Još nijesu počele prijave za pribor za podgoričke đake prvake

Prijave za jednokratnu novčanu pomoć za nabavku školskog pribora za podgoričke đake prvake još nijesu počele, jer nije objavljen javni poziv, niti je Skupština Glavnog grada, prije raspuštanja, usvojila nacrt Odluke o pravima iz socijalne i dječije zaštite, koja obuhvata i taj vid podrške. Razlog tome su predstojeći lokalni izbori, zbog kojih nije moguće, kako objašnjavaju iz Glavnog grada, realizovati procedure.

Ovih dana roditelji iz više škola u Podgorici obaviješteni su u viber grupama da već mogu da podnesu zahtjev za novčanu pomoć u iznosu od 50 eura, ali iz Sekretarijata za socijalno staranje navode da te informacije nijesu tačne. Nadaju se, kako navode, da će ovaj vid podrške uskoro biti realizovan, a o početku prijava građani će biti obaviješteni na sajtu Glavnog grada.

Nacrt odluke o pravima iz socijalne i dječije zaštite, koji predviđa i ovaj vid pomoći, prošao je javnu raspravu u julu, ali akt još nije usvojen u Skupštini Glavnog grada, iako je bilo planirano da prijave počnu već 1. septembra i budu moguće sve do kraja oktobra.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply