U četvrtak radionica posvećena dojenju

U okviru Svjetske nedjelje dojenja, Dom zdravlja Glavnog grada organizovaće u četvrtak, 3. avgusta radionicu. Biće to prilika da trudnice, porodilje i mame koje su nedavno to postale, kao i njihovi partneri, dobiju najvažnije informacije o benefitima dojenja, pravilnim položajima i uticaju dojenja na zdravlje majke i bebe.

Radionica će biti održana u 10 sati u sali Centra za edukaciju i naučno istraživačku djelatnost ustanove u ZO Stara Varoš na Pobrežju.

Kako je saopšteno iz Doma zdravlja, nakon predavanja učesnici će imati priliku da dobiju odgovore na postavljena pitanja u vezi sa ovom temom.

Na pitanja roditelja odgovaraće prim. dr Rajka Pajović, pedijatrica, mr zdr. njege Jadranka Miljanić i vss Sanela Rastoder, patronažna sestra.

Iz Doma zdravlja Podgorice podsjetili su da se Svjetska nedjelja dojenja obilježava svake godine od 1. do 7. avgusta i predstavlja globalnu inicijativu čiji je cilj da se podigne svijest javnosti o značaju dojenja za zdravlje majke i bebe.

“Dojenje svakom djetetu pruža najbolji mogući početak života. Iako je dojenje prirodan proces, to nije uvek lako. Majkama je potrebna podrška porodice, zdravstvenih radnika i zajednice u cjelini”, saopštili su iz Doma zdravlja Glavnog grada.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply