2:31 pm
Members
09/09/2013
4:48 pm
Members
19/09/2012
Mene je ispalio, to je bilo pre 9 meseci i znam jos dosta njih koje su se dogovorile a nije dosao, jednostavno se nejavlja na tel. i ako mi je komsija i znala sam da je bio kuci.Nema veze , porodjaj prosao bez njega ( cetvrti ) posle mi je bas bilo i milo sto nije dosao ustedila sam pare ( sto da ga castis sto od uplatnice ) i leeepo se pocastila skromnim pokloncicem . Samo bi savetovala zene da se ne zalecu i neocekuju previse …Cetri puta sam bila tamo za cetri godine i bas sam dosta dobro upucena, nisu price nego iz licnog iskustva
1:40 pm
Members
14/08/2013
Danas sam bila do anesteziologa (prošle nedelje su mi zakazali kod dr Marijanovića), u 8.30 počeli kad je i zakazano, prvo trudnice;) i pogledao mi nalaze, pregledao kičmu i to je to, sve ok, kad bude porođaj poslaće zahtjev iz porodilišta, i onda se nadam da je anesteziolog tu, u smjeni… Nadam se. nadam se, drugo mi ne preostaje
9:21 pm
Members
03/03/2012
5:13 pm
Members
14/08/2013
Držite palčeve;) Imam još malko vremena, al nije na pretek malo više sreće imat, moram nabavit potkovicu;D
Koliko ja shvatih, anesteziologa koji su obučeni za epidural pri porođaju je trenutno troje – Mrdović, Marijanović i još jedna doktorka, zaboravila sam joj prezime…
Al, to zaboravih da pitam, ako sam ja išla na razgovor kod jednog dr, da li to znači da mi samo on može dati epidural, ili ako je ko od pomenutih troje slobodno može bilo ko da dođe da odradi? Ova druga solucija bi bila bolja, veće šanse bi onda bile…
1:17 pm
Members
14/08/2013
Hvala na svim informacijama
Ja sam se raspitivala dosta o svim mogućnostima, jer me čeka porođaj, ali kada ovo sve pričam nekome ko nije trenutno u priči oko roditeljstva, porođaja, ljudi mi ne vjeruju da, konkretno za epidural, se ništa za sigurno ne može potvrdit, ni ko će doći, ni hoće li doći,…čak ni ja ne mogu povjerovat da nam je zdravstvo toliko neorganizovano, kao da je cilj haotičnost
Izvinjavam se ako vas smorih, došlo mi da se požalim, pa ja opletoh…
4:08 pm
Members
13/06/2011
Nisam odavno bila na temi,alexis,hvala na odgovoru.
Sva ta situacija sa maltretiranjem zena da idu kod anesteziologa,rade analize ,a na kraju ne dobiju to sto su PLATILE je najblaze receno sramotna.Prosto ne mogu da vjerujem da je tako nesto moguce i da se prihvata kao normalno…
Ne znam da li je ovde pisala i jedna zena koja je dobila epidural,a da joj se potrefilo da je anesteziolog bio u smjeni?
2:30 pm
Members
09/09/2013
5:51 pm
Members
14/08/2013
Postaje smiješno, ali stvarno… Nedavno su sve žene koje su za određeni dan imale dogovor oko epidurala bile, žargonski rečeno, ispaljene od strane anesteziologa… da bi se pojavio kasno uveče i makar neke su zakučile tu pogodnost porođaja uz epidural, sasvim nenadano… Poenta je da kako ili koliko god se mi organizovale da se to desi, ništa, ali baš ništa nam ne može osigurat tu uslugu…
4:04 pm
Members
13/06/2011
alexis said
Poenta je da kako ili koliko god se mi organizovale da se to desi, ništa, ali baš ništa nam ne može osigurat tu uslugu…
Slazem se sa tim i to je ono sto je najgore od svega.Znaci da bi se dobila epiduralna nije bitna nasa zelja i to smo spremne da platimo,vec dobra volja anesteziologa i faktor srece :da ne bude noc,da nije vikend,da nije skoknuo na kafu,da nije kakav praznik,da nije na odmoru,da ne pada kisa itd…
11:52 am
Members
13/06/2011
5:36 pm
Members
09/09/2013
9:46 pm
Members
13/06/2011
5:11 am
Members
17/11/2013
Ja bih svim trudnicama toplo preporucila epidural. Naime moj prvi porodjaj je bio jako tezak, 36h pod kontrakcijama i nikako da se otvorim (moram da napomenem da ja zivim u New York i ovdje ne primaju u bolnicu dok se zena ne otvori bar 5 cm) . Prvih 12h nije bilo strasno, bolovi su bili mlaki i jako rijetki, ali nakon sto mi je voda pukla bolovi su postali prosto nepodnosljivi. U jednom momentu sam bila na sve cetri na pod nemocna da se ustanem. Tad me muz odveo u bolnicu gdje su me primili i ako nisam bila 5cm otvorena jer sam trazila epidural. Nakon sto sam ga dobila i njegovo dejstvo je pocelo, dahnula sam. Uspjela sam i da odspavam 1-2h (poslije skoro 2 dana) i kad je doslo vreme da se gura sve se zavrsilo u 10min sa osmjehom na mom licu. Sa drugom trudnocom nisam ni razmisljala, cim je voda pukla trazila sam epidural i uzivala u svakom momentu dolazenja na svijet moj kceri.
Ali naravno kao i sve drugo Epidural,mada rijetko, moze da ima posledica…neki su alergicni, moze da dodje do nenormalne migrene koja moze da traje i 1 sedmicu i nikakvi lekovi protiv bolova nece pomoci, i onaj koji ga dobija moze da ima problema sa kicmom tokom zivota…Ja da kucnem nikakvih problema nisam imala. Blagi bol sam osjecala sedmicu dvije tamo gdje je igla usla u kicmu, ali nista strasno i to je to.
9:31 am
Members
14/11/2013
Imam jedno pitanje za žene koje su radile makar pripreme za epidural:
Da li se radi pregled ili snimak kičme? Tj. da li kičma mora biti u savršenom stanju da bi epidural bio moguć?
Ja imam neku vrstu proturzije tj. diskus u donjem dijelu kičme – da li sam automatski time eliminisana iz mogućnosti epidurala?
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
15 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
5 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333