1:06 pm
Definitivno epidural! Vise sam dosadna, ali zaista mislim da je to savrsen porodjaj, ako mozes da ga obezbijedis. Milslim da sada svi doktori rade porodjaj epiduralom i dva su anesteziologa. jos cetvrti put, pa mislim da zaista nema potrebe za strahom da ce iko morati vakum da ti koristi, jer znas sigurno dati napone:)
1:11 pm
Members
19/09/2012
Valjda sam vec napone izgustirala, definitivno sam za , samo da se kockice poklope, u utorak idem na razgovor sa anest. Ja znam samo jednog (neznam dali smem da ga imenujem) Nisam za indukciju, ali ovog puta sam spremna i na to samo ako ce mi se obezbezbediti epi. Nije mene toliko strah bola koliko me strah revizije, koje rade bez ikakve anestezije, to mi je najgore iskustvo, a ako imas epi. kazu da nije strasno. U svakom slucaju cu vam se javiti .
9:37 pm
Members
29/05/2012
Sve sto su mi doktor, anesteziolog i zene koje su se poradjale epiduralom rekle je samo pozitivno. Samo se ti lijepo dogovori sa anesteziologom. U sustini svi doktori bi trebalo da rade epidural ali koliko sam ja cula neki namjerno puste zene da se otvore vise nego sto treba i ostanu bez anestez. U poned sam na kontroli pa cu znati hoce li bebica brzo. I da, jedina sigurna varijanta epidurala je zakazivanje. Ali dr. zakazuje kad vidi da je sve spremno A sto se tice zavrsavanja sa carskim i slicno to moze da se desi i kad se poradjas bez epid. Bice ti sve jasnije nakon razgovora sa Zanom. Javljam ti ako jos nesto saznam u poned. Pozz
12:30 pm
Members
20/10/2010
Zene,interesuje me da li mi treba uput za anesteziologa i dje se zakazuje razgovor s njim. Da li vi od nekoga dobijete njegov br tel pa to tako ide ili? I te nalaze sto trebam radit za anesteziju da li on upucuje na njih ili to moj gin treba da me uputi?
mene prati dr sekulic grbovic u Codri, i samo mi je na poslednjem pregledu, kad sam se interesovala za epidural, rekla da bi trebala na razgovor kod anesteziologa ici oko 34. nedelje. sad sam u 34.
Ona nije protiv ali kaze da se treba dat u odredjeno vrijeme kad krene porodjaj(s cime se slazem) samo je pitanje da li tada ima anesteziologa pa se mnoge zene razocaraju jer misle da im je siguran porogaj uz anesteziju a ispostavi se da nije
Ja bih voljela da prodjem to iskustvo, slusala sam razne price ali obzirom da me ceka 3. porodjaj mislim da imam iskustvo i da ne bi trebalo bit nekih problema.
7:12 pm
Members
05/04/2011
Nanape, moja dr je zvala anasteziologa da mu najavi da ce njena pacijentkinja doci na razgovor s njim, pa ako mozes tvoju dr da pitas bilo bi dobro… Ako ne, OK je da ga sama pozoves (ako zelis mogu ti poslati njegov broj privatnom porukom).
"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."
10:05 am
Members
19/09/2012
12:17 pm
Members
20/10/2010
4:18 pm
Members
19/09/2012
nanape , meni je termin 3.12 . Sad cu ti poslati br. tel. Zovni i reci da si zainteresovana za epi. On ce ti ukratko reci da mora da odrzi malo predavanje, ja predpostavljam da ce nam tamo reci koji nalazi trebaju i kad da se donesu. Pomeren je sastanak za petak, zovni ga ujutro oko 10-11 .
Kad je tebi termin i koji dr. ti vodi trudnocu?
12:51 pm
Members
20/10/2010
Sad ga dobih, rece u petak u 20h ispred operacionog bloka(tad je dezuran), tako da cemo se vidjet tamo ti i ja singa kolikoo shvatih opsti razgovor s grupom a onda individualno vezano za pregled i nalaze
Meni je termin 09.12 ali je veca djevojka pa na uz prjavljuje obicno 2-3.12. evo vidjecemo. Prati me dr Grbovic-Sekulic u Codri a izabrana mi je dr Dakic-Poltikovic( ja volim ove sa dva prezimena- salim se kako se potrefilo sad primijetih)
tebi je cetvrto?
Moje dvoje su veliki(14 i 11god) sad cu sve kao da je prvo ispocetka.
4:38 pm
Members
23/10/2012
Drage moje,
ja planiram epidural. Tako sam nagovijestila Dr.Saši Raičeviću koji ovaj vid porođaja odavno podržava. Rekao mi je da obzirom da imamo mogućnost srećnije alternative koja ne boli, da smatra da je tako bolje izabrati.Obzirom da sam 7.mjesec rekao mi je da ćemo još pričati na ovu temu.
Moja sestra je kod njega prošle godine imala porođaj uz epiduralnu anesteziju i ima fenomenalno iskustvo, jer kaže da su joj, malte ne, falile novine.Ni tokom, ni nakon porodjaja nije imala nikakvih problema.To je jedna od jaaako puno priča iz iskustava žena sa epiduralom…koje često dodaju da bi tako i desetoro djece rodile…
E jedino što sam zaboravila, iz iskustva moje sestre, je u kom se momentu ukkjučuje epidural..? Koliki treba da su razmaci izmedju kontrakcija i otvorenost grlića..?
5:59 pm
Members
29/05/2012
Koliko sam ja shvatila treba da smo otvorene 3 prsta. E sad ne znam na koliko su tad kontrakcije. Neko iskusniji ce odgovoriti Ja imam strah da ne zakasnim na epidural iako me dr. uvjerava da kod prvorotki otvaranje ne ide bas tako brzo. A ne bih da dodjem prerano u bolnicu. U ponedeljak sam opet na CTG i pregled, mozda me i zadrze Tako bi bilo najbolje, izludjeh od iscekivanja
6:11 pm
Members
29/05/2012
9:00 pm
Members
29/05/2012
7.11. ali mi je beba bas krupna i na pregledu su mi rekli da se grlic skratio i omeksalo sta god vec tako da ocekujem prije. U poned sam na CTG i na pregled, nadam se da ce me zadrzati. Moram u poned ujutru u neku maratonsku setnju, mozda tako krenu kontrakcije hehhe Tad mi je Dr. dezurni zajedno sa anesteziologom i sanse za epidural su vece. Samo da izguram vikend.
9:03 pm
Members
29/05/2012
10:10 pm
Members
19/09/2012
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
11 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
3 Guest(s)
Top Posters: