I MI Boke pokreće nove servise podrške osobama s invaliditetom

Nevladina organizacija Inicijativa mladih s invaliditetom Boke uskoro počinje sa pružanjem licencirane usluge pomoć u kući za odrasle osobe s invaliditetom. To će podrazumijevati pružanje podrške odrasloj, poslovno sposobnoj OSI u njenom domu, u zadovoljavanju ličnih, kućnih i administrativnih potreba.

Podršku pruža jedan/na asistent/kinja u kući na najmanje četiri, a najviše 20 sati sedmično.

IMI Boke pruža i savjetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge koje obuhvataju individualne i grupne psihoterapijske seanse, grupe samopomoći, kao i edukativne i umjetničke radionice za osobe s invaliditetom i članove/ice njihovih porodica.

Iz ove NVO objašnjavaju da su ove uskuge usmjerene na osnaživanje OSI i članova/ica njihovih porodica, prepoznavanje i zadovoljavanje njihovih potreba i razvoj i iskorišćavanje njihovih potencijala.

Više o ovoj i drugim uslugama podrške za samostalan život OSI u zajednici, pročitajte u Brošuri o uslugama I MI Boke za samostalan život OSI koja je dostupna na ovom LINKU.

Brošura je izrađena u okviru projekta „Sistematična i objektivna podrška OSI u Boki”, koji finansira Evropska unija uz kofinansiranje Ministarstvo javne uprave Crne Gore, kroz subgranting program u okviru projekta „Jednakošću do dostojanstvenog života OSI u Crnoj Gori”, koji sprovodi Savez slijepih Crne Gore u partnerstvu sa Udruženje za podršku osobama sa invaliditetom Bijelo Polje.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply