Đaci dvije barske škole pohađaće nastavu u drugim objektima do 1. oktobra

Učenici barskih osnovnih škola “Srbija” i “Jugoslavija”, čija je rekonstrukcija u toku, pohađaće od 2. septembra do 1. oktobra nastavu u objektima drugih obrazovnih ustanova. To je dogovoreno na sastanku predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija sa direktorima  barskih  škola i Savjeta roditelja.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija podsjetili su da su ove škole obuhvaćene programom rekonstrukcije kroz projekat “Unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama”,  koji Ministarstvo energetike sprovodi sa KFW bankom.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Opštine Bar, kao i predstavnici izvođača radova. Prisutni su, kako se navodi u saopštenju, izrazili zadovoljstvo povodom najavljenih rekonstrukcija starih školskih objekata i iskazali spremnost da  pruže podršku u okviru svojih nadležnosti.

“Postignut je dogovor koji podrazumijeva da će nastava  za sve učenike početi 2. septembra, a da će se za  realizaciju cjelokupne nastave  koristiti objekti drugih škola. Dogovor se odnosi i na obavezu izvođača da stvori uslove za neometanu realizaciju nastavnog procesa do 1. oktobra u matičnim objektima”, saopšteno je iz Ministarstva.

Iz ovog resora su zahvalili Opštini Bar na izuzetnoj podršci i saradnji  koju ovog puta pružaju  kroz obezbjeđivanje prevoza za učenike u toku septembra.

“Nakon dobijanja rasporeda vožnje od strane škola, u najvećoj mogućoj mjeri prevoznik koji obavlja usluge prevoza, prilagodiće red vožnje potrebama učenika, a prevoz u Opštini Bar za sve učenike je, svakako, besplatan.

Takođe, zahvaljujemo  i predstavnicima roditelja na razumijevanju i podršci. Iako nakon 50 godina prvi put ulaze u program rekonstrukcije, primjeri organizacije rada barskih škola su najbolji pokazatelji da  solidarnost i saradnja  svih  segmenata obrazovanja uvijek vode ka stvaranju boljih uslova i okruženja za naše najmlađe”, istakli su iz Ministarstva prosvjete.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply