U toku prijave za NTC radionice u pet crnogorskih opština

Foto: NTC centri

U toku su prijave za NTC radionice u pet crnogorskih opština, koje su namijenjene djeci uzrasta od tri do deset godina. Više informacija o načinu prijave roditelji mogu pronaći na sajtu www.ntcucenje.com, a radionice se organizuju u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Kotoru i Baru.

NTC radionice za djecu osmislio je autor programa NTC sistem učenja dr Ranko Rajovića, a cilj im je cjelovit razvoj djeteta.

Kako je jedini motiv za dijete igra, svaka NTC tehnika i aktivnost liče na igru, a kroz njih djeca usput i nenametljivo usvajaju mnoga znanja i vještine neophodne za cjeloviti razvoj.

Djeca su raspoređena po uzrastu, pa je tako mini grupa namijenjena djeci od tri do četiri godine, bijela grupa od četiri do predškolskog uzrasta, a žuta grupa je predviđena za predškolce. Đaci prvaci će biti raspoređeni u narandžastu, a oni koji pohađaju drugi i treći razred su u plavoj grupi. Učenici četvrtog i petog razreda biće u zelenoj grupi.

Ciljevi NTC radionica su podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti svih polaznika koji učestvuju u programu, kao i sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom uzrastu. Učešćem na radionicama djeca razvijaju koordinaciju pokreta i motorike, kao i brzinu razmišljanja, povezivanja i zaključivanja (funkcionalno znanje). Jedan od ciljeva NTC radionica je i pravovremeno uočavanje darovitih učenika i podsticanje razvoja njihovih sposobnosti.

Radionice sprovode sertifikovani predavači (učitelji, vaspitači, stručni saradnici).

Više o NTC radionicama možete pročitati na sljedećim linkovima:

Budva: https://ntcucenje.com/radionica/budva/

Bar: https://ntcucenje.com/radionica/bar-pu/

Kotor: https://ntcucenje.com/radionica/kotor/

Nikšić: https://ntcucenje.com/radionica/niksic/

Podgorica: https://ntcucenje.com/radionica/podgorica/

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply