2:22 pm
Ja nisam imala kontrakcije kad sam krenula ka bolnici.Noć prije sam imala blago boluckanje u donjem dijelu stomaka, kao kad treba da dobijem, i budila sam se češće. Ujutru sam izbacila sluzni čep, i malo se uplašila, ali me svakrva(živi vrata do) smirila, kao bez brige… Popile kafu, iskulirale. Kad, ubrzo, pukao prednji vodenjak(valjda ih ima dva, kako sam negdje čitala, tj prednji i zadnji). Ja se istuširala, ubacila još par stvari u koferčić(koji mi inače nijesu dali da unesem, nego sam tamo morala po kesama da stavljam stvari), i pravac bolnica. Tek sam tamo dobila bolove, kad su me i legli na sto. U bolnicu sam ušla u 14:45h, porodila se u 15:50h. Laganica
12:13 am
Zene, mene interesuje taj sluzni cep Meni jeste treca trudnoca, al sam prvi porodjaj indukovana 10 sati na stolu provela, tako da ni ne znam kako sluzni cep izgleda. Drugi porodjaj je bio uzasan i brz s gubitkom bebe, tak da o tome nijesam ni mislila. E sada sam stavljala makmiror vaginaletu i kao mala kuglica sluzava je izasla, velicine klikera. Ja jos nijesam usla u 9 mjesec, tek cu 10. avgusta. Samo bih voljela da znam kako izgleda sluzavi cep. Meni se stalno mokri, a kako mi se sin zalijepio za mene, ja sve mislim da je to to i da cu se uskoro poroditi, iako sam juce bila na pregledu u Bloku 5 i prst sam otvorena.
1:54 pm
Members
NVO Clanstvo
16/10/2010
Podgoricanka, nisam sigurna da ces zbog iscetka od vaginalete uspeti da ga raspoznas, jer iako mu je ime onako zvucno, krvavo sluzavi cep ne izgleda nista posebno.
Kod mene je to bar izgledalo kao gomilica sluzi prosarana tankim tankim linijicama krvi.
Medjutim, u tom periodu nisam koristila nikakve vaginalete, tako da ne znam da li bi ga razlikovala od normalnog iscetka od vaginaleta
10:54 pm
O evo mene opet ja kao da mi je prvi porodjaj, pa nista ne znam, a da su mogli brze jedan za drugim ici isli bi
Sad sam 36+4 nedjelja trudnoce, i zaista ne znam dal je to to…i da li se i vama takve stvari desavaju. Ja sam 2 prsta otvorena, u ponedjeljak opet idem na kontrolu, nemam sekreta, al imam neko blago peckanje tamo dolje, i pijem caj od brusnice. Sjutra radim urin, da vidimo da nije sto urinarno jer me i po krstima boli. Dolje sam natekla…tako mi je u sve tri trudnoce ako imam sekret, al me sad brine jel to normalno posto ga nemam, a opet sam natecena.
I jos me nesto interesuje da li ste se vi depilirale prije porodjaja voskom ili kremom…pitam iz razloga jer sam ja na dva porodjaja bila spremna, al sam sada promijenila kozmeticarku i ovu novu svaki put hvata panika kad treba da me izdepilira, a tek sada da ih mijenjam nije mi bas prijatno. Pa vas pitam za savjet
I da li ukoliko krene porodjaj mogu zvati doktoricu koja mi je pratila trudnocu da dodje iako nije u smjeni
Sa njom sam najgore stvari prosla i sa dr Raicevicem, pa am nekako u njihovim rukama najsigurnija…i da ne zaboravim dr Djurovic.
11:14 pm
Trebala bi se sa njom dogovoriti vec sad da li ces je imati rasta zvati.
Ja sam imala isti problem ili slican sva cetiri puta, ajde prvi ne racunam jer nijesam znala. Sve sam nekako imala osjecaj evo ga, priprme zavrsene, samocsto nije, ali vidimo se, sve sam ih cekala masu preko termina, i samo mi prvi put nijesu izazivali porodjaj, a posljednji put je bio carski.A kad je orvi porodjaj krenuo znala sam da je to to, nije bilo dileme:)
9:48 am
Oni ne smiju da dolaze, barem je tako bilo do skoro na osnovu neke odluke nekog prethodnog menadzmenta, nego mogu da poradjaju samo doktori koji su u smjeni. Zbog toga oni zenama izazvivaju porodjaje veoma cesto tj kazu ti da dodjes kad su oni u smjeni pa se tako uklopite. Sto je potpuna suludost. Bas cu da ih nedje pitam imaju li evidenciju koliko je indukovanih porodjaja u posljednjih pet godina, a kolio ih je bilo prije
11:41 am
Members
12/12/2012
Drage moje, da li vam se javljao jaki bol i tjeralo vas da vrsite nuzdu, a boli toliko da su mi suze isle. Jednu noc pod tim bolovima odem, kazu prst otvorena na ctg nista i vrate me kuci, evo sad opet posle dva dana isti bol, non stop u wc, pa pusti.
11 feb mi je termin. Vodenjak jos nije pukao, a ni sluzni cep ispao, tj. danima mi ide gusto bijelo pranje bez krvi i sukrvice?
12:40 pm
Members
NVO Clanstvo
01/03/2012
Ja sam od danas i u 38-oj sedmici… nisam se nadala da cu dogurati dovde. Zadnjih dana mi tako varira osjecaj – cini mi se da iskoci beba, a poslije cak i ne osjecam da sam trudna… Juce su me npr. bas pritisla krsta i dolje niz noge, kao onaj PMS bol, poslije sam bila dosta tromija, ali mi je bilo malo lakse. Danas – nista, kao da nisam trudna. Za taj cep me zanima kako uopste primijetite da ispadne, narocito sto pretpostavljam da ispada prilikom vrsenja nuzde? Meni je prvi put pukao vodenjak i tako je poceo porodjaj, a kontrakcije su oni izazvali indukcijom. Prosto ni ja sad nisam sigurna sta da ocekujem… mada, iskreno, i nisam opterecena. Moze vala sad ako hoce i na nacin na koji hoce.
1:12 pm
Members
12/12/2012
Tebi macence kao i meni prvi put, kad je pukao vodenjak znala sam to je to, a sad sve nesto strepim te jeste te nije. I meni ponekad kao da gura glavom na dnu stomaka, dr kaze prednjaci glavom i tacno osjecam kako gurka. Sa prvim mi je ispao cep nedelju dana pred porodjaj a sad vec kao da nikad nisam ni radjala nemam poima sve mi je drugacije.
1:13 pm
Members
12/12/2012
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
89 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415