A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Kiretaza
13/12/2012
9:59 pm
dany
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 7
sp_UserOfflineSmall Offline

Dragi forumasi, 

Postavila sam ovaj topic u nadi da cete mi pomoci svojim znanjem ili iskustvom. 

Porodila sam se prije dvije sedmice. Na ultrazvucnom pregledu mi je ustanovljeno da u materici imam dijelic (residue), po predpostavci ostatak posteljice, dimenzija 23mmx10mm.  Receno mi je da postoji mogucnost da se samo iscisti krvarenjem ili inekcijama koje izazivaju kontrakcije materice. S obzirom da nemam temperaturu, interesuje me koliko dugo smijem cekati da se to samo regulise ili moram sto prije raditi kiretazu i kog dr preporucujete. 

Koliko se dugo nakon intervencije zadrzavam u bolnici. Ne zelim se odvajati predugo od bebe jer je dojim. 

Koliko je bolan sam zahvat i kasniji oporavak i koja se anestezija koristi?

Unaprijed zahvalna na odgovorima!

13/12/2012
10:44 pm
lara92
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 415

Dany, mojoj kumi je bili nešto slično, i znam da je primala inekcije i nedeljama išla na kontrole, čekali su da samo izađe, što se njoj i desilo. Ustvari, ona je dobila menstruaciju, pa je sa njom i oteklo, a čini mi se da joj je postporođajno krvarenje već bilo prestalo, ili je malo teklo. Mislim da je imala i temperaturu. Bilo je davno, pa se ne sjećam baš detalja, ali mogu je sjutra pitati.

U svakom slučaju moraš pratiti kod dr, pa viđi sa njima.

14/12/2012
1:03 pm
Maja D
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 28

Dany, ja nemam iskustva sa kiretazom poslije porodjaja ali imam sa kiretazom zbog spontanog pobacaja, pretpostavljam da je u sustini ista procedura pa zelim da ti prenesem moje (odlicno) iskustvo sa kiretazom pod totalnom anestezijom! naime,u bolnici ne rade pod totalnom,samo lokalnom i iskustva su razlicita,neko se onesvijesti od bola a neko ne, na srecu, mojoj drugarici je ljekar iz privatne prakse preporucio kiretazu (ona je isto imala spontani u 2. mjesecu) pod totalnom i posto sam znala za njeno dobro (dobro u smislu bezbolno) iskustvo i ja sam kod dr-a u Bolnici insistirala da me ne diraju vec da odem u privatnu ordinaciju. Zakazala sam, kad sam dosla dali su mi neku blagu anesteziju,probudila sam se poslije 20-tak minuta i posla kuci,nista me nije boljelo i nicega se ne sjecam! Poslije toga sam opet ostala trudna i sve je super.bebi ima sad 9 mjeseci. Ovo preporucujem svim curama i nije mi jasno zasto ti to niko u Bolnici ne pomene kao opciju. Jeste da nije jeftino (oko 200 e) ali kad pomislim na bol i psihicki i fizicki stres, dzabe je…..

15/12/2012
1:11 pm
dany
Novajlij(k)a
Guests

Members

Hvala vam puno na odgovorima, utjesile ste me. 

Laro, da li znas koje je inekcije primala tvoja kuma i koliko dugo? Ja sam se konsultovala sa ginekologom koja mi je preporucila da pijem dva dana 3×15 kapi metilergobrevin, ali na zalost ona radije zeli da mi terapiju da doktorica koja me je poradjala, a na zalost do nje ne mogu doci prije ponedeljka. Jos se ne usudjujem poceti sa tim kapima bez predhodne provjere i jos ne znam kako uticu na mlijeko, strah me je da ga ne izgubim. 

Majo tvoje iskustvo mi zvuci ohrabrujuce, ukoliko budem morala na taj zahvat. S obzirom da je procedura ista u oba slucaja, mozes li mi reci u kojoj si privatnoj ordinaciji to radila i kod kog dr?

15/12/2012
9:24 pm
Maja D
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 28

meni je radio dr Raicevic u Viti, a mojoj drugarici dr Medan

16/12/2012
12:17 am
lara92
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

Dany, izvini, sad vidjeh tvoje pitanje. Pitaću je sjutra, ako se bude mogla sjetiti.

17/12/2012
1:10 pm
lara92
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

Dany, evo se tek sad čuh sa kumom, ali se ne sjeća, primala je inekcije i pila tablete, ali ne zna koje i koliko dugo. A mogla je slobodno da doji. I imala je visoku temperaturu.

Javi kakvo je stanje kod tebe.

21/12/2012
1:54 pm
dany
Novajlij(k)a
Guests

Members

Drage zene zahvaljujem vam se sa zakasnjenjem na odgovorima.

Evo lijepih novosti. Ovih dana sam bila na terapiji kapima metilergometrin i srecon , na jucerasnjem pregledu mi je receno da mi je ostatak skoro u potpunosti nestao. Tako da necu morati na kiretazu. Smile

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
23 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335