Preventivni pregledi za žene iz nekoliko opština

Objavljeno: 16.10.2024, 12:40h

Preventivni pregledi za žene starije od 40 godina iz Pljevalja, Žabljaka, Kolašina, Mojkovca, Cetinja, Zete, Tuza i Podgorice biće obavljani u Domu zdravlja Glavnog grada, gdje će im biti dostupne uslugu mamografije.

Preventivni pregledi za žene starije od 40 godina iz Pljevalja, Žabljaka, Kolašina, Mojkovca, Cetinja, Zete, Tuza i Podgorice biće obavljani u Domu zdravlja Glavnog grada, gdje će im biti dostupne uslugu mamografije. Takođe, žene starosti od 50 do 69 godina iz Podgorice, Danilovgrada, Cetinja i Kolašina biće upućene na digitalnu mamografiju u KCCG kroz skrining program. To je saopšteno iz Doma zdravlja Glavnog grada, koji je povodom nacionalne kampanje “Ružičasti oktobar”, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore i drugim zdravstvenim institucijama, pokrenuo niz aktivnosti za podizanje svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Iz Doma zdravlja su podsjetili da kampanja ima za cilj da informiše javnost o važnosti ranog otkrivanja bolesti, jer pravovremena dijagnostika i adekvatno liječenje mogu značajno povećati šanse za izlečenje i oporavak.

“Pozivamo sve žene da iskoriste priliku za preventivne preglede i mamografske pretrage, jer je svaka žena odgovorna za svoje zdravlje”.

Iz Doma zdravlja Glavnog grada poručuju da zajedno možemo doprinijeti boljem zdravlju žena u našem okruženju i ispuniti cilj podizanja svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

“Važno je da se svaka žena oseća podržanom i informisanom, te da zna koliko je značajno da redovno obavlja preglede. Naša zajednica može postati zdravija ako zajedno radimo na ovim pitanjima. Širenjem svijesti doprinosimo boljem zdravlju svih žena u našoj zajednici”, ističu iz Doma zdravlja Glavnog grada.

Komentari

Leave a Reply

Gledaj