društvu ja živim,i što se vratih u matičnu mi Crnu Goru.Komentari tipa pa i treba šamar,i psovke,i slično..Jao,mili Bože,primitivizam nikako da se iskorijeni iz ove zemlje.

I šta onda da očekujemo od doktora i babica,kad nam je narod ovakav?Užas nad užasima…

02/03/2012
3:18 pm
just mamma
Guest
Guests

Ne mogu vjerovat da se neko smije nad sudbinama drugih ljudi..Mislim na komantare sa CDM

02/03/2012
3:24 pm
Kristina M
Guest
Guests
318sp_Permalink sp_Print

To samo govori i zasto je sve to tako. Eto zasto. Nekima je to normalno

02/03/2012
3:32 pm
Kristina M
Guest
Guests
319sp_Permalink sp_Print

A moram vam i reci da cete se sjutra prijatno iznenaditi izjavom Ministra Radunovica na ovu temu. Ja jesam. Ne mozemo prenijeti danas nista jer je dao izjavu D. novinama ali cemo je sjutra od njih preuzeti. Milo mi je zbog svih ovih zena ovdje, a posebno onih koje su rijesile da javno pricaju o tome sta im se desilo u KC i sta su tamo vidjele

02/03/2012
3:35 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
sp_UserOfflineSmall Offline
320sp_Permalink sp_Print

Kristina, ja se tebi divim!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)