Manifestacija “Jezero, grle te djeca” u nedjelju na Vranjini

Nacionalni parkovi Crne Gore povodom obilježavanja Dana Nacionalnog parka Skadarsko jezero u saradnji sa Skupštinom opštine Zeta i turističkim organizacijama Zete, Tuzi i Podgorice i uz podršku preduzeća „13. jul Plantaže“, u nedjelju, 22. septembra organizuju edukativno-zabavnu manifestaciju pod sloganom “Jezero, grle te djeca”.

Program proslave Dana NP Skadarsko jezero počeće u 11 časova na platou ispred upravne zgrade na Vranjini (iza restorana Plantaže). Nizom edukativnih aktivnosti namijenjenih djeci predškolskog i školskog uzrasta uz pjesmu, igru i recitacije, likovnu radionicu i druženje na otvorenom, djeca će imati priliku da pokažu koliko znaju i vole prirodu, da saznaju više o njenim vrijednostima, kao i da na kreativan način pošalju poruku koliko su spremni da se u budućnosti brinu o njoj.

Pored aktivnosti koje će sprovoditi učenici osnovnih škola sa ovog zaštićenog područja, u programu će učestvovati animatora za djecu, a planiran je i jednočasovni concert.  Klub Zvjezdice organizovaće eko kviz, a biće odigrana predstava “Misli zeleno” . Planiran je nastup folklornog dječijeg ansambla.

“U drugom dijelu manifestacije, koji će početi oko 15 časova, biće organizovana trka čunova od ušća Virpazarskog kanala do restorana Jezero na Vranjini. Čunarstvo je jedan od najznačajnijih i najzanimljivijih zanata na prostoru Skadarskog jezera, a njihova trka posebno zanimljiva aktivnost”, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply