A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
domaci maslac
16/04/2012
3:10 pm
marijank
Guest
Guests

vrlo jednostavno,a mnogo je dobro.potrebna vam je slatka pavlaka, ja koristim imlekovu sa 36% m.masti.probala sam i druge ali mi od njih nije uspjelo.

ostaviti pavlaku da odstoji 24h ( a moze i duze ako zelite da vam maslac ima onu zutu boju)na sobnoj temperaturi.zatim uspete u vanglu i mutite mikser(moze i u blender ili u obicnu teglu pa rucno da tresete),dok ne pocnu da se odvajaju grudvice i izdvaja tecnost.pokupiti kasikom maslac i staviti u cedaljku,oprati pod mlaz hladne vode i ostaviti da se cijedi.ja ga pravim za djecu,pogotovo  bebi spremam na njemu razne djakonije.

od 1/2l pavlake dobijem oko 250g maslaca.ovo je neslani maslac,ako zelite mozete ga posoliti i dodati razne zacine,

imam problem da postavim slike,

16/04/2012
4:08 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

probacu obavezno! 

od neslanog  maslaca se pravi ghee, tj  precisceni maslac ili maslo, a to je eliksir. nikad nisam nasla neslani maslac i gi sam pravila od obicnog , plevaljskog maslaca, ali ovo je onda prava stvar. 

Cim probam javljam utiske!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

16/04/2012
4:48 pm
Tamara 2
Guest
Guests

ovo je super,samo mi reci ostavis ga da odstoji u svom pakovanju ili ga prespes u nesto?Ja njoj inace uzimam imlekov maslac predivan je,ali ovo je mnogo bolje

16/04/2012
5:48 pm
marijank
Guest
Guests

ostavim ga u malu plasticnu ciniju sa poklopcem.

meni je ljepsi nego kupovni i nista lakse za napraviti.

htjela sam staviti slike cijelog postupka izrade,a li opet imam problemFrown

16/04/2012
7:22 pm
Tamara 2
Guest
Guests

http://www.roditelji.me/forum/…..ci/page-3/

evo tu pronadji,Kristina je objasnila kako se slike ubacuju

bas cu da probam da napravim

17/04/2012
3:05 am
Tajchi
Guest
Guests

I ja pravim maslac i kiselu pavlaku, ali, od domaceg mlijeka. Isti postupak kako je Marijank objasnila. Ko ono rece za domaci maskarpone od Imlekove pavlake? To bih morala probati.

u petak mi je od 4l mlijeka izaslo 2dcl pavlake koju sam stavljala u bijelu kiselu jagnjecu corbicu za Vaskrs, a juce sam pravila i prilog od pecuraka, slaninice, svjezeg vlasca pa sve dinstano u pretop od pecenja (sacuvala od nedelje) i dodala opet te pavlake i surutke.

Pisacu vam recepte, spasava kucni budzet!

17/04/2012
8:01 am
marijank
Guest
Guests

taman opisi postupak, ja sam ranije pravila, ali me zanima kako ti radis

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
18 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner