A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Porodilište u Podgorici
01/03/2012
4:20 pm
Marijachi
Guest
Guests
281sp_Permalink sp_Print

Što se tiče čašćavanja to je tako ružno,i krive su porodilje,i ovaj narod.Ja da radim taj posao i da mi neko da 100 evra jer sam porodila ženu ja bio to lijepo odbila,jer je to takva uvreda.Pa nisu oni svadbeni pevači.Platili ili ne isto vam dođe.

01/03/2012
4:58 pm
wesna
Guest
Guests
01/03/2012
5:17 pm
Kristina M
Guest
Guests
283sp_Permalink sp_Print

Bolje da nijesi stavljala, ja sam se bas iznervirala oko tih komenatara:)

01/03/2012
5:21 pm
wesna
Guest
Guests
284sp_Permalink sp_Print

I ja ,i postavih moj komentar..

Ne treba se cudit,uvijek ce se naci neko da kaze”to nije tacno,to su gluposti itd..”

bas me interesuje oce li se oglasit iz kbc-a ili ministarstva sa nekim njihovim demantom slicne sadrzine”porodiliste je sjajno i bajno,sve je tamo vrhunsko ,od kadra do opreme”

01/03/2012
5:25 pm
Kristina M
Guest
Guests
285sp_Permalink sp_Print

Tijana.p said:

Za razliku od odjeljenja akušerstva, zaista divno iskustvo sa njima te noći, što ne bih mogla da kažem za prethodna 2 porođaja.

I moja su sva tri iskustva takva, u porodjajnoj sali je bilo sve super, izuzev onog momenta sa epiduralom, i zidovi su vise culi za to i ne mogu vise da se ponavljam, ali to je posebna prica. ja sam sa akuserstvom i njihovim uslovima zgranuta, u najmanju ruku. Od onih tehnickih do onih drugih, koji se ticu odnosa prema zenama, a i bebama (kljukanje adaptiranim mlijekom i daleko od majke)

01/03/2012
5:50 pm
bubica
Guest
Guests
286sp_Permalink sp_Print

postavila komentar na CDM,bolje da nisam citala pojedine…ali ipak ovih komentara koji “nas podrzavaju” ima vise,ako je to za neku utehu…

01/03/2012
5:52 pm
majai
Guest
Guests
287sp_Permalink sp_Print

Za @Anu , post 273, dr.Jovović P.(izvinjavam se)!Mislim da se većina žena koja ga je srela u KC slaže samnom po pitanju njega…Moje trudnoće je vodio dr.Jokmanović-koji je divan čovjek..tačnije:normalan!!Nikada mi nije tražio centa NIKO od sestara, doktora ili babica, suprug je na moje insistiranje donio poklon oba puta za babice koje su me porađale…Ja BABICAMA ne zamjeram ništa, ne bih radila njihov posao za 5000 eura, (zbog same odgovornosti) a one na akušerstvo…kao i na svakom drugom odjeljenju…Fali im kulture i ljubaznosti(pojedinima, normalno)..to nije ništa novo..

01/03/2012
6:45 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
sp_UserOfflineSmall Offline
288sp_Permalink sp_Print

kakva se bura digla, ali neka je, bolje da se o tome prica nego suti!  da li se udruzenju javio iko iz ministarstva ili kbc?

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

01/03/2012
6:48 pm
andjica
Guest
Guests
289sp_Permalink sp_Print

Dr.Zan Mrdovic je uzimao 300e za epidural,i o tome se javno govorilo,znalo se tacno koliko je,s”obzirom da je materijal koji je koristio klinickog centra,i da je tu njegovu specijalizaciju platio KBC,sad je smanjen i uplacuje se na ziro racun od cega dio ide Kbc,dio njemu,a prije su pare isle u ruke,ali dobro to nije tako strasno bar si znao sta si platio. Ja opet kazem nijesam imala problema sa osobljem,jeste me vodila nacelnica dr.Raspopovic,ali cure koje su bile do mene nije,pa su i one imale tretman kao ja. Sto se tice cascavanja samo je narod kriv i niko drugi,kad se moja majka poradjala od cascavanja nije bilo pomena,i stvarno to ne razumijem ides 9 mjeseci privatno i placas kontrole i da jos castis pare. Nekad je bebu iznosila babica da je vidi otac poslije porodjaja i nju su ljudi cascavali,medjutim to sad radi doktor,pitajte se zbog cega. A cascavanje ne samo na ginekologiji nego uopste je uzas. I neko pomenu kakva kola veze ovi iz vlade,a da vidite kola pojedinim ginekolozima,hirurzima i td,sve od plate i od kreditaLaugh

01/03/2012
7:14 pm
Tajchi
Guest
Guests
290sp_Permalink sp_Print

Licnog sam uvjerenja, da bi prisustvo clana porodice, kao u svijetu, pa bilo to muz, sestra, majka, potpuno onemogucilo ovakve bahanalije osoblja. I nek mi niko ne prica kako nije moguce pregraditi porodjajnu salu! Ne no se putuje na mjesec, a par pregradnih zidova se ne moze dodati!

01/03/2012
8:18 pm
Kristina M
Guest
Guests
291sp_Permalink sp_Print

mamika said:

kakva se bura digla, ali neka je, bolje da se o tome prica nego suti!  da li se udruzenju javio iko iz ministarstva ili kbc?

Dnevne novine ce traziti od njih komentar koliko sam shvatila. Vidjecemo sta ce reci. nadam se da ce novi direktor definitivno prelomiti da tamo nesto mijenja. Ali ce se sada poteci opet ona prica o novom porodilistu, jer su je opet aktuelizovali, angazovan je neki strucnjak koji treba da radi analizu sta sve treba i kako treba, i radice se do kraja godine. Dugo, bas dugo, strah me da ce se opet cijela prica previse odugovlaciti.

01/03/2012
8:20 pm
Kristina M
Guest
Guests
292sp_Permalink sp_Print

Andjice, citajuci ovaj tvoj posljednji post zapitah se da nije neka greska, jer kao da sam ga ja pisala 🙂 Potpuno se slazemo u svemu, ali svemu. 

01/03/2012
8:34 pm
andjica
Guest
Guests
293sp_Permalink sp_Print

Kristina said:

Andjice, citajuci ovaj tvoj posljednji post zapitah se da nije neka greska, jer kao da sam ga ja pisala 🙂 Potpuno se slazemo u svemu, ali svemu. 

Rekla bih da si onako skroz upucena u situaciju,kako ginekologije tako i drugih zdravstvenih ustanova,sto je za pohvalu,i smatram da bi vecina zena trebalo da bude upucena na mnoge stvari,jer ima tu i lijepih i losih strana,mi se nadamo da cemo popraviti lose. A ja sam sasvim slucajno zdravstveni radnik i to ne na salteru nego u Hmp,ali sam i pored toga vrlo realna i primjecujem mane. Misljenja nam se upravo zbog toga podudaraju.Wink

01/03/2012
8:59 pm
Kristina M
Guest
Guests
294sp_Permalink sp_Print

Zato sam se ja malo danas i iznervirala oko svega sto se mozda na kratko ali ne ovdje nego na nekim drugim mjestima okrenulo u drugom pravcu. Sustina je da postoji bezbroj malih stvari i probelma od kojih se mora i moze krenuti, i mislim da se mogu rijesiti u dva dana, tipa pokvareni prozori, neuslovni toaleti (drzaci za garderobu u tus kabini, daska za wc solju…), nedostatak ciste posteljine, nedovoljno dobra hogijena… za sve to treba strasno malo novca i volje. Onda one malo teze promjene, ali samo malo teze – normalno ophodjenje osoblja, ne mora biti ljubav ilj ljubaznost smo da bude na nekom pristojnom nivou, pruzanje pomoci u dijelu koji se tice dojenja (na maksimum povecati pomoc u tom segmentu), poboljsanje ishrane i dozvoljavanje unosenja hrane, pristup bez tenzije u porodjajnoj sali sa svima… ma ne znam sta li vec sve tu moze potpasti. 

A onda i najtezi dio tipa – pracenje porodjaja i kraja trudnoce bez forisanja, zakazivanja, induciranja… pomoc u samoj pripemi kad se udje u salu, ukratko ponasnjenje sta sve slijedi i kako treba da se zena poradja, omogucavanje epidurala kad god neko to zeli a ne kad je neko u smjeni, dojenje bebe odmah nakon porodjaja i malo duzi moravak sa njom… Ustvari sve one krupne stvari koje se mogu prilagoditi sadasnjim prostorijama u klinickom centru. Tu ne pricam o prisustvu clanova porodice porodjaju, boravku majki i beba zajedno u sobama, normalnim posjetama nakon porodjaja… to mi je jasno da se sad ne moze u onakvim prostorijama ocekivati. 

Ali ne moze se sve staviti na cekanje da se ostvare ti takvi uslovi. Svo to cekanje i dovelo dijelom do svega ovoga. Mora se od necega krenuti. Neka ljudi imaju mogucnost oni koji hoce da ostavljaju novac dato i urade, ali da se on ne dijeli nikome direktno nego da se koristi za poboljanje samih uslova na odjeljenju. Ima nacina bezbroj samo se treba opreijeliti da se krene sa promjenama

01/03/2012
9:52 pm
andjica
Guest
Guests
295sp_Permalink sp_Print

Skroz se slazemo,i ja sam tog misljenja da se malo agresivno izaslo,sto odmah dovodi do prepucavanja i branjenja ,a ne vodi nicemu,bojim se da opet ne ostanemo na istom. Istina je da se nesto moze uraditi za dva tri dana,neto opet za mjesec,ali je sve to nesto sto je dobro,humano,bez velike pompe,ako vide da se to mirno obavilo i bez smetnji mozda dozvole jos toga. Znaci jedna cesma nova bi pokrenula neke stvare samo da dozvole da se nesto uradi,nije trebalo krenuti odmah sa optuzbom ali sta da se radi.

01/03/2012
10:20 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
sp_UserOfflineSmall Offline
296sp_Permalink sp_Print

andjica, kako mislis nije trebalo odmah krenuti sa optuzbom, i da je agresivno?   zar je “odmah” ako su to stvari koje traju godinama ? neke zene ovdje su pricale da se nista nije promjenilo od kad su radjale 1.,2.,3 dijete…znaci nekoliko godina sigurno. A ako zvuci agresivno, pa to je ono sto su dozivjele, da li je to njihova greska?  

tu i jeste nastao problem sto se predugo sutjelo o svemu, a da su zene izasle sa pricama o slomljenoj wc solji, ili kupatilu bez sijalice itd zar bi ih iko shvatio ozbiljno? svi bi se pitali o cemu ove  razmazene princeze pisu- zene su se najvise od svega zalile na bahatost!  nekoliko puta je ovdje ponovljeno da bi sve oprostile u tim momentima, ali ne mogu drskost i bezobrazluk…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

01/03/2012
10:25 pm
Tajchi
Guest
Guests
297sp_Permalink sp_Print

Ja bas jesam da se jasno i glasno kaze sta je i kako je. Sta, treba se snebivati i opet cutati? Klasicna uloga zrtve, koja predugo mucena, brani mucitelja (sad sam i ja pocela sa ostrim rijecima). Stvarno ne volim, ili nisam takva osoba, da nesto izokola i snebivnljivo radim. Ako je greska – greska je, ako su batine bile – bile su. Ne interesuje me razlog, jer ni zatvorenike po konvenciji o ljudskim pravima ne smijes biti u zatvoru, a ne zene na porodjaju. A sto zele da im bude sve dopusteno, jer misle da su preuzeli ulogu Svevisnjeg – to je njihov problem.

01/03/2012
10:36 pm
Kristina M
Guest
Guests
298sp_Permalink sp_Print

Upravo zato i ja mislim da je dobro sto je objavljeno, jer se do sada nije pricalo o tome javno. Sve smo mi ovo znali ali se nije htjelo javno reci, a nadam se da ce taj dio i uicati najvise da se nesto mijenja. Dakle, javno se kaye sta je i kako, a onda se krece djelovati od najsitnijih do najvecih problema.Jer kad neko ko ne radi dobro svoj posaozna da se ga mozda neko sjutra prozvati zbog toga, mozda malo i razmisli.

A komentari nije ovo tacno, nije to sve tako strasno… ovi koji su me strasno ali strasno iznervirali danas, prosto ne mogu da vjerujem da neko moze da izgovori. Pa zasto bi neko za ime boga lagao tako nesto?! I kako to da su price uglavnom iste, ne one tamo u novinama nego ove ovdje, ima ih strasno puno.

Ne treba generalizovati, nijesu svi isti, nijesu svi grijesili i ne treba sve lincovati, ali se moraju neke stvari jasno i glasno reci, a oni koji rade svoj posao kako treba se tu nece pronaci (ponavljam se vise danas milioniti put). Izvinjavam se ako sam dosadna

01/03/2012
10:59 pm
mirjana
Guest
Guests
299sp_Permalink sp_Print

Kristina,

Nemoj se ti nama sjekirati,da tebe nije bilo ne bi ni imali prostora da raspravljamo o ovome…. Ako je i krenulo agresivno, kako neki misle, neka je… mora od nečeg…. a o dušebrižnicima ne treba ni raspravljati, jer su to uglavnom oni koji nikad nisu ni kročili na to divno mjesto KBC.

Slažem se da prvo treba popraviti tehničke stvari za koje ne treba mnogo ni novca ni volje, makar da se dovede u pristojno , humano stanje.

I baš jedva čekam da vidim kako će odreagovati KBC i naš divni ministar.

01/03/2012
11:18 pm
Tijana
Guest
Guests
300sp_Permalink sp_Print

Kristina, nema mjesta nerviranju. Nista trenutno nije vaznije od tvog i mira svake trudnice ili porodilje na ovom forumu. Eto, sad je meni krivo sto spomenuh taj glupi portal, no i ja pukoh danas.

Ovako, imam ponesto iskustva sa medijima, kritikovanjima i nardoskim m+komentarima. Mislim da i ako se krenulo agresivno (a licno nijesam toga misljenja, vec smatram da je bio potpuno korektan tekst), vremenom ce leci sve na svoje. Malo je bombastican naslov, onako senzacionalisticki bio… Pretpostavljam da ce se neka vrata trenutno i zatvoriti Uroditelja, ali ne zadugo, a da ce i MZ uskoro napraviti kontakt. Vjerujem da ce se zdruzenim snagama popraviti uslovi. I kao sto ste vec spomenuli, u nekom od narednih tekstova Udruzenje treba da objavi listu prijedloga sto i kako popraviti (neke stvari odmah, a neke postepeno). Mislim da bi bilo odlicno da se nadje u novinama i pozitivno iskustvo porodilje iz Bara ili Bijelog Polja- čini mi se da su se mamika i alba hvalile uslovima tamo, ako ne grijesim. Pa da se porazmisli kako su te bolnice uspjele da ispune očekivanja, a KC ne.

Razmisljem nesto, koliko je narod zadnjih godina castio i “castio” osoblje ginekologije, vjerujem da bi se mogla izgraditi jedna solidna klinika 😉

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
12 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
4 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335