U toku upis novih članova Karate kluba Podgorica

U Karate klubu Podgorica u toku je upis novih članova. Treninzi počinju 2. septembra, a djeca koja se pridruže ovom klubu mogu izabrati jednu od dvije lokacije- fiskulturne sale OŠ “Oktoih” na  Zabjelu ili OŠ “Vladimir Nazor” u Maslinama.

Kao i prethodnih godina, u saradnji sa partnerskim organizacijama, Karate klub Podgorica obezbjeđuje besplatne treninge i sportsku opremu za djecu iz socijalno ugroženih porodica, kao i za djeca sa smetnjama u razvoju.

“Klub se fokusira na rad sa najmlađim uzrasnim kategorijama, učeći nove članove prvim karate pokretima koji će ih voditi ka šampionskim postoljima. Karate klub Podgorica je uspješan sportski kolektiv Glavnog grada, koji je u proteklih 14 godina iznjedrio državne seniorske, juniorske i kadetske prvake, šampione Balkana, osvajače medalja na Mediteranskim seniorskim prvenstvima, Premijer ligama, Univerzitetskim šampionatima Evrope. Takmičari su bili učesnici prvenstava Evrope i svijeta, kao i na kvalifikacionim turnirima za Olimpijske igre u Tokiju”, saopšteno je iz KK Podgorica.

Ističu da ostaje zapisano u istoriji Glavnog grada visoko četvrto mjesto na Regionalnom prvenstvu Evrope u Parizu 2014. godine u kojem je klub dostojno predstavljao grad, i našli se rame uz rame sa evropskim metropolama i karate silama.

“Karate je najkompletniji korektivni i moderan bazični sport. Pruža mnoge benefite za dječiji uzrast, a to su pravilan razvoj, prevenciju deformiteta, pravilno držanje tijela, motoričke sposobnosti, gipkost, pokretljivost, brzinu… Ne treba zanemariti ni mentalnu stranu njihove ličnosti: samopouzdanje, stabilnost, duhovnost, etičnost, empatiju, moralnost, radne navike i druge vrline”, navode iz Karate kluba Podgorica. Izbor karatea doprinosi razvijanju liderskih sposobnosti, kroz treninge se utiče na karakterne osobine djece, a kao značajno, između ostalog, ističu i socijalizaciju u vršnjačkoj grupi i prihvatanje pozitivnih autoriteta.

Iz Karate kluba Podgorica navode da to o tome na koji način vode brigu o članovima govori i činjenica da svi osvajači medalja sa Prvenstva Crne Gore imaju plaćene troškove za pripreme i učešće na Balkanskom prvenstvu u sklopu reprezentacije Crne Gore. Takođe, oslobođeni su i plaćanja članarine na period od godinu dana, imaju besplatnu sportsku opremu i druge benefite.

Sve informacije o prijavi novih članova zainteresovani roditelji mogu dobiti pozivom na 069 574 821 ili na FB stranici Karate klub Podgorica ili na Instagramu @karateklubpodgorica.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply