11:35 am
Members
06/03/2012
11:37 am
Members
05/04/2011
11:38 am
MAnja said
A za Malbaskog i Longacef bi trebala nova tema da se otvori!
a u cemu je fora?
Longacef ti je kao, ako si ikad gledala neki film o ratu u Vijetnamu, kad Helikopteri sipaju napalm bombe koje spaljuju sve živo hektarima i hektarima šume, a samo da bi ubili 20-30 Vijetkongovaca. Tzv. antibiotik širokog spektra, a Malbaški ne umije drugi lijek prepisat, roka longacef za sve živo, a najgore je to kad ga daje bebama.
11:39 am
Members
05/04/2011
11:42 am
Members
05/04/2011
Dusko Mihailovic said
MAnja said
a u cemu je fora?
Longacef ti je kao, ako si ikad gledala neki film o ratu u Vijetnamu, kad Helikopteri sipaju napalm bombe koje spaljuju sve živo hektarima i hektarima šume, a samo da bi ubili 20-30 Vijetkongovaca. Tzv. antibiotik širokog spektra, a Malbaški ne umije drugi lijek prepisat, roka longacef za sve živo, a najgore je to kad ga daje bebama.
odlicno poredjenje!
"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."
11:49 am
Members
06/03/2012
12:01 pm
Members
06/03/2012
Cekalica said
Bravo za vas! Proci ce to brzo – a za ovaj sindrom ako nadjes lijek, molim te javi!
hvala, ako ga nadjem dobih Nobela samo da sasijecem burno reagovanje.
Longacef za bebe, za sve?
Proizvoljne terapije za djecu, dokle vise?
Treba uraditi nesto po tom pitanju, ajde da meni pogrijese, ali uvijek se nadam da imaju malo razumijevanja za bebe, djecu…
12:29 pm
Members
NVO Clanstvo
01/03/2012
Znate sta je siguran lijek za navedeni sindrom, a culi ste ga 100 puta i jos i Dusko moze da vjerovatno da potvrdi – drugo dijete, trece, …..
Pazljivo sam tek sad iscitala ovu temu i jedino sto mogu da dodam je da smo primali antibiotike, ali sam uglavnom prethodno dooobro ispitala i dr i apotekare da li BAS MORA??? Za Malbaskog i antibiotike sam takodje cula iako sina nikad nisam povela kod njega, a kod privatnih ljekara inace sam ga povela samo 1.
1:55 pm
Members
27/08/2012
Manja, super što nije ispalo tako strašno. Ja bih ti preporučila da, kad je već sklona tome, koristiš fiziološki i pumpice za nos čim osjetiš malo da je začepljen. Moja se patila sa tim dok nije naučila dobro da izduva nos, a pumpicu sam do tada koristila samo kad baš zagusti, što mi je bila greška. Bili smo mirni 2 godine, i skoro se na prvu prehladu opet desilo, ali zato što je nismo dovoljno forsirali da izduva nos. Bebi sada koristim često pumpicu, nadam se da neće proći kao ona.
2:01 pm
Members
27/08/2012
macence said
Znate sta je siguran lijek za navedeni sindrom, a culi ste ga 100 puta i jos i Dusko moze da vjerovatno da potvrdi – drugo dijete, trece, …..
Macence, možda treće, ali vidjećeš uskoro sa drugim, opet sve isto, bar u našem slučaju. I ja sam tako mislila, pa sad vidim da sam gora za neke stvari 300 puta nego sa prvim. Možda oni kod kojih je manja razlika, pa imaju 2 bebe, nemaju kad, pa ih prođe sindrom, nama ne.
2:10 pm
Members
27/08/2012
Dusko Mihailovic said
MAnja said
a u cemu je fora?
Duško, legendarno i pravo poređenje, ismijah se, mada definitivo nije za smijanje to što radi. Moja kuma je tada odustala od njega, a čujem mnoge majke koje kažu da su išle kod raznih doktora i da im samo on izliječi dijete, naravno longacefom. A o negativnim efektima, ne razmišljaju.
3:58 pm
Members
NVO Clanstvo
22/12/2011
Manja, dobro je da je bebana bolja! Ovo vrijeme je ludo, virusa svuda pa su i upale ceste… Ovi moji klinci su u zadnjih mjesec dana bili po 3 puta bolesni. Od toga su po jednom morali uzeti ab (zbog upale uha i grla)
Lara92, zasto ne stavljati u uho po kapljicu tecnosti iz cuvarkuce ili maslinovog ulja? Kakva su tvoja iskustva?
4:21 pm
Members
27/08/2012
Dva ORL doktora su mi rekla da nikako se ne smije stavljati ništa u uvo od narodnih ljekova, naročito ne djeci, kod njih se uglavnom radi o upali srednjeg uva pa to što se ukapa ne može ni doći do njega, a može izazvati infekcije. Naročito se ne smije ukapavati ako dođe do curenja uva, jer je onda probijena bubna opna i kanal je otvoren, pa vrlo lako dolazi do infekcije, i mora se dobro paziti i voda da ne uđe. Tako su mi oni objasnili, i ja nisam nikad ništa stavljala sem što mi oni odrede.
4:43 pm
Members
27/08/2012
5:16 pm
Members
06/03/2012
lara92 said
Nama je glavni problem to što ona ima uvećan treći krajnik i pritisak u srednjem uvu, i taman smo to sve sanirali, opet se vratilo. Jednostavno je sklona tome, naslijedila od tate, i vrlo vjerovatno da nas čeka i operacija, mada se još uvijek nadam da ćemo je izbjeći.
ja sam ga operisla sa 11 godina, jer mi je zbog njega bio povecan reuma faktor i zahvaljujuci njemu sam imala klicu sarlaha, zanimljivo sarlah se nije razvio ali sam bila kliconosa. No, vidi sa ORL kad bi bilo najbolje to uraditi, to je traje dva minuta, barem je tako bilo 91, sad sigurno i brze i brzo zaraste.
Mislim necu da plasim, ali sve je to individualno.
Uh, kad se sjetim kad sam bila mala i zagrijanog kantarionovog ulja, bljak
5:58 pm
Members
27/08/2012
to im je sad rutinska operacija znam, kao i ugradnja cjevcica, ali opet me strah totalne anestezije i kako ce to podnijeti. Vodimo je redovno kod orl, pratimo, jednom smo se pripremali za operaciju i u tom periodu odjednom timpanogram se popravio pa je dr odustao. Sad cemo pratiti 3 mjeseca., pa ako se stanje ne popravi ceka nas operacija i cjevcice. A sarlah je imala vec 2 puta, i dosta cesto streptokoku u grlu koja ga izaziva. Reuma faktor nismo kontrolisali, nadam se da nas to nece snaci, mada znam da je povezano.
9:56 am
Members
NVO Clanstvo
01/03/2012
Dusko Mihailovic said
Jes, ali onda imaš sindrom mlađeg djeteta, pa ako bog da sindrom ženskog djeteta itd….
Vidji, ne bjezis ti previse od tih sindroma koliko mi se cini…
Nego mislim da je tu sklonosti nas da panicimo, neko vise panici, neko manje, neko ima vjere u doktore, a neko malo manje,….
1:21 pm
Members
27/08/2012
Kad već pričamo o upali ušiju, da naglasim još jednu grešku koju sam pravila. Ćerka je obožavala sokiće, i kako smo prestali sa dojenjem, ona se budila i dalje noću i samo ponavljala soka, soka, morala sam joj dati flašicu, inače bi sve razbudila od vriske, i znala je baš dosta da popije, i to ležeći, nisam je mogla ispraviti, a to je ono što je najgore za uši, što ja tada nisam znala.
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
13 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
3 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333