Za obljubu i silovanje suprugine ćerke iz prvog braka 17 godina robije

Muškarac, koji je obljubio i silovao ćerku iz prvog braka njegove supruge, osuđen je sa 17 godina zatvora. Presudu je 12. jula izrekla u podgoričkom Višem sudu sutkinja Milena Matović.

Godinu prije hapšenja socijalna služba je njemu i supruzi oduzela devetoro djece od kojih je najmlađe imalo dvije, a nastarije 15 godina.

Proglašen je krivim zbog izvršenja produženog krivičnog djela obljuba i jednog krivičnog djela silovanje i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina, navodi se u dokumentu Apelacionog suda kojim je potvrđeno produženje pritvora ovom osuđenom.

“Počinjeno krivično djelo je dodatno teško zbog trajnih posljedica koje nose djeca kao žrtve seksualnog nasilja, a što sve prednje ukazuje da je ovo krivično djelo posebno teško kako po načinu izvršenja, tako i po nastaloj posljedici”, piše u odluci Apelacionog suda.

Izricanjem presude njemu je produžen pritvor, a na tu odluku žalbu je uložio njegov branilac. Apelacioni sud donio je odluku kojom je ta žalba odbijena. Iz tog suda je saopšteno da je ta žalba odbijena kao neosnovana.

Njemu je nakon izrečene presude produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i jer je nepravosnažnom presudom oglašen krivim za krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a postoje teške okolnosti koje djelu daju karakter posebno teškog djela, zbog načina izvršenja i nastale posljedice.

U obrazloženju o produženju pritvora se navodi i da je okrivljeni oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog djela izvršenog u dužem vremenskom periodu, na štetu djece kojima je očuh i sa kojima je živio u porodičnom domaćinstvu.

Rješenjem Višeg suda u Podgorici koje je bilo predmet preispitivanja po žalbi od strane Apelacionog suda određeno je da pritvor može trajati do pravosnažnosti navedene presude, a najduže dok ne istekne vrijeme trajanja kazne utvrđene u prvostepenoj presudi.

U pritvoru je od kraja jula 2020. godine, kada je uhapšen.

Izvori: Pobjeda/Dan

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply