Opština Zeta će od januara obezbijediti subvencije za vrtić

Foto: Opština Zeta

Opština Zeta će od januara naredne godine subvencionisati sa 50 procenata boravak djece u vrtićima. To je dogovoreno tokom posjete predsjednika Opštine Mihaila Asanovića vrtiću Zvjezdani vrt.

“Nakon posjete rukovodstva Opštine Zeta na čelu sa predsjednikom Opštine Zeta Mihailom Asanovićem, dogovoreno je da od januara 2025. godine Opština subvencioniše naše najmlađe sugrađane koji borave u vrtiću na teritoriji zetske opštine. To znači da će cijena vrtića i jaslica na teritoriji Opštine Zeta biti u pola manja, jer će 50 odsto plaćati Opština, a 50 odsto roditelji. Ova podsticajna mjera je u korist svih Zećana i roditelja koji u vremenu inflacije i skoka cijena imaju prevelikih troškova za spremanje djece za odlazak u vrtić i školu. Ovo je potvrda da Opština Zeta radi u interesu svih žitelja zetske opštine i da imamo sluha na zahtjeve roditelja koji se tiču naših najmlađih sugrađana”, saopštili su iz Opštine Zeta.

Oni su naveli da će Opština nastaviti da pomaže predškolske ustanove, da subvencioniše i olakšava sve ono sa čime se roditelji susreću kao problemima u vrijeme visokih cijena i inflacije.

Iz Opštine ističu da su u vrtiću Zvjezdani vrt predsjedniku Asanoviću kazali da je prisutan trend rasta novoupisane djece.

“Ta vaspitna jedinica danas broji preko 500 mališana, a sa ostalim vaspitnim jedinicama preko 600 na teritoriji Zete. S tim u vezi, Opština Zeta je adaptirala i finansirala prilagođavanje dodatne dvije prostorije u sklopu vrtića u Golubovcima kako bi našim mališanima obezbijedili bezbjedan, komforan i boravak u skladu sa procedurama i normativima predškolskih ustanova”, kazali su iz Opštine Zeta.

Izvor: Dan

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply