11:54 am
Moje iskustvo sa doticnom (direktorica Natasa Tomovic):
Bila sam u Savjetu prosle skolske godine, znala me facom… Udruzenje prijatelja Djina Vrbica (kako se vec zove) je bilo dobro krenulo i saradnja sa vrticima je djelovala ok. Ja sam probala s njima da se uortacim, ali…. nedje je zapelo. Konkurise to Udruzenje kod fAKT-a i dobije, pa im ja postanem odjednom “interesantna”, a ja tad pocnem da ih kuliram… U sred ljeta se mi preselimo na Zabjelo, a vec potpisali ugovor za onaj vrtic kod Gintasa. Samo hocu da prebacim dijete, ista je ustanova. Tada saznam da oni sjede tamo. Zovem direktoricu, zovem to Udruzenje, saljem mail, sms…. Nakon skoro 2 mjeseca!!! kad su formirali grupe pred sam pocetak skolske godine, gospodja Tomovic mi salje sms da se obratim toj i toj vaspitacici da mi primi dijete….
1:36 pm
Sandra D said
rekose mi u Poletarcu ( obzrom da je primljeno 44 beba u jaslice a primaju samo 20 -mislim trebalo je da prime toliko) da ce adaptirati neki poslovni prostor u novoj zgradi koja se nalazi pored tog vrtica, kao da su im iz Ministarstva dali dozvlu da nadju objekat koji se moze iznajmiti i adaptirati do septembra…jesu li oni to uvazili nase zahtjeve pa cute da ispadne kako su ce choche oni SAMI toga sjetili?
Ispravka- ne Poletarac, vec Leptiric- iza zgrade Razvrsja vrtic, a nova zgrada je ona pored vrtica koja ima pumpu ispred.
Uzvinjavam se….
11:28 pm
tajna said
pozdrav mameja imam 2 klinca koji sad po prvi put krecu u vrtic,imaju 2 god..mene interesuje sta ponijeti taj prvi dan?koliko obicno ostaju tamo?jesu li roditelji prvi dan cijelo vrijeme sa djecom?
trebaju li nam papuce s obzirom da je jos uvijek jako vruce,moji su non stop bosi…
Ja sam mog sina prvih dana vodila do spavanja,a kasnije do 2 i 30 i tako skoro cijele godine. Roditelji, makar je tako u boksu u Suncokrilu, ne ostaju ni malo sa djecom. Nosila sam odmah pape, flasicu uvijek cistu…kasnije casu. Samo prvog mjeseca sam u boksu odnijela 5 tetra pelena i fasciklu, a kasnije svaki mjesec po 2 pakla vlaznih maramica, paklo ubrusa i kremu, a svaki dan po 3 pelene…sad smo 2 god i 2 mjeseca odviknuti od pelena, pa mislim da cemo nositi samo paklo vlaznih maramica i paklo ubrusa, i valjda casu koja im tamo ostaje.
11:35 pm
I nasih dvoje krecu za koji dan, i ni sama ne znam sta da spakujem, mada mislim da sve zavisi od vrtica do vrtica. Neko trazi peskire, neko case. Ja sam mislila da im spakujem po jednu preobuku kompletnu, papuce (one neke sandale gumeno-sundjeraste), vlazne maramice, i casu.Vidjecu sa vapistacicom sta ce jos trebati
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
29 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
4 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333