10:19 am
Jutros potpisali ugovor i komentarise jedna majka trazeci svoje dijete na spisku: kako ovo nije po azbucnom redu, sve nekako nesredjeni spiskovi! Odgovara teta iz vrtica (ne znam je li vaspitacica ili iz administracije): e, da znate kako smo ih “sklepali” u zadni cas, svasta je bilo sa tim spiskovima….
11:08 am
Jos jedna potvrda da su svi primljeni i u Ljubici Popovic. U vrticu Pcelica, u grupi od 1-2 godine je umjesto predvidjenih 36 djece primljeno 67. Mislim da to nije u redu, ako ce svu djecu da smjeste u dvije planirane grupe jer je broj djece dupliran skoro, a i nije mi jasno kako fizicki moze u toj ucionici da stane duplo veci broj krevetica nego koliko je planirano.
Nije rjesenje ostaviti pola djece neupisano, ali ni ovo nije rjesenje, pogotovo ako ne oforme jos jednu grupu, a predpostavljam da nemaju ucionicu za njih, nego da je sve dupke puno. Oni se pravdaju sa odustajanjem, vjerovatno ce neko odustati, ali kada, i nece sigurno odustati pola djece iz grupe, jer su vecina roditelja primorani da vode djecu u vrtic, nemaju drugu opciju. Ideja sa nadgradnjom je odlicna, jer je najrealnija, a rijesila bi probleme vrtica koja na primjer prokisnjavaju ili starijih vrtica koji imaju losu izolaciju, gradjevinske firme bi mozda donirale materijal ili pozamile radnike ili sl.
11:42 am
Ma, najgore u cijeloj problematici, a o tome cijelo vrijeme pricam je da oni jednostavno nemaju VOLJE ni ZELJE ni INTERESOVANJA da se pozabave problemima i da rijese bilo koji od problema. Samo tako stihijski donose odluke… PIH! Nego, rijesila sam da ne skidam ruzicaste naocare, pa se puno ne udubljujem, a znate dobro kakav mi je stav o ovome.
12:57 pm
viktorialena said
Ja sam prezadovoljna sa uciteljicama. Nije lako, posebno ako je prvo dijete, ali ako je neophodno…..
Potpisujem! Tesko je bilo na pocetku sa 1 god i 4 mjeseca ga ostaviti, ali postepeno po pola sata, pa duze i sve tako da evo dvije pune godine ne vidim bolje rjesenje! Iskreno, meni je teze pao pocetak nego njemu…
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
9 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333