Još jedna e-usluga Glavnog grada: Elektronske prijave za poklon paket za novorođenčad

Nova e-usluga E-paketić, koja je dostupna na portalu epodgorica.me omogućiće jednostavnije i efikasnije ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć za novorođenčad koju Glavni grad dodjeljuje godinama unazad.

➡️OVDJE kliknite za ostvarenje ove usluge⬅️

Radi se o poklon paketu koji sadrži neophodne stvari za higijenu i njegu bebe i novčani iznos od 100 eura. Kako je saopšteno iz Glavnog grada, primjenom nove e-usluge višestruko je pojednostavljena procedura, pa je od nedavno moguće koristiti elektronski servis za podnošenje zahtjeva.

“Glavni grad će u ime podnosioca svu neophodnu dokumentaciju pribaviti po službenoj dužnosti kroz direktnu razmjenu podataka sa državnim organima. Po prijemu podnešenog zahtjeva roditelju/staratelju će stići obavještenje da je zahtjev u obradi i da će nakon provjere i konstatacije da su uslovi zadovoljeni, novac biti uplaćen na žiro račun”, saopšteno je iz Glavnog grada.

E-paketić predstavlja, kako su dodali, samo još jednu od brojnih e-usluga čijim uspostavljenjem omogućavaju efikasno i jednostavno korišćenje pogodnosti koje Glavni grad obezbjeđuje.

“Osim e-paketića, uspješno je realizovana dodjela jednokratne pomoći đacima prvacima sa teritorije Podgorice kroz elektronsko podnošenje prijava, a u toku je javni poziv koji se odnosi na dodjelu subvencija za kupovinu bicikla koji se takođe realizuje putem elektronskih prijava”, zaključili su iz Glavnog grada.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply