Novi nastavak filma Osmi putnik od sjutra na repertoaru Cineplexxa

Na repertoaru bioskopa Cineplexx Big Fashion od sjutra je novi film Osmi putnik: Romul. Za sve ljubitelje ovog žanra večeras od 21 čas biti organizovan događaj Horror Night, kada ih ako su korisnici Cineplexx Bonus kartice uz kupovinu ulaznice za film Osmi putnik: Romul očekuje 200 bonus bodova.

Poslednji naslov u nizu čuvene franšize o ljudima i vanzemaljcima koja je postavila standarde za naučnofantastični žanr, donosi na veliko platno scenario koji se vraća starim korijenima smještajući radnju filma dvadeset godina nakon fantastičnog prvog dijela Osmi putnik.

Mnoge generacije gledalaca pamte taj prvi film franšize i njegov čuveni slogan “U svemiru niko ne može čuti tvoj krik” kada je Ridli Skot 1979. godine unio “strah u kosti” sa kadrovima vanzemaljaca.

Najnoviji naslov povjeren je reditelju Fedeu Alvarezu koji je poznat po horor žanru i filmovima “Ne diši“ i “Zli mrtvi”, a u ulozi izvršnog producenta našao se sam Ridli Skot čija je producentska kuća predstavila 20th Century Studiju ideju za film. Uz njihov blagoslov i smjernice Skota, reditelj i koscenarista Alvarez počeo je da radi na scenariju.

Priča koja je smještena u period 20 godina nakon prvog Osmog putnika upoznaje nas sa grupom mladih kolonista u svemiru koji, dok čiste svemirsku stanicu, u nadi da će pronaći tehnologiju neophodnu da napuste svoju planetu, suočavaju se licem u lice sa zastrašujućim oblikom života u univerzumu.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply