1:10 pm
Members
NVO Clanstvo
16/10/2010
7:21 pm
summer said
Drage mame i tate, zeljela bih vase misljenje vezano za ljetnja dezurstva u vrticima. Naime, ja nemam “baba servis”, i ja i suprug radimo, a u dva mjeseca ljeti moje dijete treba da mijenja vrtic, drugare, a vaspitacice na nedjeljnom nivou. Smatram da vrtic nije isto sto i skola i oni ne mogu imati “ljetnji” i “zimski” raspust, kao sto ga nemam ni ja na poslu.Pretpostavljam da nijesam jedina sa ovim problemom, pa me interesuje da li se moze nesto uraditi kako bi nasoj djeci boravak u vrticu u ljetnjem periodu bio podnostljiviji.
Veliki pozdrav i podrska za sve vas, jer vidim da konacno ima neko u CG ko je odlucio da zasuce rukave i promijeni nesto.
Ovaj post kao da sam ja pisala.U istoj smo situaciji.Apsolutno nije u interesu djace,a i prilicno je stresno da tokom jula i avgusta mijenjaju i vrtic i vaspitacice.Podrzala bih svaku akciju koja ide u pravcu da se to promijeni,jer stvarno ne razumijem razloge zasto bi bilo tako…
9:34 am
Ma, slazem se ja sa vama sto mislite da su uslovi u julu i avgustu losiji u vrticu… i mi dijelimo istu sudbinu. Medjutim, moram vam reci nase proslogodisnje iskustvo. Moj sin obozava vrtic i isao je neke 2-3 sedmice jula prosle godine i to mu uopste nije tesko palo, lako on sklapa prijateljstva i sa djecom i vaspitacima. U avgustu odlucimo da nakon 3 sedmice odmora, one zadnje 2 sedmice dovedemo babu da ga ne vodimo u vrtic. Mogu vam reci da sam se pokajala. Plan je bio i da ga baba nauci na tutu… nista od toga. Jos sam se ja slomila da kuvam i spremam i njima obroke dok smo na poslu, pa kad dodjem sve me ceka u haosu… Svekrva se preganjala 3 dana s njim i odustala od tute (pa sam ja to tek sad u aprilu izgurala!). Veli da ne umije da mu ona spremi da jede…. Crkla sam te 2 sedmice!
Mislim da je vrtic, ako dijete ide cijele godine i vezano je iskljucivo za roditelje, pravo rjesenje. Takodje vidim da se oni mnoooogggoooo lakse prilagodjavaju nego mi i nama se cini da je to strasno.
Jos da pojasnim ovo za vezanost: moj sin nije nikad spavao odvojeno od nas, svo vrijeme provodi sa nama, ali nikakvih problema nema da ode u setnju sa djedom, babom, da ostane kuci s njima….cak ga je prije neko vece odvela tetka koja ima 3 djece kod njih u dvoriste i ostao je 2 sata i nije htio da se vrati kuci…. Znaci vrtic i te promjene tamo jako puno pomazu da postanu prilagodljivi.
Eto, to je moje misljenje i iskustvo…
4:57 pm
Predivno!!! Pogledaj ovdje koliki im je kapacitet.
http://djinavrbica.me/upis-za-…..13-godinu/
Ukupno do tri godine djece da bude 130! Dakle vise nego duplo
5:48 pm
Koliko ja cuh ( sa vise strana ) Ministarstvo je donijelo odluku ( a pobilo prethpdnu ) da ce sva djeca biti primljena u vrtice.
Mene interesuje dragi roditelji sta mislite da pocnemo sa potpisivanjem peticije koja ce se odnositi na roditelje koji nisu saglasni sa tim da im dijete boravi u grupi koja je prekobrojna?
5:51 pm
Kristina said
Predivno!!! Pogledaj ovdje koliki im je kapacitet.http://djinavrbica.me/upis-za-…..13-godinu/
Ukupno do tri godine djece da bude 130! Dakle vise nego duplo
Pa o tome i pisah na FB…”Leptiric”, 20-oro djece 2-3 godine, na spisku ih je 44!!! Ja vidjela jutros okacen spisak primljene djece u taj vrtic..a inace ucionica gdje treba da borave ta djeca nije veca od 20 kvadrata…mala je i za 20-oro a ne za duplo vise njih…
11:48 pm
Dakle, da se ubije covjek. U Poletarcu je primljeno 700 i kusur djece, a maksimalni kapacitet im je 400 ustvari 350.Pa stvarno zastidje. Ogroman broij djece tamo dolazi iz Zete, jer im nikad izgleda nece ona vrtic otvoriti. Da bas jesu, iako je zavrsen ko zna kad, znacajn broj kapaciteta bi bio oslobodjen i u Poletarcu i u Djini Vrbici kod Gintasa. Ili ne daj boze da se dogradi Poletarac. Ima dvorista ako cega ima…
10:26 pm
rekose mi u Poletarcu ( obzrom da je primljeno 44 beba u jaslice a primaju samo 20 -mislim trebalo je da prime toliko) da ce adaptirati neki poslovni prostor u novoj zgradi koja se nalazi pored tog vrtica, kao da su im iz Ministarstva dali dozvlu da nadju objekat koji se moze iznajmiti i adaptirati do septembra…jesu li oni to uvazili nase zahtjeve pa cute da ispadne kako su ce choche oni SAMI toga sjetili?
10:52 am
Da li je potvrdjeno da se neće otvarati vrtić u Zeti ni ove godine? Koliko znam, on je završen prije više od pola godine, ali se kao čekalo do početka školske godine.
Ja da znam, u okolini Poletarca nema nikakve zgrade niti prostora koji bi se mogao nešto kao upotrijebiti za vrtić, samo stambene zgrade….
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
25 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333