Abazović: Otvaranje škole u Bijelom Polju početak velikog investicionog ciklusa

Foto: Vukoman Kljajević

Nakon pet godina izgradnje danas je u Bijelom Polju otvoren novi objekat OŠ “Dušan Korać”.

Premijer Dritan Abazović, koiji je sa ministrom prosvjete Miomir Vojinović, otvorio novu školsku zgradu poručio je da taj događaj simbolično predstavlja početak velikog investicionog ciklusa širom Crne Gore, gdje će se otvarati nove škole, nove vrtići i fakulteti.

Kako je kazao Abazović, 2024. godina biće posvećena tome, budući da je ova godina “potrošena” na pravljenje projekata.

“Ne postoji ljepši početak školske godine neko ulazak u novu školu. Ovo je najstarija škola u Bijelom Polju i među najljepšima i najboljima u našoj državi”, rekao je premijer, između ostalog.

Dodao je da je bilo kašnjenja zbog administrativnih prepreka, ali da je danas “dan za radost”.

“Primijećene su veće nadokade prosvjetnim radnicima, koje nijesu dovoljne, i u tom pravcu Crna Gora treba da nastavi”, poručio je Abazović.

Foto: Ministarstvo prosvjete

Direktorka škole Todora Popović je istakla da su uprkos izazovima, prošlu godinu obilježili izuzetni rezultati. Zahvalila se roditeljima na saradnji i razumijevanju, zaposlenima, upravama drugih osnovnih škola…

Vojinović je najavio da će naredne godine započeti izgradnja prijeko potrebnog vrtića na Zaimovića livadama u Bijelom Polju, s obzirom da raspoloživi kapaciteti nisu dovoljni.

Istakao je da je za projekte izgradnje vaspitno-obrazovnih ustanova za narednu godinu obezbijeđeno 25 odsto više sredstava u odnosu na ovu godinu.

„I sljedeća godina će biti godina izgradnje mnogih škola, gimnazije u Podgorici, više drugih škola i vrtić u Bijelom Polju. Ono što slijedi je priprema potrebne dokumentacije“, kazao je Vojinović.

Izvor: RTCG / Vijesti

Foto: Ministarstvo prosvjete

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply