3:10 pm
vrlo jednostavno,a mnogo je dobro.potrebna vam je slatka pavlaka, ja koristim imlekovu sa 36% m.masti.probala sam i druge ali mi od njih nije uspjelo.
ostaviti pavlaku da odstoji 24h ( a moze i duze ako zelite da vam maslac ima onu zutu boju)na sobnoj temperaturi.zatim uspete u vanglu i mutite mikser(moze i u blender ili u obicnu teglu pa rucno da tresete),dok ne pocnu da se odvajaju grudvice i izdvaja tecnost.pokupiti kasikom maslac i staviti u cedaljku,oprati pod mlaz hladne vode i ostaviti da se cijedi.ja ga pravim za djecu,pogotovo bebi spremam na njemu razne djakonije.
od 1/2l pavlake dobijem oko 250g maslaca.ovo je neslani maslac,ako zelite mozete ga posoliti i dodati razne zacine,
imam problem da postavim slike,
4:08 pm
Members
NVO Clanstvo
23/10/2010
7:22 pm
http://www.roditelji.me/forum/…..ci/page-3/
evo tu pronadji,Kristina je objasnila kako se slike ubacuju
bas cu da probam da napravim
3:05 am
I ja pravim maslac i kiselu pavlaku, ali, od domaceg mlijeka. Isti postupak kako je Marijank objasnila. Ko ono rece za domaci maskarpone od Imlekove pavlake? To bih morala probati.
u petak mi je od 4l mlijeka izaslo 2dcl pavlake koju sam stavljala u bijelu kiselu jagnjecu corbicu za Vaskrs, a juce sam pravila i prilog od pecuraka, slaninice, svjezeg vlasca pa sve dinstano u pretop od pecenja (sacuvala od nedelje) i dodala opet te pavlake i surutke.
Pisacu vam recepte, spasava kucni budzet!
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
18 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333
Member Stats:
Guest Posters: 232
Members: 3374
Moderators: 0
Admins: 0
Forum Stats:
Groups: 7
Forums: 33
Topics: 1045
Posts: 23482
Newest Members:
jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268Administrators: